Rodys „Vaikus iš „Amerikos” viešbučio”

Kultūra

Vasarą kino klubas palydės su lietuvišku filmu, kuris grąžins į netolimą prieštaringą mūsų šalies praeitį.

„Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“– tai dar viena režisieriaus Raimundo Banionio kino juosta, sukurta istoriniais Lietuvai 1990-aisiais. Filmas skirtas jaunystės, laisvės troškimo ir meilės temai.

Filmas grąžina į sovietinius laikus, kai jauno žmogaus svajonė galėjo baigtis milicijos skyriuje. Patys nekalčiausi dalykai – meilė muzikai ir vakaruose populiarių grupių įrašų klausymas ar rūbų bei šukuosenų madų vaikymasis buvo suvokiami kaip protestas prieš politinę sistemą.

1972 metai, Kaunas. Maža paauglių grupelė slapčia klausosi Liuksemburgo radijo, svajoja. Visi jie gyvena tame pačiame name, kuris anksčiau buvo viešbutis, pavadintas „Amerika“. Jų nekalta veikla susidomi KGB. Saugumo agentai slapčia perskaito vaikų laiškus, siųstus į Liuksemburgo radiją. Kartu su milicija jie išdrasko paauglių sambūrį.

Filmas „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“ žiūrovų lauks penktadienį, rugpjūčio 14 d., 21 val., Kultūros fabriko lauko terasoje.

Tai bendras Kino klubo 8 ½, Lietuvos kino centro, I. Simonaitytės bibliotekos ir kavinės-klubo „Pauzė” projektas, skirtas lietuvių kino klasikai.

Renginys nemokamas, lankytojų organizatoriai prašo laikytis visų šiuo metu būtinų saugumo priemonių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia į susitikimą su legendinės Gainsbourgų šeimos gyvenimu ir kūryba

Šį trečiadienį, lapkričio 24 d., 18 val., Kino klubas „8½” savo žvilgsnį nukreips į Gainsbourgų meno kūrėjų dinastiją. Bohemiškasis Gainsbourgų klanas ...
2021-11-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

K. Meškys: „Kol pasaulis stebina - tol esi gyvas"

Šį vakarą, 18 val., žinomas uostamiesčio sinefilas, kultūrininkas ir žurnalistas Kęstutis Meškys savo bičiulius, pažįstamus ir visus smalsius klaipėdiečius kviečia ...
2021-10-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Neatmenu tavo veido

Kino klubas 8 ½ kartu su partneriais –  I.Simonaitytės biblioteka bei Lietuvos kino centru – vasaros ekraną ir toliau skiria ...
2020-07-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This