Prie Olandų kepurės – gyvūnų kapinės

Regionas, Svarbu

Olandų kepurė jau tapo ir gyvūnų amžinojo poilsio vieta. Tačiau įspėjama, kad visi nelegalios gyvūnėlių kapinės artimiausiu metu bus panaikintos.

Akivaizdu, jog prie Olandų kepurės pastatytas specialiai pagamintas paminklas. Pajūrio regioninio parko nuotr.

„Informuojame, kad visos nelegalios gyvūnėlių kapinės Olandų kepurės kraštovaizdžio draustinyje bus panaikintos. Kam aktualu, turi laiko dvi savaites susirinkti kačiukų, šuniukų ar triušiukų paminklus ir visą kitą taršą, neišskiriant pasodintų svetimžemių augalų. Pranešame, kad po dviejų savaičių ten bus atkurta natūrali gamtinė aplinka su būdingomis augalų rūšimis ir panaikinti bet kokie nelegalių gyvūnėlių kapų ženklai“, – savo paskyroje „Facebook“ pranešė Pajūrio regioninis parkas.

Jo direktorius Darius Nicius „Atvira Klaipėdai“ patikslino, jog netoli Olandų kepurės kol kas aptiktas tik vienas paminklas, kuris, kaip spėjama, yra skirtas nugaišusiam šuniui. „Įtariame, kad ten yra palaidotas gyvūnas. O ta vieta nėra skirta atsirasti gyvūnų kapinėms. Skelbimą paskelbėme tam, kad tie žmonės, kurie tą paminklą pastatė, jį pasiimtų, nes mes būsime priversti jį pašalinti. Kol kas neturime duomenų, kad prie Olandų kepurės yra palaidota daugiau gyvūnų, bent jau kol kas jokių ženklų nėra, bet juk ir vienas pavyzdys užkrečia“, – kalbėjo D. Nicius.

Jis svarstė, jog tas paminklas gali būti skirtas pernai netoli tos vietos suvažinėtam šuniui. „Žinome, kad tada vyras atvažiavo prie jūros su šuniu pabėgioti, o šis pasileido ir išpuolė į gatvę, kur ji suvažinėjo automobilis. Atvykusią šeimininkę net buvo ištikusi isterija dėl netekties. Akivaizdu, kad augintinis žmonėms buvo labai brangus. Ir ant šio kapo ne paprastas akmuo užridentas, o specialiai pagamintas, nušlifuotas. Be to, pasodinta paparčių, gėlių“, – kalbėjo D. Nicius.

Anot jo, žmonės Olandų kepurę renkasi pasivaikščiojimams prie jūros, todėl jiems būtų nemalonu patekti į gyvūnėlių ar žmonių kapines. „Prieš porą metų turėjome atvejį, kai prie Olandų kepurės radome išbarstytus žmogaus palaikus ir žetoną, kuris su identifikaciniu numeriu įdedamas į urną su palaikais. Pagal tą žetoną buvo nustatyta ir velionė, ir asmuo, kuris pelenus išbarstė. Tai buvo emigrantas iš Norvegijos, taip prie Olandų kepurės palaidojęs savo mamą. Kiek žinau, policija baudos jam neskyrė. Ta teritorija prie Olandų kepurės yra valstybinio miško teritorija, o joje nėra numatyta galimybė įrengti kapines nei žmonėms, nei gyvūnams“, – aiškino D. Nicius.

Jo manymu, tai, kad Olandų kepurę kai kurie žmonės pasirenka kaip vietą laidoti savo gyvūnus, turėtų paskatinti diskusijas apie būtinybę įsteigti legalias augintinių kapines. „Manau, kad jei yra paklausa, turi būti ir pasiūla. Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybės galėtų bent jau pradėti diskutuoti apie galimybę įrengti tokias kapines. Juk dabar išties didelė problema deramai ir legaliai atsisveikinti su savo augintiniu“, – pabrėžė Pajūrio regioninio parko direktorius.

Klaipėdoje apie galimybę įrengti gyvūnų kapines kalbama jau gerą dešimtmetį, tačiau realiai laukiama, kol tokios iniciatyvos imsis verslas. Beje, Bendrajame miesto plane nėra numatytos vietos, kur tokios kapinės galėtų atsirasti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Regionas

Talkininkai nepabūgo smarkaus vėjo

Trečius metus rengiama didžiausia kopų tvarkymo talka „Kopoms reikia tavęs“ nepaisant audringo vėjo šeštadienį sutraukė per du šimtus savanorių. Bendros ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

Regionas

Prie Olando Kepurės įrengs naujus laiptus ir terasas

Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcija visais metų laikas gausiai poilsiautojų lankomame Olando Kepurės kraštovaizdžio draustinyje, prie Baltijos jūros, vietoje senųjų ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This