Prasideda aplinkosauginė akcija „Lašiša 2020“

Regionas

Antradienį, rugsėjo 1-ąją, prasideda tradicinė kasmetė akcija „Lašiša“. Šia akcija norima užtikrinti lašišų ir šlakių apsaugą jų migracijos ir neršto vietose.

Akcija vyks visoje Lietuvoje, bet ypatingas dėmesys bus skiriamas Baltijos jūros priekrantei, Kuršių marioms, Nemuno deltos regionui, Šventosios (pajūrio), Nemuno, Minijos, Jūros, Dubysos ir kt upėms. Palmiros Mart nuotr.

Aplinkos kokybės departamento Gamtos išteklių apsaugos skyriaus vedėjas Kęstutis Motiekaitis primena, kad šiuo metu į nerštavietes migruojančios lašišos ir šlakiai susiduria su daug kliūčių, pvz., kabliaujančiais ar tinklais žuvis gaudančiais brakonieriais, užtvankomis, hidroelektrinėmis.

„Kai kuriose užtvankose, elektrinėse yra įrengti žuvitakiai – žuvų pralaidos. Todėl labai svarbu, kad lašišos ir šlakiai galėtų sėkmingai įveikti tokias kliūtis ir keliauti toliau, o ne taptų brakonierių grobiu. Teisės aktai reikalauja, kad lašišinėse upėse, kuriose įrengti žuvitakiai, nuo rugsėjo 1 d. iki gruodžio 31 d. jie funkcionuotų ir sudarytų sąlygas žuvims pasiekti nerštavietes“, – pranešime spaudai pažymi K. Motiekaitis.

Pranešama, jog akcija vyks visoje Lietuvoje, bet ypatingas dėmesys bus skiriamas Baltijos jūros priekrantei, Kuršių marioms, Nemuno deltos regionui, Šventosios (pajūrio), Nemuno, Minijos, Jūros, Dubysos, Neries, Šventosios, Žeimenos, Siesarties, Vilnelės upėms ir jų intakams. Taip pat bus tikrinami šalia šių vandens telkinių esantys privažiavimai ir keliai.

Nurodytose vietose bus organizuojami reidai, vyks reguliari verslinės, mėgėjų ir specialiosios žvejybos kontrolė. Pareigūnai stabdys ir tikrins, ypač tamsiu paros metu, asmenų, įtariamų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimais, transporto priemones.

Akcija „Lašiša“ truks nuo rugsėjo 1 d. iki lapkričio 15 d.

Departamento pareigūnai vertina augančią visuomenės pagalbą ir primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Įsigaliojo draudimas gaudyti šamus

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) primena, kad nuo lapkričio 3 d. iki balandžio 1 d. draudžiama gaudyti šamus. Šamai – didžiausios ...
2021-11-03
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Sugautą lašišą ar šlakį nuo spalio 1-osios privaloma paleisti

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), tęsdamas akciją „Lašiša 2021“, primena, kad prasideda naujas jos etapas „Sugavai ir paleisk“. Žvejai mėgėjai spalio ...
2021-09-30
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

„Lašiša 2021“: išskirtinis dėmesys - Baltijos priekrantei ir Kuršių marioms

Trečiadienį, rugsėjo 1-ąją, Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) skelbia pradedantis kasmetę akciją „Lašiša“. Šia akcija norima užtikrinti lašišų ir šlakių apsaugą ...
2021-08-31
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This