Teisiamųjų suole – teismo darbuotoja

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teisme pirmadienio ryte turėjo būti tęsiamas prieš pusantrų metų žmogaus mirtimi pasibaigusios avarijos bylos nagrinėjimas, tačiau posėdis buvo atidėtas.

BMW, kuris priklausė žuvusiajam, buvo sumaitotas nepataisomai. Reidas TV „Facebook” nuotr.

Mįslingos avarijos byloje kaltinimai pareikšti Klaipėdos apygardos teismo Ūkio skyriaus vedėjai Ingridai Ulskienei.

Ji praėjusių metų kovo 23-osios rytą Klaipėdoje, ties posūkiu į Kairius, nesuvaldė automobilio ir įvažiavo į griovį. Tačiau į įvykio vietą atvykę pareigūnai prie „BMW 530D“ vairo vairuotojos neaptiko, o jame rado negyvą 40 metų vyrą.

BMW, kuris priklausė žuvusiajam, buvo sumaitotas nepataisomai.

Paaiškėjo, jog ne savo automobilį vairavusi I. Ulskienė iš eismo įvykio vietos pasišalino, palikusi žuvusį bendrakeleivį mašinoje.

Tąsyk policija teigė, jog po kurio laiko vairuotoja esą pati ir pranešė apie sukeltą avariją, kurioje, teigta, nukentėjo ir pati. Pareigūnams vėliau moteris aiškino iš įvykio vietos pasišalinusi dėl neva ją ištikusio šoko.

Tačiau kitaip mano nukentėjusiųjų advokatas Raimondas Kivylius. Jis teismui pateikė prašymą perkvalifikuoti kaltinimą ir avarijos kaltininkę bausti pagal sunkesnę to paties Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį – kaip vairavusią neblaivią, dėl ko žuvo žmogus.

„Kaltinamoji vengė tikrintis blaivumą”, – kodėl siekia pasunkinti prokuratūros pateiktą kaltinimą „Atvirai Klaipėdai” sakė advokatas.

Jis byloje atstovauja žuvusio vyro nepilnametei dukrai, jos motinai ir jo seseriai – visos trys moterys byloje pripažintos nukentėjusiosiomis. Advokato teigimu, su žuvusiojo dukros mama vyras susituokęs nebuvo.

Pirmadienį teismas dėl advokato prašymo perkvalifiktuoti kaltinimą jokio sprendimo nepriėmė, mat paaiškėjo, jog anksti ryte buvo gautas draudimo bendrovės įgalioto asmens prašymas bendrovę irgi įtraukti į teismo procesą.

Proceso dalyviams sutikus, šį prašymą teisėja Violeta Balčiūnienė tenkino, kitą teismo posėdį byloje paskyrusi spalio viduryje.

2 Comments

  1. Patriotiškas pilietis

    Opaaa! Cenzūra ir atviroj klaipėdoj? Visi komentarai bac ir ištrinti? Jooo..toli eisite,klapčiukai…šlykštu…

    Reply
    • Senis

      Teismas ,,paprašė” neigiamus komentus šalinti…ranka ranką mazgoja…šlykštu tikrai

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Teisme - išskirtinė byla

Šilutės rajono teisme atsidūrė baudžiamoji byla, kurią išskirtine, „ekstraordinaria“ vadina ir ją nagrinėjanti teisėja. Kad byla yra itin reta, sutinka ...
2023-10-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

2022-ieji Klaipėdoje: metų įvykių apžvalga

Ką tik pasibaigę 2022-ieji į pasaulio istoriją bus įrašyti ne kaip kokių nors išskirtinių pasiekimų metai, o kaip agresyvaus Rusijos ...
2023-01-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Galutinis taškas: melas apie seksualines paslaugas eksparlamentarui atsirūgs teistumu

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atmetė buvusio Seimo nario, klaipėdiečio Ričardo Žurinsko kasacinį skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo jis ...
2022-06-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This