Malūno parko bendruomenės šventė – įžanga į Dž. Lenono gimtadienį

Fotoreportažai, Miestas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Koronavirusas nesutrukdė klaipėdiečiams kurti naujos savo tradicijos. Šeštadienį jau antrą kartą surengta Malūno parko bendruomenės diena. Tiesa, ji turėjo vykti birželį, kaip ir praėjusiais metais, tačiau planus teko pakoreguoti dėl pandemijos ir saugumo reikalavimų.

Ir mažiems,ir dideliems patiko zumba. Virginijos Spurytės nuotr.

Šeštadienį Malūno parke („Sendvario“ progimnazijos stadione) nuo vidurdienio prasidėjusioje šventėje veiklų netrūko nei vaikams, nei suaugusiesiems.

Malūno parko bendruomenės dieną organizuoja Sonatos ir Henriko Žižių įkurtos „Gluosnių kūrybinės dirbtuvės“. Šia švente pradedamas renginių ciklą kodiniu pavadinimu „Imagine“.

„Imagine“ – tai legendinės Džono Lenono (John Lennon) ir grupės „The Beatles“ dainos, skelbiančios, jog viskas, ko mums reikia, yra meilė, pavadinimas. S. ir H. Žižiai jau daug metų kviečia klaipėdiečius originaliai švęsti Džono Lenono gimtadienį, o šiemet jie organizuoja renginių ciklą ir ragina ne tik kūrybiškai pasiruošti išskirtiniam kultinio atlikėjo 80-mečio vakarėliui, bet kūrybiškai nuspalvinti savo kasdienybę.

„Malūno bendruomenės dienos renginys yra graži įžanga, impulsas kūrybiškumui prasiveržti, o vėliau jį atskleisti kviesime į Gluosnių kūrybines dirbtuves, kurios vyks nuo rugsėjo 14 iki spalio 9 dienos. Spalio 10-ąją, Dž. Lenono gimtadienio dieną, pristatysime spalvingus kūrybinių dirbtuvių rezultatus ir šėlsime „bitliškos“ muzikos vakarėlyje“. Aišku, jei nesutrukdys koronavirusas, bet tikimės geriausio“, – vylėsi S. Žižienė.

Nors šį šeštadienį į Malūno parko bendruomenės šventę neplūdo minios žmonių, S. Žižienė tvirtino, jog to ir nereikėjo tikėtis. „Mes labai ir neraginome, nes reikia laikytis saugumo reikalavimų. Be to, tradicijas reikia sukurti, renginys vyksta tik antrą kartą. Smagu, jog renginyje aktyviai dalyvauja ir mokyklos bendruomenė, tikrai ateina žmonės ir iš aplinkinių namų“, – teigė S.Žižienė.

Malūno bendruomenės dienos renginio erdvė buvo skirta bendruomenės nariams pristatyti savo kūrybą, rankų darbo dirbinius, o kartu ir ko nors naujo išmokti, susipažinti su įvairiomis kūrybinėmis veiklomis. Todėl šventėje ir vaikai ir suaugusieji galėjo pasimokyti keramikos, vilnos vėlimo, pinti draugystės apyrankes.

Renginio dalyviams pasiūlyta ir įvairios aktyvios, sportinės veiklos: vyko sunkiosios atletikos, karatė, aerobikos pristatymai, golfo rungtys, buvo pastatytas labirintas orientaciniam sportui.

Virginijos Spurytės nuotr. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”155758,155757,155756,155755,155754,155753,155752,155751,155750,155749,155748,155747″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Likome sužavėti

    Labai dėkui už šventę visiems organizatoriams, Žižių porai, Sendvario progimnazijos vadovei Linai, visoms bendruomenėms ir savitiems, mieliems atlikėjams. Buvo ir linaksma, ir rami ši graži šventė. Skirtingai nuo vykusio komercinio renginio prieš dvi savaites, kai parko sutvarkytus aikštynus, vejas niokojo automobilių gausa, trukšmingas garsas ir komercija, Malūno parko renginys visiškai buvo kitoks. Be galo likome dėkingi. atsiliepėme į kvietimą ateiti, pasipuošti anų laikų mada, net pašokti. Prašome: tęskute tokią gražią, kultūringo laiko praleidimo
    tradiciją, kai saugomi ir žolynai ir medžiai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Malūno parke statomi spąstai bebrams

Klaipėdiečiams socialiniuose tinkluose dalinantis bebrų nugraužtų medžių vaizdais Malūno parke, savivaldybė praneša, jog imasi šių gyvūnų sutramdymo. Ties tvenkiniu šiuo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas pageidauja tapti naujosios kultūros darbo grupės nariais?

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurie miesto kultūros sektoriaus atstovai norėtų dalyvauti naujosios valdžios kuriamoje kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupėje. Mero ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

Miestas

Sutvarkytas Malūno parkas

Klaipėdoje sutvarkyta dar viena viešoji erdvė – Malūno parkas, anksčiau vadintas Trinyčių vardu. Dviem etapais vykdyti jo sutvarkymo darbai iš ...
2023-09-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This