„Neptūnas“ – už sąžiningą futbolą

Sportas

Antradienio vakarą futbolo klubo „Neptūnas“ futbolininkai rinkosi į prevencinį pristatymą apie manipuliacijas futbolo rungtynėmis (Match-fixing), kurį vedė LFF Drausmės komiteto vadovas Andrius Remeika.

Antradienio vakarą futbolo klubo „Neptūnas“ futbolininkai rinkosi į prevencinį pristatymą „Ką turi žinoti apie manipuliacijas futbolo rungtynėmis”. Organizatorių nuotr.

Pristatymo metu buvo aiškinama, kokiais galimais būdais vyksta futbolo rungtynių manipuliavimas rezultatais ar jų eiga, kaip vyksta šių reiškinių stebėjimas ir kokios taikomos prevencinės priemonės drausmės žaidėjams ar klubui, patekus į LFF Drausmės komiteto akiratį.

„Reikėtų išvesti paraleles: sakykime, jei žmogaus sveikatai didelį pavojų kelia įvairūs susirgimai, ligos, tai manipuliavimas rungtynėmis yra vėžys futbolui ir tai gali visiškai sunaikinti šią sporto šaką. Federacijos tikslas yra išsaugoti, išpopuliarinti, pakelti futbolą į tokį lygį, kad mes galėtume gražiai atrodyti tiek Europoje, tiek pasaulyje. Taip pat, kad galėtume suteikti malonumą savo žiūrovams, nes Lietuvoje futbolas yra tikrai populiari sporto šaka, kurią žaisti renkasi tikrai daug vaikų, jaunimo. Lietuvoje iš kokių 400 rungtynių kokios 4 būna manipuliuotos, tai tikrai nėra masiškos apraiškos, bet pasitaiko. Vis dėlto federacija kviečia visus futbolininkus, trenerius ir vadybininkus bendradarbiauti, būti aktyviems patiems, nes be jų pagalbos federacija yra vienas, du, trys ar keturi žmonės, o jei visi futbolininkai pajaus, kad tai prieštarauja futbolo vertybėms, jų asmeninėms vertybėms, tada situacija pasitaisys ir šito reiškinio nebeliks“, – viltimis dalinosi A. Remeika.

Vedamas šių idėjų ir noro, kad futbolas būtų „švarus“, futbolo klubo „Neptūnas“ dalininkas Sigitas Ambrazevičius neslėpė, jog mintis surengti šį prevencinį seminarą kilo dėl to, kad kitais metais „Neptūnas“ sieks pateikti į I lygą, kurioje esą „įžengiama į pavojaus zoną”.

„Jeigu norime turėti futbolą, reikia visiems dirbti kartu. Darome bendrą dalyką, kad futbolas būtų švarus, sąžiningas ir materialiai gerai aprūpintas“ , – sakė S. Ambrazevičius.

Seminare dalyvavęs lažybų prevencijos komiteto narys Rimantas Žvingilas linkėjo ir kitiems futbolo klubams sekti klaipėdiečių pavyzdžiu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto šventėje – 300 dalyvių ir gerų emocijų pliūpsnis

Per 300 dalyvių, daugybė įvairių sportinių rungčių, per kraštus besiliejančios emocijos, komandinis susitelkimas ir bendrystė. Tokiais akcentais ketvirtadienį Klaipėdos lengvosios ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas" krito po pratęsimo

Klaipėdos „Neptūno“ komanda nuo 2019 metų vasario nebuvo laimėjusi „Betsafe-LKL“ akistatos Utenoje. Mindaugas Brazys tai vadino prakeiksmu. Jo nutraukti nepavyko. ...
2023-10-02
Skaityti daugiau

Sportas

Rungtynės baigėsi lygiosiomis

Nors šeštadienį sostinėje vykusiose LFF I lygos rungtynėse tarp Vilniaus BFA ir Klaipėdos „Neptūno” po pirmojo kėlinio varžovai į pertrauką ...
2023-09-30
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This