Besikeičiantis Senasis turgus kviečia į rudeninę mugę

Verslas

Senajame Klaipėdos miesto turguje dar šį rudenį įvyks nemažai pozityvių pokyčių: atnaujinamos halės vidinės erdvės, keičiamas apšvietimas, grindų dangos, perkamos naujos prekybos vitrinos, įrengiamos stiklinės pertvaros. O šį šeštadienį turgavietėje šurmuliuos rudeninė derliaus šventė.

Investuoja į ateitį

Turgavietės halėje netrukus bus pradėta prekiauti ne tik įvairiais mėsos produktais, gėlėmis, bet ir žuvies produktais. O šaltukui spustelėjus, į halę persikels ir prekyba vaisiais bei daržovėmis.

Nors šie metai dėl paskelbto karantino prasidėjus COVID- 19 pandemijai nebuvo lengvi, tačiau Senasis turgus į naujus metus tikisi žengti tik su nedideliu nuostoliu ir investuoja į ateitį. Optimizmo teikia ir didėjantys pirkėjų srautai, ir norinčiųjų prekiauti suinteresuotumas.

Netolimoje ateityje planuojama atlaisvinti aikštę tarp halės ir Taikos prospekto, iškeliant fiziškai ir morališkai susidėvėjusius prekystalius bei pavėsines. Šiandien čia prekiaujantiesiems bus pasiūlytos patogesnės vietos. O  Klaipėdos miesto savivaldybės parinkti rangovai šiuo metu projektuoja visas teritorijas aplink Senąjį turgų. Tikimasi, kad jos bus iš esmės atnaujintos ES lėšomis.

UAB „Senasis turgus”direktorius Viačeslavas Karmanovas  pranešime spaudai teigia, kad Senasis turgus turi patikimus ir reiklius pirkėjus, kurie vertina gerą čia parduodamos produkcijos kokybę.

„Kaina nėra lemiamas veiksnys: čia renkasi pakankamai išrankūs ir pasiturintys pirkėjai, jų daugėja. Tą supranta ir prekeiviai, atitinkamai parinkdami aukštesnės kokybės produkciją. Kita vertus, turguje ne vien prekiaujama, bet ir bendraujama: nei mūsų prekeiviai, nei pirkėjai žodžio kišenėje neieško”, – pastebi jis.

Bendrovei jau pavyko pritraukti naujų prekiautojų – daugiausia ūkininkų, kurie kiekvieną šeštadienį iš įvairių Lietuvos vietovių atveža savo užaugintą ar pagamintą  produkciją ir prekiauja ja Turgaus aikštėje.

„Kalbame su kiekvienu prekybininku, tariamės, ką padaryti, kad žmonėms būtų patogu dirbti. Nelaukiame stebuklų, o patys stengiamės veikti taip, kad Senasis turgus atjaunėtų”,– sako  V. Karmanovas.

Direktorius teigia, kad Senasis turgus turi patikimus ir reiklius pirkėjus, kurie vertina gerą čia parduodamos produkcijos kokybę. „Kaina nėra lemiamas veiksnys: čia renkasi pakankamai išrankūs ir pasiturintys pirkėjai, jų daugėja. Tą supranta ir prekeiviai, atitinkamai parinkdami aukštesnės kokybės produkciją. Kita vertus, turguje ne vien prekiaujama, bet ir bendraujama: nei mūsų prekeiviai, nei pirkėjai žodžio kišenėje neieško”, – pastebi V. Karmanovas.

Jis paneigia vyraujančius stereotipus, neva, mokamas parkavimas atbaido potencialius pirkėjus. „Tik pažiūrėkite, kokiais automobiliais atvažiuoja mūsų pirkėjai… Nors vietos parkuotis yra pakankamai, tradicinėmis turgaus dienomis darosi ankšta“, –  sako turgaus vadovas. 

Rudeninė mugė

Šį šeštadienį (spalio 10 d.) Senajame turguje nuo 8 iki 15 val. vyks rudeninė derliaus šventė. Joje prekybininkai iš visos Lietuvos siūlys įvairiausias prekes: nuo tautodailės ir dizaino dirbinių iki mėsos, žuvies ir kitų maisto produktų. O augalų mėgėjai galės išsirinkti iš gausybės sodinukų ir medelių savo sodui.

Šaltalankių ūkis, autentiškos Latviškos karvutės, naminė duona, prieskoniai ir jų mišiniai, natūralūs daržovių traškučiai, sezamo chalva, gruziniška duona, rankų darbo tekstiliniai ir mediniai žaislai, tautodailės medžio ir vytelių dirbiniai, papuošalai, odos gaminiai, moteriški drabužiai ir dar daug kitų gėrybių lauks klaipėdiečių jau šeštadienį vyksiančioje mugėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This