Nauja vaikų poliklinika pajudėjo aukštyn

Fotoreportažai, Svarbu, Sveikata

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienį priešpiet į uostamiesčio savivaldybei priklausančios Klaipėdos vaikų ligoninės sklype ties J. Karoso gatve statomos naujos Konsultacinės poliklinikos pamatus įmūryta kapsulė su raštu ateities kartoms.

Tiek ligoninės vyr. gydytojas Viginijus Žalimas, tiek ir uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas šį įvykį sako laiką nacionalinės svarbos – uostamiesčio gydymo įstaiga yra vienintelė vaikų ligoninė visoje šalyje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Buvusi ligoninės vyr. gydytoja Klaudija Bobianskienė buvo minėjusi, kad su naujos poliklinikos projektu buvo pradėta dirbti apie 2012-uosius. Dabartinis poliklinikos pastas J. Karoso g. 13 neatitinka ir šiuolaikinių priešgaisrinių reikalavimų, čia nėra liftų, sąlygų neįgaliesiems, įvažiuoti su vaikų vežimėliais.

Naująją polikliniką buvo nuspręsta statyti vietoje ligoninei priklausiusio nedidelio administracinio pastato – miesto Taryba dar 2017-ųjų rudenį sutiko pakeisti jo paskirtį. Tačiau ligoninė buvo įstrigusi su statybų rangovo parinkimo konkursu. Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjęs bendrovių „RNDV Group“ ir ,,Gensera“ ieškinius, buvo nutraukęs konkurso procedūras, nes konstatavo, jog reikalavimas statybos ir specialiųjų darbų vadovams turėti patirties gydymo statinių statybose dirbtinai ribojo konkurenciją.

Galiausiai ligoninei pavyko įvykdyti konkursą ir sutartis dėl statybos darbų buvo pasirašyta pernai lapkritį su UAB ,,Rūdupis”. Pagal ją bendrovė buvo įsipareigojusi atlikti darbus per 14 mėnesių (galimas trijų mėnesių termino pratęsimas). Skaičiuojant ir pratęsimo terminą, darbai turėjo būti baigti iki kitų metų balandžio, tačiau, pasak ligoninės vyr. gydytojo, pandemija turėjo įtakos darbų eigai ir įkurtuvių tikriausiai reikės palaukti iki kitų metų antros pusės.

Pradinė sutarties su rangovu suma siekė 2,369 mln. eurų, tačiau šį rugpjūtį buvo pasirašytas susitarimas dėl papildomų darbų už beveik 58 tūkst. eurų. Pasak V. Žalimo, papildomai tvirtinamas senasis ligoninės pastatas, su kuriuo bus sujungta poliklinika (ligoninėje yra visi diagnostiniai skyriai ir padaliniai). Taip pat prireikė kitokių drenažo sprendimų.

Pasak rangovo atstovo Lino Friedt, būtent naujų sprendimų paieška, perprojektavimas ir pareikalavo daugiausia laiko. Dabar tikimasi darbus užbaigti ateinančią liepą-rugpjūtį.

Senajame poliklinikos pastate yra apie 850 kvadratinių metrų ploto, o naujajame bus apie 1500. Kabinetų padaugės nuo 15 iki 28.

„Svarbiausia, kad pastatas bus šiuolaikiškas, pritaikytas ir neįgaliesiems, tėvams su vaikų vežimėliais. Jis galerija bus sujungtas su ligoninės pastatu”, – sakė V. Žalimas.

Savivaldybė projektui skyrė 734 000 Eur, likusios lėšos yra europinė parama.

Dabartinės poliklinikos pastatas iš jo išsikrausčius medikams bus perduotas Savivaldybės balansan ir ji spręstų, ką su juo toliau daryti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”162141,162142,162143,162144,162140,162145,162146,162147,162148,162149,162150,162151,162152,162153,162155,162156,162157,162158,162160,162159,162166,162161,162162,162276″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Tomas

    Darbai neprasidėjo, opasirašyta papildoma sutartis.
    Būtų įdomu stebėti eigą, visas papildomai pasirašomas sutartis ir galutinę kainą lyginti su kitų rangovų siūlymais. Būtų įdomu taip stebėti visus viešuoju pirkimu laimėtus rangos projektus

    Reply
    • Maria

      Idomus vaizdelis! Kazin ar tai imanoma stebeti? Nesu girdejusi. Gal reikia istatymiskai ivesti toki varianta? As palaikau Toma.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sveikata

KKT prisidėjo prie jaukesnės aplinkos sukūrimo Vaikų ligoninėje

„Šiais metais minėdami įmonės 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme savo dėmesį sutelkti ir į socialinius projektus, kurie džiugintų visuomenę ir ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This