A. Žlabys skambina J. S. Bachą

Kultūra

Klaipėdoje vėl koncertuos Andrius Žlabys – vienas žymiausių lietuvių pianistų, apdovanotas išskirtine charizma ir menine įtaiga. Išpažįstantis meilę aukščiausios prabos muzikai A. Žlabys dažnai skambina Johanną Sebastianą Bachą.

Talentingas pianistas perteikia kompozitoriaus kūrybą kaip itin šiuolaikišką, atskleidžiančią ištisą vaizdų visatą, atitinkančią ir nūdienos gyvenimo idealus. J. S. Bacho muziką A. Žlabys interpretuos ir būsimame koncerte. Jo programa „Angliškos siuitos“ skambės spalio 27 d., antradienį, 18.30 val., Klaipėdos koncertų salės I a. fojė.

Sau artimą terpę, kurioje skleidžiasi jo talentas, A. Žlabys atrado Jungtinėse Amerikos Valstijose. Prestižinio Curtis’o muzikos instituto auklėtinis tarptautinį pripažinimą įtvirtino koncertuodamas su garsiausiais pasaulio kolektyvais, tarp kurių – Niujorko filharmonijos, Bostono simfoninis, Klivlando, Buenos Airių filharmonijos simfoniniai orkestrai, iškilūs solistai. Pianisto „rafinuotas artistiškumas“ (taip rašė The New York Sun) atvėrė jam duris į žinomiausias koncertų sales – Niujorko Avery Fisher Hall ir Carnegie Hall, Amsterdamo Concertgebouw, Buenos Airių Teatro Colón, Londono Wigmore Hall, Vienos Musikverein ir Tokijo Suntory Hall. Jis yra dalyvavęs daugelyje festivalių JAV ir Europoje.

2015 m. pianistas debiutavo Vienos „Musikverein“ salėje su orkestru „Kremerata Baltica“ diriguojant M. Gražinytei–Tylai. Su ta pačia dirigente ir G. Mahlerio jaunimo orkestru 2012 m. A. Žlabys pirmą kartą pasirodė Zalcburgo festivalyje.

Aktyviai koncertuojantis visame pasaulyje pianistas nepamiršta ir gimtosios Lietuvos. Čia jis nuolat pristato išskirtines  programas, groja solo su Lietuvos nacionaliniu ir valstybiniu simfoniniais orkestrais, Lietuvos kameriniu orkestru. 2013 m. pianistas parengė programą ir su Klaipėdos kameriniu orkestru, o 2014 m. festivalyje „Klaipėdos muzikos pavasaris“ A. Žlabys grojo su LNSO, taip pat diriguojant  M. Gražinytei-Tylai.

„Man sunku įsivaizduoti savo gyvenimą be Johanno Sebastiano Bacho“, – yra sakęs A. Žlabys. Jo ypatingu santykiu su Bachu ne sykį turėjo progų įsitikinti ir klaipėdiečiai Klaipėdos koncertų salėje.

Čia vėlyvo spalio antradienio vakarą pianistas interpretuos baroko genijaus angliškas siuitas klavyrui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This