Klaipėda jau pasiruošė žiemos sezonui

Miestas, Svarbu

Klaipėdos gatvės ir šaligatviai žiemą bus valomi tinkamai, nes rangovai jau yra pasiruošę ir techniką, ir visas priemones. Tai Ekstremalių situacijų komisijai antradienį patvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Reikia tikėtis, kad šiemet žiema gatvių valytojų neužklups netikėtai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot jos, viso miesto šaligatvius ir viešąsias erdves prižiūrinti bendrovė „Klaipėdos želdiniai“ informavo, kad jau yra pasirengusi, ir kai tik reikės, uostamiestyje išdėlios 200 vienetų smėlio dėžių. Bendrovė taip pat jau turi 100 tonų smėlio ir druskos mišinio, kuriuo bus barstomi šaligatviai.

„Tik šiemet turime labai neįprastą spalį, kai jau yra mėnesio pabaiga, bet medžių lapai dar net nepradėjo kristi. Todėl dar laukiai didieji darbai – lapų surinkimas ir išvežimas iš miesto“, – teigė I. Šakalienė.

Klaipėdos gatves žiemą valo dvi bendrovės. Pietinę dalį prižiūri „Vakarų švara“. Anot I. Šakalienės, bendrovė pranešė, kad jau yra paruošusi 14 technikos priemonių, kuriomis bus valomos gatvės, bei turi sukaupusi 250 tonų smėlio ir druskos mišinio.

Šiaurinę miesto dalį prižiūrinti bendrovė „Ecoservice“ pranešė, jog turi 520 tonų smėlio ir druskos mišinio, o gatves valyti pasirengusios 15 technikos priemonių.

„Tad panašu, kad viskas yra paruošta“, – konstatavo I. Šakalienė.

Ji taip pat pasakojo, kad iki žiemos pradžios dar skubama pabaigti asfaltbetonio dangos remontus, sutvarkyti numatytus šaligatvius. „Daugiabučių namų kiemų tvarkymo programoje šiemet turime keturias dideles teritorijas, kur atsiras 326 naujos automobilių stovėjimo vietos. Intensyviai vyksta ir apšvietimo įrengimo kiemuose darbai. Rangovai pranešė, kad dėl kovidinės situacijos buvo sutrikęs įrangos tiekimas, ji gauta tik dabar, todėl intensyviai dirbama. Be to, šiuo metu yra įrenginėjamas kryptinis apšvitimas 15-oje pėsčiųjų perėjų“, – kalbėjo I. Šakalienė.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė, jog žiemą bus aktyviai kontroliuojama, kaip valomi daugiabučių namų kiemai ir šaligatviai, nes iš gyventojų sulaukiama daug skundų. „Taip pat labai aktualus klausimas yra atliekų konteinerių užstatymas automobiliais taip, kad neįmanoma jų išvežti. Todėl ankstyvais rytais rengiame ir rengsime planinius patikrinimus, o konteinerius užstačiusių automobilių vairuotojus ir įspėjame, ir baudžiame“, – informavo K. Vintilaitė.

1 Comment

  1. volvo

    Aš irgi pasiruošiau žiemai, turėjau stikle įdaužą, pakeičiau stiklą, kad orų kaitos visai nesuskaldytų jo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pakuotes ir antrines žaliavas Šilutės rajone toliau rinks „Ecoservice“

Šilutės rajono savivaldybėje pakuočių ir antrinių žaliavų surinkimu toliau rūpinsis aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice“. Įmonė laimėjo konkursą išrūšiuotoms stiklo, plastiko, popieriaus ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This