Klaipėdos apskrityje – 129 koronaviruso atvejai: siejama su protrūkiais

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 735 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai, iš jų 129 – Klaipėdos apskrityje.

181 atvejis registruotas Kauno,  128 – Vilniaus, 80 – Šiaulių, 78 – Telšių apskrityse. Dar 38 atvejai registruoti Tauragės, 37 – Panevėžio, 31 – Marijampolės, 21 – Alytaus ir 12 – Utenos apskrityse.

Klaipėdos apskrityje registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, Palangos reabilitacijos ligoninėje, Skuodo globos namuose, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje „Klaipėdos viltis“, Kretingos socialinių paslaugų centre, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, Šilutės rajono savivaldybės administracijoje, Palangos „Baltijos“ pagrindinėje mokykloje.

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 7 mirtis nuo koronaviruso.

Vienas šių atvejų registruotas Klaipėdos apskrityje. Asmuo priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 29 d.

Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 157 gyvybes.

Lietuvoje COVID-19 liga serga 8918 žmonių, 655 jų – Klaipėdos mieste.

10 Comments

  1. Alvydas

    Aiškinama , kad virusas paplinta po dviejų savaičių,šiandien padidėjęs sergančių skaičius yra spalio 11 dienos proga įvykę žmonių suėjimu pasekmė.Padides susirgimų po spalio 25 dienos susiejimu praėjus dviem savaitėms dar daugiau. Laukime apie lapkričio 10 dieną dar didesnių susirgimų skaičių…

    Reply
  2. Deimante

    Idomu tai,kad per ta virusa mes del rimtu ligu nebegalime patekti pas gydytojus.O juk sirdies ligos gan rimta.Taip iseina mokam sveikatos mokescius,bet negauname gydymo.Ir visi tylim

    Reply
  3. Petras

    Dar vis toleruojamas ilipimas į autobusą pro priekines duris nesilaikant jokių minimalių atstumų. Su tokių kaukių dėvėjimu pasidalinti su vairuotoju corona labai lengva. Vairuotojai ir keleiviai liečia tuos pačius paviršius. Pradizimfektuoti po kiekvieno keleivio ilipimo neimanoma. Vairuotojai netestuojami. Ir t.t

    Reply
  4. Romas

    BAISU NE KARONA, O VEZYS ,KAD NEUZDRAUSTU PRIMTI GYDYTIS I UNIVERSITETINE LIGONINE,NES DIDZIAUSIAS MIRTINGUMAS NUO ONKOLOGINIU LIGU,JIEMS REIKIA KOMPITERINES TIPOGRAFIJOS SEGTI LIGOS EIGA,PRIMTINETI CHEMITERAPIJA .

    Reply
  5. Antanas

    Trali,Valį,Festivalį duoda rezultatą.

    Reply
  6. Lina

    Jei tėvui diagnozavus Coroną vaikas tik izoliuojasi,o kiti vaikai toliau darželyje tai kaip?

    Reply
  7. klaipėdietė

    Klaipėdoje sergamumo rodiklis negali ne didėti nes: 1. Kaukių arba ne dėvime visai arba nešiojame po smarku (čia gal dėl grožio :)); 2. Senjorų prašome nelipti į pilnus autobusus. O gal galima paprašyti, kad vairuotojai nesustotų stotelėse, jei autobusas pilnas ir nėra norinčių išlipti. 2. Gal Klaipėdos keleivinis transportas kažkaip galėtų sustiprinti kontrolę kaip patys vairuotojai dėvi kaukes? ( konkrečiai 6 maršruto autobusas – vairuotojas žilais plaukais, tokių nėra daug. NIEKADA iš vis nedėvi kaukės. Į pastabas reaguoja ,,nepatinka nevažiuok”) .3. Kas turėtų atsakyti ir kur kreiptis jei autobuse važiuoja 5-6 keleiviai be kaukių, elgiasi įžūliai, vairuotojas nereaguoja, policija neturi laisvų ekipažų (na, čia galima suprasti). 4. Siūlau visuose autobusuose iškabinti informaciją kaip teisingai dėvėti kaukes (čia apie liemenukus – moterims ir triusikus vyras).

    Reply
    • Anonimas

      Jeigu autobusai nestos ir neims keleivių, tai kaip įdomu žmonėms nuvažiuoti į darbus, vaikams į mokyklas (pradinukai taip pat dažnaj važiuoja autobusais, ne visus tėvai iki mokyklos durų atveža, o pradinukams ne nuotolinis mokymas)? Pirminėse stotelėse problemų jokių, o tolimesnėse bus nuolat problemos, nes jose praktiškai net nestos autobusai.

  8. *****

    Šiuo metu Klaipėdos mieste serga – 655, iš jų – 518 susirgo per paskutines 2 savaites. 2 savaičių 100 000 gyv. sergamumo rodiklis – 347.3. Klaipėda ženkliai lenkia Vilnių ir Kauną. Bendras Lietuvos sergamumo rodiklis – 242.8. „Registrų centro duomenys”

    Reply
    • klaipėdietė

      Anonimui, vadinasi reikia paleisti daugiau autobusu piko valandomis.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi ir Klaipėdos bei Kretingos rajonai

Pirmadienį šalyje patvirtinti 33 nauji COVID-19 atvejai (šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitgalis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti vos du nauji pirminiai COVID-19 atvejai. Klaipėdoje, kaip ir šeštadienį, naujų susirgimų nefiksuota. Savaitinis naujų susirgimų skaičius ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This