Klaipėdos savivaldybės patarėjų paieškoje – paslaptys

Miestas, Svarbu

Dviejų Klaipėdos savivaldybė administracijos vyriausiųjų patarėjų paieškas apgaubė paslaptis. Nors konkursai užimti šias pareigas vyksta, neskelbiama net tai, kiek juose yra dalyvių.

Klaipėdos savivaldybė. Martyno Vainioriaus nuotr.

Vyriausiųjų patarėjų pareigybės Klaipėdos savivaldybėje atsirado, kai balandžio 1-ąją ėmė funkcionuoti naujoji administracijos struktūra. Joje nebeliko departamentų, o jų direktoriams buvo pasiūlyta užimti naujas vyriausiųjų patarėjų pareigas. Tačiau buvusi Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė naujų pareigų atsisakė ir paliko savivaldybę. Todėl ieškoma, kas galėtų tapti vyriausiuoju patarėju ugdymo, kultūros ir sporto sričiai.

Dar vieno patarėjo ieškoma išmaniųjų technologijų diegimo, procesų valdymo ir skaitmeninimo sričiai. Žmogaus, kuris būtų atsakingas už šią sritį, Klaipėdos savivaldybėje iki šiol nebuvo.

Konkursai į šias dvi patarėjų vietas buvo paskelbti spalio pradžioje, pretendentai dokumentus turėjo pateikti iki spalio 13 dienos.

„Viską organizuoja Valstybės tarnybos departamentas, mes net nežinome, kiek yra dalyvių. Kai bus paskelbta konkurso data, į atrankos komisiją deleguosime vieną atstovą“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė.

Anksčiau „Atvirai Klaipėdai ji teigė, kad bus bandoma ieškoti darbuotojų ir tarnybinio kaitumo būdu tarp kitų įstaigų. „Kol kas neturime kandidatų, bet gal tokiu būdu ir atsiras žmogus. Ieškome tikrai kompetentingų, sumanių ir aktyvių patarėjų. Lūkesčiai žmonėms užimti šias pareigas yra labai dideli, iš jų labai daug tikimės“, – vasarą „Atvirai Klaipėdai“ kalbėjo Personalo skyriaus vadovė.

Ji patvirtino, kad tarnybinio kaitumo būdu nieko rasti nepavyko, nes tinkamų asmenybių nebuvo, todėl ir buvo paskelbtas konkursas. „O konkursai vyksta taip, jog viskas paprastinama, reikalavimai minimalizuojami, kad tik būtų kuo daugiau pretendentų“, – teigė I. Gelžinytė-Litinskienė.

Tačiau sužinoti, kiek pretendentų pateikė dokumentus dalyvauti konkurse, pasirodo, yra misija neįmanoma. „Mes laikomės pozicijos, jog pretendentų skaičiaus neskelbiame dėl žmogiškų priežasčių. Kai paskelbdavome, kad pretendentų yra daug, didžioji dalis jų išsigąsdavo ir konkurse nebepasirodydavo, tad sulaukdavome tik 3 iš 20 pateikusių dokumentus. Todėl skaičiaus ir nebeskelbiame, kad visi, kurie nori dalyvauti konkurse, jame ir dalyvautų“, – tvirtino Valstybės tarnybos departamento visuomenės informavimo specialistė Lina Biekštaitė.

Ji svarstė, jog konkursai į abi Klaipėdos savivaldybės vyriausiųjų patarėjų vietas veikiausiai įvyks tik gruodį. „Reikia patikrinti pateiktus dokumentus, kandidatai dar turi laiko patikslinti tai, ko trūksta, o tada jau skelbiama konkurso data. Žinoma, dar ir karantinas įtakos turės, bet gruodį konkursas turėtų įvykti“, – teigė Valstybės tarnybos departamento atstovė.

Norintieji pretenduoti į kultūros srities patarėjo vietą privalo turėti aukštąjį išsilavinimą viešojo administravimo, kultūros studijos, politikos mokslų arba pedagogikos studijų krypties. Taip pat reikalaujama turėti ne mažiau kaip 5 metų darbinę patirtį. Jos reikia ir pretenduojant į kitą patarėjo vietą, tačiau čia privaloma turėti aukštąjį išsilavinimą vadybos, viešojo administravimo, informacijos sistemų arba komunikacijos studijų kryptyse.

Kultūros srities patarėjui ketinama mokėti apie 2,2 tūkst. eurų dydžio algą prieš mokesčius, o inovacijų – 2,5 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Paskelbta dar viena Kultūros skyriaus vedėjo paieška

Klaipėdos savivaldybės administracija vėl bando rasti kandidatų į Kultūros skyriaus vedėjo pareigas – paskelbtas jau antrasis konkursas. Būsimam vedėjui žadamas ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This