Žvejybos uosto rajone – nauji daugiabučiai namai

Miestas, Svarbu

Sulupės gatvėje, Žvejybos uosto rajone, projektuojami du nauji daugiabučiai namai, kuriuose, tikėtina, turėtų įsikurti jaunos šeimos.

Sulupės g. projektuojamuose dviejuose daugiabučiuose namuose numatoma įrengti 12 butų. Projektuotojų vizualizacija

Klaipėdos savivaldybės paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė architektė Andželika Alutienė, nurodoma, kad daugiabučiai namai planuojami Sulupės g. 3A esančiame sklype. Jo plotas – 10,32 aro. Valstybei priklausantis sklypas išnuomotas fiziniam asmeniui, kuris ir yra daugiabučių namų statybos projekto užsakovas.

Šiuo metu sklype vis dar yra menkaverčių pastatų – prekybos paviljonas ir taros supirktuvė, kurie bus nugriauti.

Sulupės g. 3A esančiame sklype projektuojami du daugiabučiai gyvenamieji namai po 6 butus. Abu namai bus trijų aukštų su rūsio patalpomis, 11 metrų aukščio, 305 kv. m naudingojo ploto.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog visi 12 butų planuojami po 50,84 m2 ploto, kur numatomos tokios patalpos: koridorius, du miegamieji, sanitarinis mazgas bei svetainė su virtuve. Miegamųjų langai orientuoti į šiaurės vakarų pusę, svetainė su virtuve – į pietryčių pusę.

„Užsakovas pageidavo, kad visi butai būtų iki 50 kv. m ploto, nes tokie rinkoje yra paklausiausi. Tai bus ekonominės klasės butai, kurie tiks jaunoms šeimoms, nes yra du miegamieji, kurių vienas gali būti vaikų kambariu. Didelių butų, pavyzdžiui, apartamentų ar loftų neplanuojame, nes, matyt poreikio nėra. Galų gale, kai jaunos šeimos praturtėja, jos statosi namus, o ne kraustosi į apartamentus“, – teigė projekto autorė A. Alutienė.

Daugiabučių pastatų konstrukcija numatoma iš monolitinių blokų. Fasadų apdailai naudojamo tinko spalvų gama bus šviesiai pilkų kreminių atspalvių. Stogas projektuojamas plokščias parapetinis su prilydoma bitumine danga. Numatoma, jog pastatyti namai bus prijungti prie miesto tinklų – tik vandentiekio, tiek šilumos.

Įvažiavimas į sklypą planuojamas iš jo vakarinės pusės nuo esamo privažiavimo. „Detaliajame plane nėra įvažiavimui nustatyti tikslūs atstumai, todėl numatoma įvažiavimo vietą planuoti centriškai sklypo vakarinės pusės atžvilgiu, taip sudarys geresnes sąlygas įvažiuoti į sklypą, išdėstyti automobilių stovėjimo vietas, prisitaikyti prie esamo gatvės plano“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Automobilių stovėjimo vietos planuojamos sklypo ribose. Projektuotojų vizualizacija

Juose nurodoma, jog automobilių stovėjimo vietos bus išdėstytos šiaurinėje sklypo dalyje, kur projektuojama betoninių trinkelių danga.

Statybos techniniame reglamente nurodoma, jog gyvenamosios paskirties (trijų ir daugiau butų) pastatams privalo būti įrengta viena automobilio stovėjimo vieta vienam butui. „Viename daugiabučiame gyvenamajame name yra 6 butai, iš viso 12 butų. Priskiriama 12 automobilių stovėjimo vietų, iš kurių bus 2 vietos pritaikytos žmonėms su negalia“, – tvirtinama projektiniuose pasiūlymuose.

Prie naujų daugiabučių taip pat numatoma įrengti vaikų žaidimo aikštelę, o 35 proc. sklypo ploto bus apželdinta veja.

„Kol kas jokių pastabų, pasiūlymų, pageidavimų nesame gavę, tad šiemet tikimės pabaigti daugiabučių namų statybos techninį projektą ir jį pateikti derinti atitinkamos institucijoms“, – apie planus ir terminus informavo A. Alutienė.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki lapkričio 26 d. adresu Alksnynės g. 5B-24, Klaipėdoje, darbo dienomis 9-17 val.; tel.: 869977478 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt

Pasiūlymus teikti galima iki lapkričio 26 d. raštu Andželikai Alutienei, Klaipėdos r. sav., Sendvario sen., Jakų k., Jakų g. 2, arba el. p. andzelika.nekaityte@gmail.com

Viešas susirinkimas vyks lapkričio 27 d. 15 val. nuotoliniu būdu.

Nuoroda:https://us04web.zoom.us/j/8941361219?pwd=cWVUUTRrMzNKR2dUSHRFMjFCcjg2Zz09

Meeting ID: 894 136 1219 Passcode: 1127

19 Comments

  1. Graudu

    Graudu… Absoliuti nykuma…

    Reply
  2. Klp

    Pagaliau bus malonu ziuret pro langus.

    Reply
  3. Anonimas

    Architektei reiktu atimti atestata

    Reply
  4. A. V

    Tragiškas namas.

    Reply
  5. Fui

    Nu tikrai! Nematau čia nieko blogo. Juk tie bendrabučiai kur žvejybos uoste Sulupes g. 11 yra daug baisesni. Jie jau vos ne griūva. Balkonai vos kabo, baisu koja į balkoną kelt kad neatitruktu ir nenukristų. Bet to niekas nemato, niekam nerūpi. Žmonės pro namą jau praeitį bijo. Geri tie namai bus jaunimui, kad tik to jaunimo bebūtų. Kad jauni bėga iš Lietuvos, nes čia tragiški atlyginimai, šeimos neismaitins.

    Reply
  6. Birutė

    Dar kartą įrodo, kad Klaipėdoje nėra šeimininko :11.18 bus tvirtinamas žvejybos uosto detalusis planas, kur atidaroma bus sunkiojo transporto autostrada po gyvenamųjų namų langais, reiškia bus didinami krovos darbai, o savivaldybė ramiausiai dalina leidimus užprogramuotom problemom. Zona nuo Strėvos g. iki Kalnupės g. turi būti pamažu atiduodama uostui ir verslui.

    Reply
    • BIRUTE,

      Apie kokio detaliojo plano patvirtinimą Jūs rašote? Gal galite patikslinti, kas čia per teritorijų planavimo dokumentas, kas ir kur jį tvirtins? Ačiū.

    • planas

      Planas paskelbtas FB Žvejybos uosto rajono kaimynų grupėje.

  7. to nojus

    kad jau nebe vyr. architektas, o architektė..

    Reply
  8. VISKAS ČIA GERAI YRA. KOKS UOSTO PATVORYS,

    …tokia ir architektūra. Ta prasme, – sveikiname maksimalią uosto plėtrą! Tfu, atsiprašau – KROVĄ!

    Reply
  9. Zydra

    Nu jo,vieta prie pat garažų ir uosto krovos,bei geležinkelio,turbūt pati tinkamiausia jaunoms šeimoms…ypač vaikams bus kur pažaisti…Užuojauta tiems kas čia pirks butą.

    Reply
    • GintarasR

      Realiausias tokio būsto pirkėjas – tai uosto krovos kompanijos. Atvežtinių iš Moldovos, Ukrainos, Baltarusijos dokerių ir jų šeimų apgyvendinimui. Pėsčiom į darbą, per pietus spėji namučių pavalgyt – kuo blogai? Kompanija lėšas taupo, darbuotojui patogumas, visi patenkinti. Tai ne juokas, tai Klaipėda ID buvusio vadovo man išdėstytas planas miesto prioritetu socialinių/mokymo/ugdymo paslaugų ir gyvenamo būsto vystyme laikyti sudarymą tinkamų sąlygų atvežamiems į miestą darbuotojams ir specialistams bei jų šeimoms iš Ukrainos, Baltarusijos, Moldovos, Rumunijos, Sakartvelo. Reikia, kad gastarbaiteriai norėtų į čia važiuoti ir tvirtino, kad iš kitur Klaipėda ID ir savivaldybės nuomone į Lietuvą darbininkai nevažiuos. Tokius atvežtinės darbo jėgos apgyvendinimo ištisom šeimom getus planuoja ir LEZ’as, ir prie aviaeskadrilės kylantis SBA pramonės parkas.

  10. Rms

    Panaši į koloniją, atrestauruotą.. Architektui ir užsakovui turėtų būti gėda.

    Reply
  11. Memelender

    Kokia vieta tokia ir architektūra, aišku bent balkonai tikiuosiu bus. Dabar svarbu, kad gyventojai išsireikalautu, kad vystytojas suþvarkytu kiek įmanoma daugiau aplinkos.

    Reply
  12. GintarasR

    Gal jau geriau mūsų architektai „meno kūrėjai” kokius sovietmečiu statytus Juknaičius kopijuotų. Prisidėdamas prie miesto urbanistinės raidos ir Klaipėdos savito architekūros charakterio palaikymo, galėčiau autobuso bilietą Juknaičių apžiūrėjimo išvykai miesto vyr.architektei Mantei Černiūtei-Amšiejienei apmokėti.

    Reply
    • Na jo

      Jei projektas patvirtintas bus, tą amšiejūtę grūst lauk be teisės kada nors dirbt valstybės tarnyboje.

  13. Nojus

    Žiauru. Galės pretenduoti į šimtmečio skurdžiausios architektūros titulą. Bet kaip turi nekęsti miesto, o mylėt vien savo piniginę, kad tokį šlamštą miestui brukti. Apie Klaipėdos vyr architektą išvis patyliu…

    Reply
  14. baisi

    Tokio žemo lygio vaizdo dar nebuvo mieste sovietmečiu kaime labiau pasistengdavo

    Reply
  15. Anonimas

    Nu naaaaa architektūra……

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Žvejybos uosto rajone duris atvėrė nauja „Iki" parduotuvė

Ketvirtadienį Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone (Minijos g. 100), duris atvėrė nauja „Iki” parduotuvė. „IKI – Minija“ įsikūrusi visai šalia Baltijos ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

II vandenvietė: pasmerkta jau nuo gimimo

Šią birželio 6-ąją sukanka 65 metai, kai Klaipėdos miesto vykdomasis komitetas (VK) paskyrė prie Ryšininkų gatvės buvusį sklypą II miesto ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This