Jono kalnelio poternoms trūksta idėjų

Miestas, Svarbu

Restauruotos senove dvelkiančios Jono kalnelio poternos tapo ir galvos skausmu, nes sudėtinga sugalvoti, kokiai veiklai jos yra tinkamos.

Restauruota B poterna visuomenei buvo atvira vos kelis kartus, kai į ją buvo surengtos ekskursijos Turizmo dienos proga. Virginijos Spurytės nuotr.

Bendrovei „Pamario restauratorius“ už 2,85 mln. eurų sutvarkius ir aktyviam klaipėdiečių laisvalaikiui pritaikius Bastionų kompleksą, kuris geriau žinomas kaip Jono kalnelis, sykiu buvo sutvarkytos ir išlikusios poternos. Darbininkai restauravo poternų plytų mūrą, grindis, įėjimo ir išėjimo duris.

Rugsėjo pabaigoje kelias ekskursijas šiose poternose surengė Klaipėdos kultūros ir turizmo informacijos centras. Jau tuomet jo vadovė Romena Savickienė teigė, kad reikia ieškoti sprendimų, kas bus poternų šeimininkas, kas jose galėtų įsikurti.

Šią savaitę Klaipėdos savivaldybėje surengtas pasitarimas dėl Jono kalnelio poternų tolimesnio naudojimo, tačiau konkrečių sprendimų nepriimta. Pasitarime dalyvavo Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus bei Klaipėdos kultūros ir turizmo informacijos centro atstovai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Dobranskio teigimu, labai norėtųsi išgirsti daugiau kultūros srities darbuotojų nuomonių apie poternų tolimesnį naudojimą, todėl svarstoma organizuoti tokią diskusiją.

„Poternos gražiai suremontuotos, įrengtas sanitarinis mazgas, tačiau jose nėra šildymo, todėl labai drėgna. Manau, kad yra techninių galimybių šiuos nepatogumus išspręsti. Tačiau pirmiausia turime apsispręsti, ką toliau darome. Esminis klausimas, dėl kurio turime apsispręsti, ar poternas išnuomoti, atiduoti panaudai ir pan.“, – teigė A. Dobranskis.

Anot jo, vienoje iš poternų, į kurią galima patekti iš Klaipėdos senamiesčio, šiuo metu yra saugomi Jono bažnyčios vietoje rasti palaikai. Todėl realiai kalbama tik apie poternos, kuri yra arčiau Kultūros fabriko, ir žinoma kaip B poterna, panaudojimo galimybes.

„Mes pasitarime sutarėme, kad toje vietoje puikiai tiktų lauko kavinukė ir ypač vasarą. Galbūt poternoje būtų galima įrengti galeriją. Tad lyg ir reikėtų apsispręsti, ar kalbame tik apie veiklą vasarą, ar visus metus. Kol kas visi pamąstymai yra labai preliminarūs, todėl ir norime platesnės diskusijos su kultūros darbuotojais. Veiklos poternose norisi, bet idėjų trūksta“, – neslėpė A. Dobranskis.

5 Comments

  1. Profanizmas

    eilinis. Sukiša bemaž 3mln miesto pinigų ir po to dejuoja „…įrengtas sanitarinis mazgas, tačiau jose nėra šildymo, todėl labai drėgna…”. Įdėjos kainuoja ponas Dobranski nes prie jų rimtai reikia dirbti ir svarbiausia – visi darbai nuo įdėjos pasitvirtinimo pradedami, o ne nuo šlaitų betonavimo ir lempučių, ekranų dėliojimo daugiabučio kiemui. Visi pamiršo kiek miesto pinigų buvo sukišta į tos pelkės valymą kurioje dabar gali tik braidyti.

    Reply
    • pritariu

      100 proc.

  2. MArijus

    Manau kalnelyje būtų galima surengti ekspoziciją sulayžytų Dūdų ir pavadinti parodą „Išlysk Klaipėda iš Rūsio!”

    Reply
  3. ben

    Kaip sakė Ostapas Benderis :kam tau reikalingi pinigai kai neturi fantazijos

    Reply
    • Jonas

      Labai gerai ,kad atnaujina naujas erdves. Su laiku atsiras idėjų kaip tas erdves panaudoti tikslingai. Yra keistų piliečių , kurie nemato pokyčių ..

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This