Klaipėda jau užblokuota

Fotoreportažai, Transportas

Penktadienį nuo 13 val. pareigūnai pradėjo budėti ties savivaldybių ribomis įrengtuose blokavimo postuose.

Šiaurinėje Klaipėdos dalyje postas šįkart perkeltas ties Labrenciške – pavasarį jis buvo įsikūręs ties Kalote. 

Toks budėjimas postuose turėtų būti vykdomas iki sekmadienio 21 val.

Esant būtinybei įvažiavimas į Klaipėdą leidžiamas per Liepojos gatvę nuo Kalotės, per Girulius, per Pajūrio g. (Tauralaukis), per Liepų g., per Tilžės g., per Vilniaus plentą ir per Rimkus (Rimkų g. – Lanko g. sankryža).

Įvažiavimas į miestą draudžiamas iš žvyruotų kelių, vedančių į Kairių gatvę, Klemiškės gatve nuo Palangos plento, iš Žaliojo slėnio į Vėjo g. (Tauralaukis) bei per LEZ teritoriją esančią Švepelių g., vedančią į Rimkų g.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugo Džermeikos teigimu, postas nuo Kalotės link Labrenciškės buvo perkeltas pasitarus su savivaldybe, kad siekiant patekti į miestą neliktų galimybės naudotis nepagrindiniais keliais. 

Postuose budi ir Šaulių sąjungos nariai, ir policijos rėmėjai, ir karo policininkai. 

Kad transporto eilės ties postais judėtų greičiau, M. Džermeika ragina vairuotojus iš anksto pasiruošti dokumentus, kurie įrodo, kad jie gali kirsti savivaldybės ribą. Paprasčiausias toks yra transporto registracijos liudijimas. 

Viršininko teigimu, visą parą postuose nebus budima, nes nuo vėlyvo vakaro transporto srautai sumenksta iki minimumo, tačiau ir toliau liks ženklai, kurių vairuotojai privalo paisyti, o mieste bus vykdoma įprasta kontrolė. 

Blokavimo postus prie įvažiavimų į miestus numatyta vėl įrengti nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val. bei nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

Policijos duomenimis, per tris dienas visoje Klaipėdos apskrityje pareigūnai patikrino 59 314 automobilių. Klaipėdos mieste patikrinti 23 633, neįleisti 649, surašyti 57 administracinio nusižengimo protokolai, sulaikyti 3 asmenys, vengę karo prievolės.

Į Palangą buvo neįleisti 187 vairuotojai, Klaipėdos rajono postuose buvo apsisukti turėjo 111, Kretingos rajone – 114 Neringoje – šeši. 

Skelbta, kad savaitgalį budės 670 policijos ekipažų, dar 250 ekipažų – kontrolės postuose, o visoje Lietuvoje savaitgalį patruliuos 920 ekipažų.

Preliminariai skaičiuojama, kad judėjimo ribojimų kontrolei užtikrinti prireiks apie 1,7 mln. eurų.

POLICIJOS ATSAKYMAI Į DAŽNIAUSIUS KLAUSIMUS

Vykstant į oro uostus, Klaipėdos uostą, autobusų stotis arba iš jų būtina turėti tarptautinį keliavimą pagrindžiančius dokumentus, pvz., lėktuvo bilietus.

Bendradarbių vykimas vienu automobiliu galimas, skaičius ribojamas tik pagal transporto priemonėje įrengtą maksimalų vietų skaičių. Tokiu atveju asmenys turi pagrįsti, kad dirba kartu (pvz. darbo sutartys, darbuotojų pažymėjimai ir pan.).

Vaikų vežti į kitas savivaldybes negalima, taip pat negalima jų palikti pas giminaičius toje pačioje savivaldybėje. Parsivežti vaikus iš kitos savivaldybės galima, tačiau pareigūnai kiekvieną situaciją vertins individualiai ir galės imtis papildomų priemonių situacijai įvertinti. Net ir leidus pasiimti vaikus, su giminaičiais kontaktuoti negalima.

Kai vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su vienu iš tėvų, judėjimo ribojimų metu su tuo iš tėvų vaikas ir turi būti. Vykti pas kitą iš tėvų galima tik tuo atveju, jei teismo sprendimu vaiko gyvenamoji vieta aiškiai nustatyta pas abu tėvus.

Dėl ugdymo paslaugų vežti vaikus į kitą savivaldybę leidžiama, tokiu atveju būtina turėti ugdymo paslaugų sutartį.

Atvejus, susijusius su rūpinimusi asmenimis, kurie serga ar negali pasirūpinti savimi. pareigūnai vertins individualiai. Vykstantiems asmenims rekomenduojama turėti pagrindžiančius dokumentus (pvz. apie prižiūrimo asmens sveikatos būklę), kai tokia galimybė yra.

Rekomenduojame nevykti niekur, kur negalėsite savo vykimo ir buvimo teisėtumo pagrįsti dokumentais.

Jei išvyksite į kitą savivaldybę, o vėliau norėsite grįžti, tą padaryti bus galima tik turint pagrindžiančius dokumentus (pvz., būsto nuomos sutartis, nekilnojamojo turto nuosavybės dokumentus, darbo santykius įrodančius dokumentus (kai vykstama darbo reikalais).

Jei ne savo gyvenamosios vietos savivaldybėje turite nekilnojamojo turto arba esate ten registruotas, turite teisę vykti, tačiau galioja ir kiti apribojimai – pvz., bendravimas tik vieno namų ūkio ribose (pavyzdžiui, grįžimas pas tėvus, senelius ir (ar) kitus giminaičius šį reikalavimą pažeistų).

Persikraustyti galima ir tarp skirtingų savivaldybių, tačiau tokiu atveju vykti būtina su visais asmeniniais daiktais, o pareigūnas situaciją vertintų individualiai (pvz., vykimas su keliais asmeniniais daiktais netraktuojamas kaip persikraustymas).

Vykstant į savo tikslą, galima kirsti ir kelias savivaldybes, bet jos turi būti pakeliui teisėtam vykimo tikslui.

Vykimas į kitas savivaldybes dėl (planinių) sveikatos priežiūros paslaugų galimas, rekomenduotina turėti vykimo tikslą pagrindžiančius dokumentus (pvz., el. patvirtinimą iš sveikatos priežiūros įstaigos).

Studentai, atsižvelgiant į tai, kad studijos vykdomos nuotoliniu būdu, išvykę iš miesto, kuriame studijuoja, grįžti į jį negalės (nebent turi bendrabučio ar kitos gyvenamosios vietos nuomos sutartį, nekilnojamojo turto ar yra registruoti toje savivaldybėje).

Apgyvendinimo paslaugų teikimas leidžiamas, tačiau jomis naudotis galima tik gyvenamosios vietos savivaldybės ribose (nepriklausomai nuo to, kada sudaryta apgyvendinimo paslaugų sutartis).

Prekių pristatymas į kitas savivaldybes galimas, atsiėmimas – tik toje pačioje savivaldybėje.

Kilus klausimų, galima skambinti policijos informacijos telefonu 8 700 60 000, darbo dienomis –  nuo 7 iki 20 val., savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 8 iki 17 val. Užduoti klausimą galima ir el. paštu info@policija.lt arba Lietuvos policijos puslapyje „Facebook” tinkle.

3 Comments

  1. Ramutėramutė

    Esu 80m.gyvenu Klaipėdoje ir Kaune gydausi pastoviai Kauno kardiologinėje klinikoje,esu įskaitoje.Mane veža dukra kuri gyvena ir dirba Kaune.Ar ji gali mane atvažiuot paimti,nes vaikučiai per katantiną be priežiūros.Ko reikis??

    Reply
  2. Liutasirdis

    Tegul fakinasi man neidomu

    Reply
  3. Lina

    Iš vos ne 3000 mašinų nepateko 40?
    Ar ne per daug pajėgų mesta?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Avaringiausioms uostamiesčio vietoms nustatyti - dar 50 tūkst. eurų

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This