Kilnus gestas virto nauja verslo niša

Verslas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti butelių kamštelių ir maistinės plėvelės gamintoja UAB „RETAL Baltic Films“ kovą,
pačioje pandemijos pradžioje paaukojusi 3 tonas retų medžiagų iniciatyvinei grupei, gaminusiai ir medikams dalijusiai apsauginius veido skydelius, šiandien džiaugiasi, kad šis sprendimas ne tik padėjo visuomenei sudėtingu laikotarpiu, bet ir per vasarą leido atverti naują komercinę nišą.

Kovą technologijų kūrėjų bendruomenės „Robotikos mokykla“ nariai internete išplatinimo prašymą prisidėti prie apsauginių skydelių medikams gamybos iniciatyvos. Jaunieji inžinieriai sukūrė rėmelius, tačiau jiems tuo metu itin trūko svarbiausios sudėtinės dalies – tvirtų, skaidrių, nerasojančių, akis ir veidą dengiančių plastikinių skydelių. Tada „RETAL Baltic Films“ pagal „Robotikos mokyklos“ poreikius pakoregavo gamybinius procesus ir pagaminto veido skydeliams tinkamą naudoti plėvelę. Tad iniciatyvių kūrėjų bendruomenės dėka iš jos buvo pagaminta daugiau kaip 70 tūkst. skydelių, kurie buvo neatlygintinai išdalinti Lietuvos medikams ir kitiems profesionalams.

„RETAL Baltic Films“ regiono pardavimų vadovė Indrė Bagdonaitė pasakoja, kad kovo-balandžio mėnesiais šios APET plėvelės paklausa visame pasaulyje buvo milžiniška, medžiagos trūko, todėl kompanija džiaugėsi galėdama neatlygintinai padėti mūsų kūrėjų bendruomenei ir medikams. Vėliau, vasarą, paklausa šiai medžiagai nuslūgo, tačiau rinkoje atsirado naujų jos panaudojimo būdų, pavyzdžiui gaminant permatomus apsauginius skydus, naudojamus parduotuvėse, maitinimo įstaigose, biuruose ir kitose klientų aptarnavimo vietose. Didžiąją dalį plėvelės šiems didiesiems apsauginiams skydams kompanija eksportavo.

Pasak I. Bagdonaitė, sužinojusi informaciją apie „RETAL Baltic Films“ veiklą, vasarą į bendrovę dėl didelės apimties komercinių užsakymų šiai plėvelei kreipėsi Švedijos pakuotės sprendimų kompanija „INP Forpackningar“, taip pat dar vienas stambus, bet konfidencialus užsakovas.

„Žinoma, pavasarį negalvojome apie komercinius šio produkto aspektus – specializuojamės maistinėje plėvelėje ir butelių kamšteliuose. Tačiau tikrai džiaugiamės, kad likę neabejingi medikams, įgytą techninę ir projektinę patirtį vėliau panaudojome ir komerciniams projektams. Šiuo metu apsauginė plėvelė skydams ir skydeliams sudaro ne daugiau kaip 5% visų mūsų gamybos apimčių, bet jei aplinka keistųsi, būtume pasiruošę vėl suaktyvinti šį naują segmentą – aukoti medikams bei saugiai ir patikimai tiekti produkciją rinkos dalyviams“, – pranešime cituojama I. Bagdonaitė.

Per šiuos metus papildomi kontraktai tokios rūšies plėvelei sudaro daugiau kaip 700 tonų. Iš viso bendrovė šiemet prognozuoja pagaminsianti beveik 25 tūkst. tonų produkcijos, daugiausia maistinės plėvelės ir butelių kamštelių.

Pasak I. Bagdonaitės, apsauginiams skydeliams naudojama APET (amorfinis polietileno tereftalatas arba amorfinis PET) medžiaga pasižymi ne tik puikiais cheminiais parametrais, tvirtumu, lengvumu bei patogia priežiūra, bet yra ir tvari. Skydelius iš APET galima naudoti daug kartų juos išplaunant, o pati APET medžiaga yra 100% perdirbama.

„RETAL Baltic Films“ priklauso tarptautinei grupei „RETAL Industries Ltd.“. Ši grupė eksportuoja produkciją į daugiau kaip 60 pasaulio valstybių. Lietuvoje RETAL grupei taip pat priklauso PET gamintoja UAB „NEO GROUP“ ir Lentvaryje veikianti PET ruošinių gamintoja UAB „RETAL Lithuania“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Retal Baltic Films“ planuoja naujas investicijas

Klaipėdos LEZ veikianti pakuočių gamintojos UAB „Retal Baltic Films“ apyvarta dėl augusių žaliavų ir produkcijos kainų pernai išaugo 37%, nors ...
2023-08-25
Skaityti daugiau

Verslas

Butelių kamštelius lies specializuotame LEZ pastate „FlexStart 2“

Pakuočių gamintoja UAB „Retal Baltic Films“ investuoja 4,5 mln. EUR į naują maistinės APET plėvelės gamybos liniją savo esamose patalpose ...
2022-11-15
Skaityti daugiau

Verslas

„Retal Baltic Films“ planuoja naujas investicijas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios plastiko pakuočių gamintojos UAB „Retal Baltic Films“ pardavimo pajamos pernai siekė 47 mln. EUR ...
2021-07-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This