COVID-19: 130 mirčių, NVSC teisinasi dėl netikslios statistikos

Koronavirusas, Svarbu

Paskutinė 2020-ųjų metų diena gerų naujienų koronaviruso infekcijos srityje neatnešė: Statistikos departamento duomenimis, per praėjusią parą ištyrus 11 745 ėminių užregistruoti 3322 nauji COVID- 19 atvejai.

1108 iš jų registruoti Vilniaus, 566 Kauno, 304 Klaipėdos, 303 Šiaulių, 276 Alytaus, 212 Utenos, 190 Panevėžio, 136 Marijampolės, 107 Telšių ir 69 Tauragės apskrityse. 51 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Klaipėdoje susirgo 193 žmonės, trečiadienį tokių buvo 330. Klaipėda ir vėl pagal 14 dienų susirgimų 100 tūkst. gyventojų skaičių lenkia šalies vidurkį atitinkamai 1386,8 ir 1348,6 atvejo.

Susirgimų per savaitę pokytis šalyje išaugo 23,6 proc. (praėjusį ketvirtadienį registruoti 2688 susirgimai), o Klaipėdoje – net 25,3 proc. (prieš savaitę fiksuoti 154 susirgimai).

Tuo metu mirčių skaičius šalyje šovė į neregėtas aukštumas ir pasiekė 130, o bendras mirusiųjų skaičius šiuo metu siekia 1589.

Netrukus Statistikos departamentas patikslino, jog mirčių skaičius nuo COVID-19 kol kas imamas iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC)- tokį skaičių pateikė jų sistemos.

Departamentas skelbia artimiausiu metu pereisiantis prie mirčių nuo COVID-19 skelbimo tiesiai iš pirminio šaltinio – e. sveikatos sistemos.

Tad gali būti, kad dalis paros mirčių nuo COVID-19 už ankstesnes dienas pateko į gruodžio 31 d. Duomenis žadama patikslinti per keletą dienų.

Vienas tarp mirusiųjų priklausė 40-49 metų amžiaus grupei. Daugiausia – 49 – mirusiųjų buvo tarp 80 ir 89 metų, tarp tų, kuriems buvo nuo 70 iki 79 metų, mirė 38 žmonės.

Klaipėdos apskrityje mirė 8 gyventojai, iš jų 4 – uostamiestyje. Šiuo metu mirusiais Klaipėdoje laikomi 76 žmonės.

Per praėjusią parą pasveiko 5312 asmenų, bendras paveikusiųjų skaičius šiuo metu jau siekia 76 442, serga 65 047 žmonės.

Klaipėdoje pasveiko 4213, serga 4541.

NVSC teisinasi

Tuo metu penktadienį po pietų NVSC pranešė, kad praėjusią parą nuo COVID-19 mirė 42 žmonės, dar apie 88 mirties atvejus pateikti pranešimai, kurių gydymo įstaigos nebuvo pateikusios laiku.

„NVSC atkreipia dėmesį, kad mirčių neatitikimą pagal gydymo įstaigų NVSC pateiktus pranešimus ir informaciją Elektroninėje sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinėje sistemoje įvertino NVSC ir NVSC kreipėsi į Registrų centrą ir gydymo įstaigas, siekiant sutikrinti duomenis. Viešojoje erdvėje pateikiama informacija, kad neatitikimą pastebėjo kitos įstaigos yra netiesa, apie neatitikimą pranešė ir veiksmų ėmėsi NVSC”, – rašoma pranešime spaudai.

Jame taip pat teigiama, jog NVSC iš karto pasiūlė problemos sprendimo būdą ir techniškai jau kurį laiką yra pasiruošęs informacijos apie mirties atvejus gavimo proceso tobulinimui, tačiau vis dar galioja tvarka, nustatyta ministro įsakymu, kaip informacija turi būti pateikta NVSC, t. y. pateikiant skubų pranešimą.

14 Comments

  1. S

    Pirmosios bangos metu tautiečius buvo sukausčiusi baimė. Antroji banga parodė išdrąsiejusių tautiečių kultūros lygį
    (ne)laikytis taisyklių. O dėl NVSC tai, kiek teko girdėti, Covid pandemijos metu praktiškai yra metę kitus darbus. Teko ne kartą bendrauti su šia institucija. Padarė geriausią įspūdį iš visų Klaipėdoje veikiančių valdiškų kontorų.

    Reply
  2. Man dzin mirčių statistika

    Kovo pabaigoje , matydami kas su covido valdymu vyksta pasaulyje , skambiname varpais, palaikome ” spalvomis ” dėl mirčių Italijoje , o savus , kovojančius keikiame ir kritikuojame ? Rengiame miestuose tralius valius festivalius , ” rankyčių susikabinimus ” Baltarusijos opozicijos palaikymui ir nuolatinis opozicinis rėkimas ” priemonės perteklinės ” ? Ar miršta ne mūsų žmonės , ne Lietuvos , jų nereikėjo saugoti , ponai laisvi konservatoriai ? Kada situacija pasidarė sunkiai suvaldoma , naujasis konservatorių sveikatos ministras jaudinasi tik dėl mirčių statistikos ar vakar ar šiandien mirė ? O merai , kritikavę pavasarinius suvaržymus , visą vasarą leidę linksmybes , prieš Naujus Metus išjungia miesto eglių šviesas ? Sako – likite namie ? Jūs rimtai ? Tada eikite ….

    Reply
  3. Vaclovas

    Tai kaip čia suprasti net mirusiu suskaičiuo nemoka kanservai,o kur pažadėtasis planas???!!!

    Reply
    • ...

      Planas ? 🙂 Būdami opozicijoje rėkė ir kritikavo ” valstiečius ” dėl perteklinių priemonių …Viskas ką darė ” valstiečiai ” buvo ” genocyyydas ir žmonių laisvių varžymas ” …. šimašoidai Vilniuje pliažiuką pasipylė , armonyčiai dar spalio pabaigoje nesutiko dėl pasilinksminimo vietų laiko trumpinimo , grubliauskai nuo pirmos karantino dienos buvo tapę ” pandemijos valdymo ” ekspertais , TV zviozdos ir kritikai ….Visuomenė nuolat buvo kiršinama , menkinami priimami sprendimai , o dabar turime ” bebaimius ” ….vieni miršta , kiti nesitikrina , net sirgdami …bijo saviizoliacijos …platina , platina ….ir rėkia ” viruso nėra ” , nes aš sirgau – išgijau ir nieko tokio kiek mano apkrėstų numirė …Laisvė idiotams …

  4. Covid

    Visiem px ta korona,nes jos nera,ar jum neaisku dar???dirbtina krize…

    Reply
  5. Covid

    Tai visa gyvenima zmones mirdavo ir mirs koks skirtumas nuo ko….jei jau toks baisus virusas butu tavo ivardinti valdininkai bunkeriuose sedetu ir nereikia cia lialia….

    Reply
  6. Ir ką ?

    Koks skirtumas šiandien , vakar ar užvakar paskelbė apie mirtis ? Dėl manęs gali nors kartą per savaitę skelbti . Žmonės ” gyvais ” netaps . Man žiauriau , jei sveikatos ministrui ir vyriausybei labiau rūpi mirčių statistika , o ne pandemijos valdymas . Seime ypatingos svarbos klausimas narkotikų legalizavimas , o ne reali pagalba dirbantiems , ” skaičiuojantiems „…. ? Net aš skaičiau ,jog NVSC trūksta darbuotojų ir t.t. …. Labai prastai dirba naujai išrinkti , nors rėkė ” mes žinome …mes geresni ….” …Tušti žodžiai … Taip žmonės neatsakingi , nes atsipalaidavo ir prarado pasitikėjimą …Buvę opoziciniai nuo pavasario visiems aiškino ” priemonės perteklinės ” …

    Reply
  7. Covid

    Man idomiausia,kaip tiek daug ejo per sventes tirtis,kai buvo siuloma buti namuose….visi per naujus ne ferjarverkus ziurejo,o ejo matomai tikrtis,per kucias turbut su silke eilemis tirtis ejo….pastatykim kameras prie tu tyrimo postu bus lengva paskaiciuoti kiek ten ateina….

    Reply
    • Mindaugas

      Na as ejau tirtis 15h , atvykau 14:30 tai per tas 30 min paeme apie 30 meginiu . Kas minute-dvi vaziavo . 6 seseles buvo tai paskaiciuok moksliuk kiek istiria per diena jei per 30 min toki kieki sugeba

  8. Irena

    Nedaug. Žmonės ėjo seimo kandidatų susitikimus, rinkimuose dalyvavo, laukė kol seimas pasidalys postus ir seime buvo sergamų, bet nesilaikė drausmės. Po to buvo imtasi valdyti kovid 19 virusą. Pirma pasirūpino savim. Žmonėms nereikėjo eiti niekur, bet užsidarius sėdėt ir laukt, kol baigsis epidemiją. Jie būtų dabar sveiki ir laimingi.

    Reply
  9. Klaipėda

    Pamąstymui, gripas kitoks ,miršta kūdikiai o ne seneliai,bet- skiepija medikus. Kokia visuomenės nuomonė?Ar sakytume kad,stiprybės jums medikai, kantrybės,jūs angelai,ir tttt.aišku kad ne,kiekvienas parašytame skiepo savo vaikui kad ji išgelbėti.O kas dabar?Kam rūpi metdėjantis senis ar senė,niekam.nei seimui nei vyriausybei prezidentui Nei tau.

    Reply
  10. Klaipėda

    Nu i ką

    Reply
  11. Anonimas

    Dažnai matau autobusų stotelėje ar kitur vyrus, kurie spjaudosi ant šaligatvio arba dar gražiau – suima pirštais nosį ir meta snarglį ant šaligatvio. Nes nosinės juk neturi. Kaip tik mokslininkų įrodyta, jog daugiausiai virusų yra nosyje. Tai ką šitie nevalos klaipėdiečiai galvoja? Ir kodėl po šiai dienai už tokį aplinkos teršimą nėra baudų? Pamėgintų šitie šlykštukai taip elgtis normalioje civilizuotoje šalyje. Baudos siektų šimtus eurų. Vien už nusispjovimą ant šaligatvio pvz Singapūre – 1000 € bauda.

    Reply
    • Aš

      Čia Lietuva čia lietus lhja

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Pirmadienį Klaipėdoje

ONLINE 10 val. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės paskutinę dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Facebook paskyroje tradiciškai bus paskelbti ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Renginiai, Svarbu

Ateinančią savaitę Klaipėdoje

Balandžio 29-oji, pirmadienis ONLINE 10 val. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės paskutinę dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Facebook paskyroje ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This