Klaipėdos verslui žadama kuklesnė pagalba

Svarbu, Verslas

Klaipėdos savivaldybė jau rengia paramos verslui paketą šiems metams. Tačiau pripažįstama, jog realiai pagalbos gali tikėtis tik labiausiai nuo pandemijos nukentėję uostamiesčio verslininkai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Paramos paketas tikrai bus, tačiau dar analizuojame, kokią pagalbą ir kam galime suteikti“, – po trečiadienį vykusio pasitarimo apie paramą verslui teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Anot jo, šiuo metu analizuojama, ar naudinga buvo pernai Klaipėdos verslui suteikta pagalba, vertinamos neseniai paskelbtos valstybės paramos priemonės.

„Pagrindinis iššūkis yra rasti būdų, kaip paramą suteikti tikslingai – labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams. Kalbu apie viešbučius, viešojo maitinimo įstaigas, turizmo sektorių. Būtent šie verslai labiausiai nukentėjo, tad jiems ir reikia padėti“, – kalbėjo G. Neniškis.

Pernai pagalbos sulaukė nemažai uostamiesčio smulkiųjų verslininkų. Visiems jiems nuo kovo 16-osios, pirmojo karantino pradžios iki metų pabaigos nereikėjo mokėti vietinės rinkliavos už prekybą ir paslaugų teikimą viešose vietose. Skaičiuojama, jog dėl tokios pagalbos miesto biudžetas pernai prarado apie 30 tūkst. eurų pajamų.

Pernai kai kuriems uostamiesčio verslininkams reikėjo sumokėti ir mažiau mokesčių. Dar gegužę miesto taryba apsisprendė, jog tie verslai, kurie nukentėjo nuo koronaviruso krizės, sumokėtų mažiau nekilnojamojo turto, žemės ir žemės nuomos mokesčio. Lengvata siekė 10 proc. paskaičiuotos sumos, o į miesto biudžetą dėl tokios paramos nebuvo surinkta apie 300 tūkst. eurų.

Klaipėdoje tokia pagalba galėjo pasinaudoti apie 3000 juridinių asmenų, nes tiek jų pateko į VMI sudarytą nuo COVID-19 nukentėjusių mokesčių mokėtojų sąrašą.

„Šiemet, manau, pagalbos gali tikėtis šiek tiek mažiau verslų, nes juk ne visiems buvo blogai. Pavyzdžiui, uoste krova ne tik nesumažėjo bet ir išaugo. Kita vertus, ir miesto biudžeto galimybės šiemet jau yra kuklesnės nei pernai. Paramos paketas verslui tikrai bus, bet detales dar deriname“, – patikino G. Neniškis.

1 Comment

  1. Anonimas

    Tuo tarpu savivaldybėje vyksta puota maro metu, besidžiaugiant išsimokėtomis kalėdinėmis premijomis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This