Klaipėdos kovai su sniegu – papildomos pajėgos

Miestas, Svarbu

Klaipėdos gatvėms ir šaligatviams valyti turėtų būti pasitelkta papildoma technika. Taip esą tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems turėtų kilti mažiau nepatogumų.

Žadama, jog uostamiesčio gatves, jei vėl ekstremaliai snigs, valys beveik dvigubai daugiau technikos, Martyno Vainoriaus nuotr.

Antradienį Klaipėdos savivaldybėje vyko specialus pasitarimas apie gatvių ir šaligatvių valymą, nes uostamiestyje, kaip ir visoje Lietuvoje, laukiamas stiprus snygis.

„Atvira Klaipėda“ praėjusią savaitę rašė, jog tiek kelininkams, tiek šaligatvių valytojams sunkiai sekėsi kovoti su gausiai iškritusiu sniegu, todėl jiems buvo skirtos baudos už prastą darbą. Pietinės miesto dalies gatves valanti bendrovė „Vakarų švara“ nubausta 2 tūkst. eurų bauda, tokią pačią gavo ir šiaurinės miesto dalies gatvės prižiūrinti bendrovė „Ecoservice Klaipėda“. Miesto šaligatvius ir viešąsias erdves valančiai bendrovei „Klaipėdos želdiniai“ buvo skirta 750 eurų dydžio bauda.

„Mums rūpi ne baudas išrašinėti, o tai, kad miestas būtų tvarkingai išvalytas. Todėl ir sukvietėme visus valytojus pasikalbėti, kad darbai būtų geriau koordinuojami“, – po pasitarimo teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Anot jo, gatvių valytojai pasiūlė pasitelkti papildomos technikos. Šiuo metu abejų miesto dalių gatves valo po dešimt mašinų.

„Šiaurinės dalies valytojai teigė, kad gali papildomai įdarbinti dar 4 mašinas. Tiek pat papildomos technikos turi ir pietinės dalies gatvių valytojai. „Klaipėdos želdiniai“ taip pat turi papildomų resursų. Dabar jau Klaipėdos savivaldybės administracija turi ieškoti galimybių, kaip nupirkti tos papildomos technikos darbą ir už jį sumokėti“, – aiškino A. Barbšys.

Jo teigimu, sutartyse su gatvių valytojais yra numatyta, jog šie pagrindines miesto gatves turi nuvalyti per 4 valandas, kai nustoja snigti. Todėl į kitas gatves valytojai ir atvyksta tik po pusdienio, o vairuotojai jomis sunkiai išvažiuoja.

„Šias problemas ir išspręstų papildoma technika, nes vienu metu būtų galima valyti ir pagrindines, ir kitas gatves“, – tvirtino A. Barbšys.

Jis teigė, jog daugiabučių namų administratoriams taip pat bus priminta, kokių jie turi pareigų.

„Miesto švaros ir tvarkos taisyklėse numatyta, jog kiemai turi būti valomi tris kartus per savaitę, bet kai sninga valymas turi vykti kiekvieną dieną. Ir tai yra administratorių atsakomybė“, – pabrėžė vicemeras.

Jis ragino gyventojus apie visas nevalytas gatves, šaligatvius, kiemus, viešąsias erdves pranešti Klaipėdos savivaldybei, o šios specialistai paragins valytojus, nes šie pažadėjo reaguoti į kiekvieną skundą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Šluoti gatves vietomis trukdo gyventojų nuolat laikomi automobiliai

Kasdien ankstyvą rytą, nuo 3-4 valandos, į pagrindines uostamiesčio gatves išvažiuoja UAB „Klaipėdos paslaugos“ vakuuminės šlavimo mašinos, iš kelkraščių surenkančios ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This