Antras šansas: vėl ieškoma vietos naujoms Klaipėdos kapinėms

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio savivaldybė vietos naujoms kapinėms pradėjo ieškoti ne tik Klaipėdoje rajone, bet ir Kretingos rajono savivaldybės teritorijoje. Naujos Klaipėdos kapinių plėtros galimybių studijos rengėjai geriausias vietas naujoms kapinėms turi įvardyti iki rudens.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybės vadovai susitiko su Klaipėdos kapinių plėtros galimybių studijos rengėjais ir aptarė jiems iškeltas užduotis.

„Visi žinome, kad vietos naujoms kapinėms mieste tiesiog nėra, todėl jos ir reikia ieškoti gretimose savivaldybėse. Galimybių studijos rengėjai ir turi pasiūlyti geriausius variantus tiek Klaipėdos, tiek Kretingos rajone. Tie variantai turi būti suderinti su vietos valdžia ir bendruomenėmis“, – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Anot jo, tiek naujame Klaipėdos rajono savivaldybės, tiek planuojamame rengti Kretingos rajono savivaldybės bendruosiuose planuose galimybė atsirasti naujoms kapinėms yra numatyta.

„Tačiau kalbėti apie konkrečias vietas dar yra labai anksti. Pirmiausia reikia sulaukti galimybių studijos rezultatų, o tada šis klausimas, matyt, persikels į aukščiausią politinį lygmenį. Kapinės visiems reikalingos, bet kai kalba pakrypsta apie naujos vietos paieškas, atsiranda labai daug iššūkių. Todėl galimybių studijoms rengėjams ir akcentavome, kad parinktos vietos plėtrai turi kelti kuo mažiau pasipriešinimo“, – aiškino A. Dobranskis.

„Atvira Klaipėda“ ne kartą rašė, jog Klaipėdos savivaldybės užsakymu 2017 metais buvo parengta kapinių plėtros galimybių studija. Jos rengėjai nustatė, kad geriausiu atveju Lėbartų kapinėse esamų plotų naujoms kapavietėms užteks tik iki 2022 metų. Šių kapinių plėtra nebegalima, nes teisės aktai numato, kad vienerioms kapinėms skiriamas plotas negali viršyti 40 hektarų, o Lėbartų kapinės jau dabar užima apie 60 ha plotą.

Studijos rengėjai nurodė, kad dėl geologijos ir kitų priežasčių geriausia vieta pradėti kurti naujas kapines yra Klaipėdos rajone, Kretingalės seniūnijoje, prie Sarčių kaimo. Tačiau savo nepasitenkinimą dėl to ne kartą išreiškė Kretingalės bendruomenė, todėl tokiems planams nepritarė ir Klaipėdos rajono taryba.

Vėliau Klaipėdos miesto ir rajono valdžia pasiekė susitarimą, kuriuo numatė, kad Klaipėdos rajono taryba, tvirtindama bendrąjį planą, neužkirs kelio atsirasti kapinėms, tačiau konkreti vieta gali būti numatyta tik tada, jei naujos galimybių studijos išvadoms Klaipėdos rajonas pritars.

Todėl Klaipėdos savivaldybės planuose dar pernai vasarą atsirado naujos galimybių studijos dėl kapinių plėtros parengimas. Jos rengėjams nurodyta paanalizuoti ir teritorijas Kretingos rajono savivaldybėje.

2 Comments

  1. Taigi

    Klasco jau pasakė, kad rūdos nebekraus, vadinasi ir geležinkelio nebereikės. Trąšas- Dambrauskui, grūdus- Tumai, o Naftą iškraustom į Butingę ir ardom Girulių geležinkelius – čia pat, dviračiais nulėksim, bus daug vietos ramiam pasilaidojimui ir gamtai nauda, miesteliui marios ir miškų kovotojai nurims – tikra Gerovės valstybė. Akamblogai?

    Reply
  2. T

    Problema kaip reikiant, ot miesto veikėjai nesugebės jos išspręsti, kaip į kitų klausimų. Bus daug juoko.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This