Dėl Baltijos pr. estakados statybų – nauji eismo ribojimai

Svarbu, Transportas

Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcija vėl pareikalaus vairuotojų kantrybės. Jau parengtos schemos, kaip eismas bus ribojamas Baltijos prospekte ir Vilniaus plente.

Šios schemos antradienį aptartos Klaipėdos savivaldybės vadovų pasitarime, tačiau jas dar patvirtinti turi ir Eismo saugumo komisija.

Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinė sankryža bus tvarkoma dar dvejus metus. Projektuotojų vizualizacija

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad visi ribojimai prasidės ne anksčiau nei kovo 15-ąją, nes iki tos dienos statybose yra technologinė pertrauka.

„Nebent staigiai atšiltų, porą savaičių vyrautų 5-10 laipsnių oro temperatūra, išeitų įšalas ir tada būtų galima anksčiau pradėti darbus. Tačiau sunkiai tikėtina, kad tai gali įvykti. Man labiau neramu, kad darbų pradžia dėl orų gali ir pasivėlinti“, – kalbėjo V. Švedas.

Todėl kol kas eismo ribojimai Baltijos prospekte planuojami nuo kovo vidurio. Numatoma, jog vėl uždaryta bus viena Baltijos prospekto pusė – priešinga nei toji, kuri buvo uždaryta iki praėjusių metų gruodžio 18 dienos.

„Pirminis planas toks, jog bus tarsi veidrodinis principas jau buvusiems ribojimams. Skirtumas tik tas, kad planuojame, jog eismas likusia Baltijos prospekto puse bus organizuojamas ne keturiomis, o trimis juostomis. Planuojama, jog dviem juostomis bus galima važiuoti į vieną pusę, viena – į kitą. Taip vairuotojams bus saugiau ir aiškiau“, – teigė V. Švedas.

Eismo ribojimai šiemet jau planuojami ir Vilniaus plente. Numatoma, jog įvažiuojantieji į Klaipėdą ties geležinkelio viaduku bus nukreipiami į kitą Vilniaus plento pusę, kuria turės dalintis ir įvažiuojantieji į miestą, ir iš jo išvažiuojantieji. Kitaip tariant, eismas bus draudžiamas šiaurine Vilniaus plento puse nuo žiedinės sankryžos iki viaduko.

V. Švedo teigimu, Vilniaus plento ruožas bus uždarytas tik tada, kai eismas jau bus leidžiamas laikinuoju Lypkių keliu, kuris realiai sujungs Statybininkų prospektą ir kelią Klaipėda-Šilutė. Anksčiau planuota, jog šis laikinas kelias bus atidarytas šiemet kovą.

„Tačiau pripažįstame, kad kovą tikrai nespėsime. Planuojame, kad šis kelias bus atidarytas balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje“, – patikino V. Švedas.

Be to, uždarius Vilniaus plento ruožą, eismas jau turi būti atnaujintas Baltijos prospektu.

Problematiškiausios Klaipėdos žiedinės sankryžos rekonstrukcija, kurios rezultatas bus Baltijos prospekto estakada, turėtų būti baigta 2023 metais. Rekonstrukcijos kaina – 30,5 mln. eurų.

12 Comments

  1. Arūnas

    Per apribojimus siūlau padaryti du plačius išvažiavimus iš Klaipėdos ir vieną įvažiavimą. Per praėjusius apribojimus buvo padaryti du siauri išvažiavimai ir du siauri įvažiavimai. Per tuos du siaurus išvažiavimus praktiškai tilpo tik viena eilė automobilių ir visi keikė valdžios kvailumą.

    Reply
  2. Pupkis

    Kvaili komentarai, gal tik iš bangų gatvės rašytojai

    Reply
  3. Vairas

    Koks meras,tokia ir tvarka!

    Reply
  4. Faktas

    Gėda skaityt apie avinus kurie vilkina svarbaus objakto statyba, kodėl tokie žulikai užima tokias pareigas?

    Reply
  5. V

    Kodel Lenkjjoje dirba ir śala iir lyja .Lenkai greićiau padarys autostrada Jul Lomžos iki sienos kaip Klaipedoje tiltuka

    Reply
  6. SVS

    Įšalo šiuo metu beveik kaip ir nėra.Max. 5cm. Darbus galima vykdyti kad ir dabar.

    Reply
  7. Klaipėdietis

    Baikit dejuoti,gal nieko nedaryti ,kai taip buvo daroma, valdant liberalams?

    Reply
    • klp

      O tai ne liberalai valdžioj sėdi?

    • Klaipėdietis

      Truputį apsirikai. Tikrieji liberalai- opozicijoje!

    • To klaipėdietis

      Vat ir išsidavei, paistalini, kad esi susijęs su dabartine valdžia arba esi po jos sparneliu. Labai jau gerai žinai kokie liberalai yra valdžioje, ir kurie jų nėra. Savo postuose įvairiais nickais aktyviai rašineji pagyras valdžiai ir puldinėji kritikuojančius. Tik nepradėk rašyti didžiosiomis raidėmis :)))

  8. Gyventojas

    Vaje vaje, tris metus statys viaduka, tokie objektai normaliose šalyse, net kaimynineje Lenkijoje pastatomi per pusmetį. Bus kaip visada po dviejų metų rangovas bankrutuos, dar metus aiskinsis kodel, veliau skelbs nauja konkursa, tada samata gerokai issipus ir galiausiai 2026 metais turetu pabaigti. Vat tokie tempai Klaipedoje.

    Reply
    • Anonimas

      Za gubrom takije tykvy….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Avarijoje žuvo jaunas vyras

Policija pranešė, kad trečiadienio popietę, apie 16.40 val., Klaipėdoje, Vilniaus plente, Jakų sankryžos link važiavęs automobilis „Volvo V50“, kurį vairavo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This