Prasideda stojimas į profesines mokyklas

Švietimas

Nuo vasario 3-osios norintieji įgyti profesiją gali teikti prašymus dalyvauti žiemos priėmime į profesinio mokymo įstaigas.

Iki vasario 15 d. vyksiančiame priėmimo į profesines mokyklas žiemos etape gali dalyvauti visi baigusieji pagrindinio ar vidurinio ugdymo programą. Kvietimai mokytis bus skelbiami vasario 18 d., mokymo sutartys bus pasirašomos vasario 18–19 d.

„Žiemos priėmimas į profesines mokyklas leidžia neprarasti laiko tiems jaunuoliams, kurie rudenį įstojo į studijas aukštojoje mokykloje, bet suprato, jog pasirinkta kryptis jiems netinka ar verta rinktis praktiškesnius mokslus“, – pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.

Pagrindiniame priėmimo žiemos etape šiemet dalyvauja 29 profesinio mokymo įstaigos, kurios siūlo 99 profesinio mokymo programas. Norintieji mokytis prašyme gali pateikti iki 3 pageidaujamų mokymosi programų, kurias turi išvardyti prioriteto tvarka. Bendrasis priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vykdomas centralizuotai internetu – per LAMA BPO priėmimo sistemą.

Antrus metus iš eilės priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyksta du kartus: žiemą ir vasarą. O likus laisvų vietų, į jas bus galima stoti ir prasidėjus mokslo metams.

Išplėtus priėmimo į profesines mokyklas laiką, pradėti mokytis jose galima beveik visus metus.

Pagrindinio priėmimo į profesines mokyklas vasaros etapas vyks birželio 1 d. – rugpjūčio 6 d., mokymosi sutartys bus sudaromos rugpjūčio 11–16 d.

Papildomas priėmimas bus organizuojamas rugpjūčio 18–25 d., o mokymosi sutartys pasirašomos rugpjūčio 30–31 d.

Likus laisvų vietų, priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyks ir jau prasidėjus mokymo procesui – rugsėjo 6 d. – lapkričio 30 d.

Praėjusią savaitę Vyriausybė patvirtino preliminarų 2021 m. į profesinio mokymo įstaigas priimamų mokinių skaičių. Šiemetinis planas – 20,6 tūkst. vietų. Bendras skaičius išlieka toks pats kaip ir 2020-aisias, kai priėmimas į profesinio mokymo įstaigas susilaukė rekordinio stojančiųjų skaičiaus – iš viso įgyti rinkoje paklausaus amato panoro 20,6 tūkst. asmenų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centrui - svarbus įvertinimas

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centrui įteiktas Europos inovatyvaus mokymo apdovanojimą patvirtinantis pažymėjimas. Centras tokio pripažinimo sulaukė dėl įgyvendinto tarptautinio Erasmus+ ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Aukštoji jūreivystės mokykla: linkstama jungti prie Vilnius TECH?

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) likimas, šalyje vykstant aukštųjų mokymo įstaigų ir kolegijų optimizacijai, toliau išlieka diskusijų objektu, tačiau tiek ...
2023-06-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdoje - moderniausiu vadinamas statybos praktinio mokymo centras

Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras ketvirtadienį atidarė rekonstruotas statybos sektorinio praktinio mokymo centro patalpas. Teigiama, kad po rekonstrukcijos, kuriai buvo ...
2022-08-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This