Uosto direkcijos pajamos – rekordinės

Uostas ir jūra

Praėjusių metų finansinius rezultatus skaičiuojanti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija dėl pandemijos sukeltų iššūkių kritimo nefiksuoja, priešingai – augo tiek pajamos, tiek pelnas.

Preliminariais, neaudituotais duomenimis, 2020 m. Uosto direkcijos pajamos iš viso siekė 66,16 mln. eurų ir 2 mln. eurų (3,3 %) viršijo 2019 m. pajamas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Uosto direkcijos investicijos (pernai investuota 51,4 mln. eurų) koreliuoja tiek su krovinių apimtimis, tiek su pajamomis: labiau išvystyta uosto infrastruktūra sąlygoja daugiau krovinių, o daugiau krovinių reiškia ir didesnius laivus, iš kurių surenkama daugiau rinkliavų. Visa ši grandinė generuoja didesnę naudą valstybės ekonomikai“, – pranešime cituojamas Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Didžiąją Uosto direkcijos pajamų dalį sudaro rinkliavos iš laivų savininkų už naudojimąsi uostu. Pernai jos siekė 58,02 mln. eurų – beveik 2 mln. eurų (+3,1%) daugiau nei užpernai. Paėjusiais metais 5,3 % augo ir žemės nuomos pajamos, jos sudarė 7,94 mln. eurų.

Anot A. Latako, nepaisant to, kad pernai laivų skaičius Klaipėdos uoste mažėjo beveik 5 %, tačiau pajamų iš rinkliavų gauta daugiau. Tai rodo, kad laivų parametrų didėjimo tendencijos yra akivaizdžios, neaplenkiančios ir mūsų uosto.

„Tad uostą turime vystyti, kad jis atitiktų besikeičiančios rinkos poreikius, infrastruktūrą būtina orientuoti į uosto pralaidumo ir laivybos saugumo didinimą. Tokia kryptimi ir einame – besibaigiant metams pasirašytos sutartys dėl išskirtinai svarbių infrastruktūros projektų – bangolaužių rekonstrukcijos ir uosto gilinimo iki 15 metrų. Tai ateityje uostui suteiks reikšmingą kokybinį pranašumą“, – pabrėžia A. Latakas.

Praėjusių metų Uosto direkcijos pajamos buvo didžiausios per visą uosto istoriją. Preliminariais, neaudituotais duomenimis, per 2020 m. Uosto direkcija uždirbo 35,67 mln. eurų pelno prieš pelno mokestį – 5,5 % daugiau nei 2019 m., kai pelnas prieš mokesčius siekė 33,81 mln. eurų.

3 Comments

  1. Gitanas

    Pelnas tik bosams

    Reply
  2. yes

    rado kuo girtis. rekordinis pelnas lygu rekordinė tarša. klaipėdiečiai už kelių šmikių pelną moka savo sveikata. pasigirtu, kad visą pelną skyrė miestui – būtų verti pagyrimo. spėk, ar sulauksim.

    Reply
  3. Gyventojas

    Kas is to pelno lieka Klaipedai, praktiskai apvalus nulis, viskas atiduodama Vilniui. Klaipedai lieka dulkes, smarve, tarsa, gadinami keliai, masine zmoniu emigracija is miesto, blogas veidas kurtis turizmo sektoriui ir tt. Puse darbo vietu dirba kitatauciai, o ne vietiniai, tad tas uostas labiausiai reikalingas Jazzo festivaliui paremti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This