Klaipėdos miesto vėliava – už ypatingą pagalbą per pandemiją

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto vėliava už geriausią praėjusių metų darbą Vasario 16-ąją bus įteikta maltiečiams, nes ir taip reikšmingos jų veiklos svarba ypač atsiskleidė per pandemiją.

Viena iš reikšmingiausių Maltos ordino organizuojamų paramos akcijų yra Maltiečių sriuba. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos miesto tarybos kolegija penktadienį vienbalsiai pritarė, jog vienas garbingiausių uostamiesčio apdovanojimų būtų skirtas jau ne vieną dešimtmetį veikiančiai Maltos ordino pagalbos tarnybos Klaipėdos grupei. Klaipėdos miesto vėliava Vasario 16-ąją bus įteikta Maltos ordino pagalbos tarnybos prezidentui Broniui Einars.

„Šita organizacija kaip niekas kitas altruistiškai atlieka itin platų visuomeninių paslaugų spektrą, o pandeminiu laikotarpiu jų teikiama pagalba buvo ir yra itin reikalinga. Todėl be didelių kalbų prašau, kad kolegija pritartų siūlymui Maltos ordino pagalbos tarnybos Klaipėdos grupę apdovanoti miesto vėliava už geriausią 2020 metų darbą“, – į politikus kreipėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pabrėžta, jog pernai Maltos ordinas jau 15-ą kartą organizavo paramos akciją „Maltiečių sriuba“, kuria prisideda prie vienos jautriausių ir, deja, vienos skurdžiausių visuomenės grupės – senjorų – kasdienybės praskaidrinimo, o ženklios surinktos paramos lėšos prisideda prie gyvenimo kokybės gerinimo.

Išskirtinė ir ypatingai svarbi yra prieš kelerius metus Maltos ordino pradėta kaniterapijos specialiųjų poreikių turintiems vaikams programa, padedanti jiems sklandžiau įsitraukti į ugdymo procesą.

Nuo 2018 m. Klaipėdoje veikia maltiečių vaikų dienos centras, kurį lanko vaikai iš finansinių ir socialinių sunkumų patiriančių šeimų; vaikai, turintys mokymosi, elgesio, pritapimo mokykloje sunkumų; vaikai, augantys nepilnose šeimose, išgyvenantys krizinį laikotarpį.

„Ši organizacija yra viena kertinių organizacijų, teikusių ir tebeteikiančių visokeriopą pagalbą labiausiai nuo pandemijos nukentėjusioms visuomenės grupėms. Maltiečių savanoriai saugiai pristato maisto produktus, ir vaistus vienišiems senoliams. Šiuo sudėtingu laikotarpiu, kai mums visiems taip trūksta žmogiško ryšio, jaunieji Klaipėdos maltiečiai inicijavo emocinės paramos akciją senjorams, sudarydami galimybę bet kada paskambinti ir tiesiog pasikalbėti.

Maltiečiai nuo pirmų karantino dienų kartu su aukojimo portalu aukok.lt inicijavo lėšų apsaugos priemonėms medikams rinkimo kampaniją, organizacijos suformuota grupė aiškinosi medikų poreikius, už surinktas lėšas pirko būtiniausias priemones ir pristatydavo jas medikams.

Užsidarius vaikų dienos centrui pagalba maistu, mokymosi, asmens apsaugos priemonėmis teikiama socialinės rizikos ir stokojančioms šeimoms, globotiniams“, – Maltos ordino nuopelnai išvardyti politikams pateiktame aiškinamajame rašte.

Klaipėdos miesto kolegijos nariai vienbalsiai pritarė, kad Maltos ordinui būtų skirtas apdovanojimas, kurio jis yra vertas.

Klaipėdos meras neslėpė, jog buvo svarstomos ir kitos kandidatūros, tačiau jas įvardyti esą yra ir nekorektiška, ir neetiška.

„Džiaugiuosi, kad pretendentų buvo daug. Bet šiemet atkreipėme dėmesį į tai, kad Maltos ordinas veikia jau tris dešimtmečius, o pernai jų veikla buvo glaudžiai susijusi su pandemijos iššūkiais. Maltiečiai priešakinėse kovos su pandemijos linijose buvo nuo pirmos dienos ir yra iki šiol“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

Miesto vėliava už geriausią praėjusių metų darbą įteikiama Vasario 16-ąją. Įprastai tądien vykdavo šventinis minėjimas Atgimimo aikštėje. Šiemet masinio renginio nebus, tačiau viena tradicija bus išsaugota. Miestui nusipelnęs žmogus Vasario 16-ąją Atgimimo aikštėje pakels valstybinę Lietuvos vėliavą.

„Šita garbė šiemet suteikta Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytojui Sigitui Stonkui, kuris nuo pirmųjų pandemijos dienų dar pavasarį, kai buvo labai daug nežinomybės, savanoriškai perėjo dirbti į Infekcinio korpuso Reanimacijos skyrių ir jame dirba iki šiol. Jam ir suteikta garbė pakelti vėliavą, bet jo asmenyje tai yra pagarba visai Klaipėdos medikų bendruomenei“, – teigė Klaipėdos meras.

1 Comment

  1. Visuomenės atstovas

    Įdomu sužinoti, kodėl šiandien, vasario 14 d. mieste iškabintos trispalvės, nuo kada šv. Valentino diena tapo valstybine švente?! Ir tai būtent tik Klaipėdoje įsisiveisė kažkokia liga(nes tai vyksta jau pastoviai!) iškabinėti vėliavas anksčiau laiko, kai iki valstybinių švenčių – dar kelios dienos! Matyt kažkokiems tinginiams ir veltėdžiams taip patogu- iš anksto atsidirbs. O kur žiūri miesto valdžia, ką, nemato kad mieste vyksta betvarkė, kodėl nepažaboja tų tinginių – veltėdžių, kodėl leidžia jiems savivaliauti, kodėl neišveja tokių lauk, jeigu tie nenori dirbti, ką, gal miesto valdžia nežino tvarkos, kada turi būti iškeliamos vėliavos, kodėl nieko nedaro, o tik sėdi, kaip į kelnes padarę, kas atsakys?!…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This