Klaipėdos senamiestyje – mažiau kelio ženklų

Svarbu, Transportas

Dar pernai prasidėjęs Klaipėdos senamiesčio valymas nuo kelio ženklų taršos tęsiamas ir šiemet. Eismo saugumo komisijos nariai antradienį pritarė, jog senamiestyje kelių ženklų dar labiau sumažėtų.

Klaipėdos senamiestis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Praėjusiais metais Klaipėdos savivaldybėje net buvo sudaryta darbo grupė, kurį vertino visų Klaipėdos senamiestyje esančių kelio ženklų būtinumą. Ji nusprendė, kad dalis ženklų turi būti pašalinta, o likusieji pakeisti mažesniais.

„Senamiestyje gatvių tinklas yra labai platus, pačios gatvės siauros, jose sudėtinga ar net neįmanoma prasilenkti, todėl įvestas vienpusis eismas. Pernai panaikinti visi ženklai, žymintys vienpusį eismą, nes jų buvo per daug. Liko tik važiuoti draudžiantis kelio ženklas, vadinamoji plyta. Išliko ir kelio ženklas „Aklakelis“. Siekiant dar labiau sumažinti kelio ženklų kiekį senamiestyje, siūlome pašalinti kelio ženklus „Aklakelis. Nes ženklų senamiestyje vis tiek yra daug. Jie stovi prie kiekvienos sankryžos, o jos yra vos ne prie kiekvieno namo“, – komisijai aiškino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika tokiam siūlymui pritarė Jis akcentavo, jog svarbiausia yra tie ženklai, kurie turi įtakos tinkamam eismo organizavimui. „Mums svarbu, kad nenukentėtų eismo organizavimas, kad išliktų būtini kelio ženklai, informuojantis apie šaltinius kelius ar eismą draudžiantys“, – kalbėjo M. Džermeika.

Eismo saugumo komisija vienbalsiai pritarė „Aklakelio“ ženklų naikinimui Klaipėdos senamiestyje. „Juk senamiestyje ir taip matosi, kur yra tas aklakelis, aiškiai matyti, kad už 10-15 metrų įvažiuosi į barą ar namo sieną. Senamiestis yra senamiestis ir jame vizualinės taršos turi būti kuo mažiau. Manyčiau, jog reikėtų labiau pasikliauti dešinės rankos taisykle ir svarstyti, kaip dar labiau sumažinti ženklų skaičių. Bet dėl to jau reikės atskirų sprendimų ir diskusijų“, – į ateitį žvelgė Eismo saugumo komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

2 Comments

  1. Kultūra

    ir pasekmės. Kuo jos visuomenėje ir valdžiažmogių galvose Jos mažiau, tuo daugiau reikia apie Ją ( ir eismo organizavimą senamiestyje) ženklų.

    Reply
  2. Nuomonė

    Iš pirmo skiriam šimtą tūkstančių eurų studijai kur ženklai bus statomi, po to šimtą jų pastatymui ir po to dar tiek pat jų pašalinimui. Visi patenkinti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This