„Lavango“ dvigubai didina gamybos pajėgumus

Verslas

Maisto pramonės įrenginių gamybos grupė „Lavango“ Klaipėdos laisvosios ekonomikos zonos teritorijoje balandžio pradės pradeda antrojo gamybos pastato statybas, kurias planuojama baigti dar šių metų rudenį. Anot pranešimo, dvigubai didėjant gamybiniams pajėgumams įmonė planuoja didinti pardavimus ir žengia į naujas rinkas Vakarų Europoje.

Šiuo metu „Lavango“ įmonių grupę sudaro UAB „Lavango Engineering LT“, „Lavango Engineering BY“ (Baltarusija) ir UAB „Lavango group“ (Lietuva) bei „Lavango Ehf“ (Islandija). Su antruoju gamybos pastatu „Lavango“ gamybos plotas padidės 2 tūkst. kv.m.

Pagrindinės įmonės eksporto rinkos – Skandinavijos, Baltijos šalys, Islandija ir NVS (Nepriklausomų valstybių sandrauga) regionas. O ženkliai išaugus gamybos pajėgumams įmonė žengia į naujas rinkas Prancūzijoje ir Vokietijoje.

„Šiose šalyse jau anksčiau pastebėjome potencialą, atlikome rinkos tyrimus, o drauge su gamybos pajėgumų didėjimu čia planuojame aktyvią plėtrą. Iš viso šiais metais siekiame padidinti pardavimus 30 proc. Dėl šios priežasties auga ir darbuotojų skaičius – formuojame specialistų, prisidėsiančių prie naujų plėtros tikslų įgyvendinimo, komandą“, – pranešime cituojamas „Lavango Engineering LT“ direktorius Jevgenij Sakovskij.

Šiuo metu beveik 60 darbuotojų Lietuvoje turinti „Lavango Engineering LT“ ieško Vokietijos ir Prancūzijos pardavimų vadybininkų, komercijos vadovo, gamyklos Baltarusijoje vadovo, inžinieriaus-projektuotojo ir kitų specialistų.

Pernai pavasarį buvo atidaryta nauja „Lavango Engineering BY“ gamykla Minske, Baltarusijoje, kur šiuo metu dirba 10 žmonių. O 2019-aisiais „Lavango“ įsigijo Danijos įmonę „CTi Process“, vykdančią aukštos pridėtinės vertės maisto pramonės įrenginių projektavimo paslaugas ir gamybą. Pasak įmonės vadovo, įsigijus Danijos bendrovę, įgytos ir aukštos pridėtinės vertės žinios, patirtis, intelektinė nuosavybė, patentai bei pasaulio rinkos dalis, o visa gamyba buvo perkelta į Klaipėdą.

„Pernykščiai metai buvo neeiliniai visiems – ne išimtis ir mes. Pandemijos metu reikėjo persiorientuoti – daugelį procesų perkėlėme į nuotolinę erdvę, priėmėme naujus verslo iššūkius. Nepaisant susiklosčiusių aplinkybių ir dėl jų pakitusių metinių planų, per 2020-uosius metus vykdomų projektų vertė išaugo 7 proc., lyginant su 2019-aisiais. Planuojame, jog augant gamybos pajėgumams ir plečiant veiklos geografiją, iki 2023 metų pardavimus padidinsime dvigubai“, – sako „Lavango Engineering LT“ vadovas.

2019 m. „Lavango“ grupės konsoliduotos pajamos viršijo 7 mln. Eur. 90 proc. prekių ir paslaugų „Lavango“ eksportuoja. Šiuo metu Skandinavija ir Baltijos šalys sudaro po 45 proc. „Lavango“ grupės pardavimų, o NVS regionas – likusius 10 proc. „Lavango“ bendradarbiauja su didžiausiais Baltijos šalių, Skandinavijos ir kitų šalių maisto pramonės gamintojais, tokiais kaip „Vičiūnai Group“, „Mars Lietuva“, „Hes – Pro Vilnius“, taip pat ne maisto pramonės atstovais „Neo group“, „Achemos grupė“ ir kitais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Statys jau trečią FlexStart

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) įsteigta NT vystymo įmonė UAB „Flex Start Three“ gavo leidimą statyti 8,8 tūkst. kv. m ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This