Sulaikyti du automobilio padegėjai

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos kriminalistai nustatė ir sulaikė du asmenis, kurie, įtariama, tyčia Plungėje padegė automobilį.

Ikiteisminį tyrimą pradėjo Plungės rajono pareigūnai dėl praėjusių metų gegužę padegto Plungės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus automobilio.

Tolesnis šio įvykio, sukėlusio didelį atgarsį vietos bendruomenėje ir žiniasklaidoje, tyrimas buvo pavestas atlikti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnams.

Atlikę didelės apimties kompleksinius tyrimo veiksmus, uostamiesčio pareigūnai nustatė ir sulaikė minėto nusikaltimo padarymu įtariamą 38 m. niekur nedirbantį Klaipėdos rajono gyventoją, kuris anksčiau jau ne kartą buvo teistas už vagystes, turto sunaikinimą ar sugadinimą bei teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymą.

Tęsdami tyrimo veiksmus, šių metų vasario mėn. KPONTV pareigūnai sulaikė dar vieną šio nusikaltimo padarymu įtariamą 28 m. niekur nedirbantį taip pat Klaipėdos rajono gyventoją.

Pastarasis įtariamasis teisėsaugai irgi gerai žinomas – anksčiau teistas už vagystes, plėšimus, viešosios tvarkos pažeidimą, sveikatos sutrikdymus bei narkotikų laikymą.

Be to, šiuo metu Klaipėdos apskrities VPK pareigūnų atliekamame kitame ikiteisminiame tyrime pastarajam asmeniui yra pareikštas įtarimas ir dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Įtariama, kad praėjusių metų gegužės mėn. vienam iš bendrininkų iš anksto įgijus degaus skysčio, pastarasis juo apipylė automobilį, o kitas bendrininkas transporto priemonę padegė, tačiau, įvykį pastebėjus pašaliniams asmenims ir užgesinus kilusį gaisrą, didelės žalos bei galimų sunkių padarinių buvo išvengta.

38 m. įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dėl kito nusikaltimo.

28 m. įtariamasis taip pat buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam iš pradžių paskirtas suėmimas vėliau buvo pakeistas į rašytinį pasižadėjimą neišvykti, dokumentų paėmimą bei įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Kaip pasirinkti prezidentą?

Artėja Lietuvos respublikos prezidento rinkimai. Aktyvūs žmonės jau senokai svarsto, kas galėtų būti jų pasirinktu. Pirma, senas ar naujas. Jei ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdiečių pergalės respublikiniame jaunųjų filologų konkurse

Balandžio 27-28 d. šalies mokiniai-kūrėjai buvo pakviesti į 56-ąjį Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkursą, vykusį Palangoje. Šiais metais Klaipėdos etape ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjo byloje - „aklo ir kurčio dialogas“ 

Klaipėdos apygardos teismas toliau gilinasi į baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus mokesčių yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Renginiai

Pirmadienį Klaipėdoje

ONLINE 10 val. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės paskutinę dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Facebook paskyroje tradiciškai bus paskelbti ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This