Jakų mokyklos statyba įsibėgėja

Regionas

Praėjusių metų pabaigoje prasidėjusios Jakų mokyklos-darželio statybos jau beveik įpusėjo, teigia rangovas. Tik pagerėjus orams bus pradėti aplinkos tvarkymo darbai, vyks vidaus apdaila.

Tai pirmoji nauja ugdymo įstaiga Klaipėdos rajone po kelių dešimtmečių pertraukos. Čia bus įrengtos pradinės klasės, darželis. Iš viso ją galės lankyti beveik 100 vaikų.

Rajono savivaldybės nuotr.

Žiemą sustoję darbai mokyklos statybvietėje vėl po truputį įsibėgėja.

„Pirminį rezultatą galime matyti. Rangovas įgyvendinęs jau beveik pusę statybos darbų. Tai džiugina, nes tempas tikrai spartus. Apžiūrėjus statybvietę galime matyti sporto salę, klases, darželio patalpas. Apie šimtas mūsų rajono vaikų pagaliau turės ne tik naują ir modernią mokyklą, darželį, kurie buvo itin reikalingas Jakuose, bet ir sukurtos naujos poilsio bei užuovėjos erdvės“, – Klaipėdos rajono savivaldybės pranešime cituojamas rajono meras Bronius Markauskas.

Mokykloje įsikurs keturios pradinės klasės, kuriose mokytis galės po 15 vaikų. Taip pat dar dvi ikimokyklinio ugdymo grupės ikimokyklinio ugdymo vaikams. Viena iš šių grupių, numatoma vaikams nuo 2 iki 3 metų amžiaus.

Valgyklos zonoje atsiras maitinimo patalpos, virtuvės įranga,  sanitarinės ir persirengimo patalpos. Suprojektuota sporto salė, su persirengimo patalpomis berniukams ir mergaitėms, salėje vienu metu numatoma naudoti vedant užsiėmimus iki 15 ugdytinių. Salėje numatoma speciali sportinė danga, kuri leis užsiimti įvairiomis sporto šakomis, bei vykdyti kitus užsėmimus.

„Ši ugdymo įstaiga atitiks visus naujus reikalavimus, bus pritaikyta žmonėms su negalia. Pradinių klasių mokiniams – pietinėje sklypo dalyje įrengsime universalią sporto aikštelę su specialia danga, o žaidimų aikštelė darželinukams bus aptverta ir atskirta nuo kitų erdvių, kad būtų kuo saugesnė. Aikštelėje numatomos pavėsinės, smėlio dėžės, kiti žaidimams skirti įrenginiai“, – teigia ir rajono administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Projekto vertė kiek daugiau nei 2 milijonai eurų. Jis finansuojamas savivaldybės ir valstybės lėšomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This