Pokyčiai pietinėje Klaipėdoje: naktinis klubas taps svečių namais

Miestas, Svarbu

Pietinėje miesto dalyje buvusio žymiausio naktinio klubo patalpose bus įkurti svečių namai.

Antradienį visuomenei buvo pristatyti planai, kaip kapitaliai bus suremontuotos kavinės paskirties patalpos, esančios Laukininkų g. 17. Jose ilgai veikė naktinis klubas „Kalifornija“, tačiau ne vienerius pastaruosius metus patalpos buvo nenaudojamos.

Projektuotojų vizualizacija

Jas įsigijo bendrovė „Vėjo energija“, kuri ir ėmėsi planų patalpas kapitaliai suremontuoti. Taip pat numatyta pakeisti ir patalpų paskirtį – iš kavinės į viešbučio ir prekybos paskirties.

Projektinius pasiūlymus parengusi bendrovė „Danės projektai“ (projekto vadovas Valentinas Lucenko) antradienį surengė jų viešą pristatymą. Jis, kaip ir daugelio kitų projektų vieši pristatymai, gyventojų nesudomino. V. Lucenko teigė, jog ir iki viešo susirinkimo pastabų bei pasiūlymų nesulaukta.

„Realiai aplinkiniams gyventojams sąlygos tikrai nepablogės. Juk anksčiau šioje vietoje vykdavo nemažai muštynių, iki šiol yra išlikusi ta garsioji palmė. Dabar verslas mato planą, kad čia gali būti svečių namai – trumpalaikis apgyvendinimas. Veikiausiai svečių namai pagal sutartis bus nuomojami įmonėms apgyvendinti savo darbuotojus. Todėl nėra jokių priežasčių, kad aplinkinių gyventojų gyvenimo kokybė galėtų pablogėti“, – tvirtino V. Lucenko.    

33 numerių svečių namus numatoma įkurti antrame aukšte, kur ir buvo pagrindinės „Kalifornijos“ erdvės. Pirmajame aukšte planuojama suformuoti ketverias prekybos paskirties patalpas, kurios bus išnuomotos. Jose bus galima prekiauti ir rūbais, ir gėlėmis.

Projektuotojai suskaičiavo, jog teisės aktai numato, kad minimalus automobilių stovėjimo vietų poreikis tokios paskirties ir ploto patalpos yra 20. Šiuo metu prie patalpų yra įrengtos 39 automobilių stovėjimo vietos, jas ir numatyta išsaugoti.

Projektuotojų vizualizacija

Kapitaliai remontuojant patalpas, jas numatoma ne tik perplanuoti bei pritaikyti kitoms paskirtims, bet numatoma sutvarkyti ir fasadą. Bus atnaujinta jo apdaila, pakeisti langai ir durys, fasadas bus apšiltintas. Apdailai numatoma naudoti betonines apdailos plyteles ir dažytą apdailos tinką.

V. Lucenko vylėsi, jog vasarą jau pavyks gauti statybų leidimą, o tuomet ir prasidės kapitalinio remonto darbai.

9 Comments

  1. Aleksandras

    Projektuotojai suskaičiavo, jog teisės aktai numato, kad minimalus automobilių stovėjimo vietų poreikis tokios paskirties ir ploto patalpos yra 20. Šiuo metu prie patalpų yra įrengtos 39 automobilių stovėjimo vietos, jas ir numatyta išsaugoti. –
    Visos Parakavimo vietos uzimtos ir diena ir Nakti. Dabar. be jokiu sveciu namu.
    Ir dar bus masinos.

    Ten ir taip jau nera vieta parkingui – aplink visos kiemo uzimtos. Ir Gatves irgi.

    Reply
  2. Antanas

    2020-11-17 Registro tvarkytojas inicijavo likvidavimą.
    2021-04-16 Pasikeitė teisinis statusas iš Teisinis statusas neįregistruotas į Inicijuojamas likvidavimas.
    2021-04-16 Registro tvarkytojas inicijavo likvidavimą.
    Informacijos šaltinis: VĮ Registrų centras. Informacija apie PVM kodus – VMI. EVRK2 – Lietuvos statistikos departamentas.

    Reply
  3. Stepas

    Auksta kreditavimo rizika. Imone oficialiai likviduojama Registru centro. Ka jie ten statys jei net darbuotoju neturi. Tesiog uzkabino pastata imonei bankrotei

    Reply
  4. Alex

    Jaunimas štame mieste visiškai paliktas už borto. Kloaka, o ne miestas. Gyvrntoju irgi gaila. Kokie svečiai? Normalus sviečiai apsigyvena viešbutyje, o kas gyvens čia, kiekvienam aišku. Bus ne tik muštynės, bet ir prostucija ir plėšymai.

    Reply
  5. Regina

    Ko mieluoji, architekte?!!!!! Kokie jau du-trys mėnesiai kaip palmės nupjautos ir išvežtos. Prapjauta sena ir įdėti vitrininiai langai prie įėjimo. Statybos leidimo dar nėra. Kuruoji nelegalias statybas??????

    Reply
    • To Regina

      Langams keisti ir palmėms nupjaut statybos leidimas nereikalingas

  6. Marijus

    Super. Viešas paskelbimas. Kur skelbė,nebent savam tualete ant sienos. Net gretimai gyvenantys žmonės nieko nežinojo. Sąlygos nepablogės. Tikrai??? Privažiuos trumpalaikių gyventojų iš Rytų…. Vyks pastovus girtuokliavimo ir paleistuvysčių spektaklis… O kas muzikanto šalikai – jie gi toj pusėj miesto negyvena. O pinigai, kaip žinia, nesmirdi….

    Reply
    • Gyventojas

      Jau geriau svečių namai,nei naktinis klubas toks koks buvo iki šiol. Juk puikiai ,šalia gyvenantys, žinome,jog nebuvo nė vienos nakties ,kad ten ko nors nesumuštų ar nepripjautų

    • Anonimas

      Persigalvojom.Paliksim naktini kluba,kad visiem ramiau butu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos senamiestyje - istorinė diena

Pernai spalį dar 1995-ųjų rugsėjį sudegusį buvusio kino teatro „Baltija” pastatą įsigiję verslininkai jau ėmėsi ir realiai matomų veiksmų – ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: verslo manipuliacija ar parodomoji byla?

Klaipėdos apylinkės teismas šią savaitę turėtų toliau gilintis į politikų pagimdytą istoriją, kurios epicentre atsidūrė visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.  „Atvira ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This