Po gyventojų pastabų – mažesnis daugiabutis viešbutis Melnragėje

Miestas, Svarbu

Melnragiškiai pasiekė, kad Žiobrių gatvėje projektuojamas viešbutis, kuris sykiu bus ir daugiabutis, būtų ir žemesnis, ir mažesnis, o automobilių stovėjimo vietos būtų sklype, o ne Molo gatvėje.

Žiobrių gatvėje planuojamo daugiabučio viešbučio automobilių stovėjimo vietos jau suprojektuotos po pastatu, o ne už sklypo ribų. Projektuotojų vizualizacija

Žiobrių g. 1 esančiame 7,26 aro ploto sklype, kuris ribojasi ir su Molo gatve, planuojamo pastato projektiniai pasiūlymai šią savaitę buvo pristatyti viešame susirinkime. Ir jis jau nebesudomino nė vieno gyventojo, nes projektiniai pasiūlymai buvo pakoreguoti pagal jau anksčiau melnragiškių pateiktas pastabas.

Pirmą kartą šių naujų statybų projektiniai pasiūlymai buvo paviešinti pernai rudenį. Tąkart buvo suplanuota, kad Žiobrių g. 1 bus statomas viešbučio paskirties pastatas su gyvenamosios patalpomis. Kitaip tariant, viename pastate veiks ir trijų apartamentų viešbutis, ir bus įrengti keturi butai. Planuota, kad pastatas bus dviejų aukštų, beveik 10 metrų aukščio, o ant jo stogo bus įrengta terasa.

Daugiausia gyventojų pasipiktinimo sukėlė tai, kad tokiam pastatui reikalingos 11 automobilių stovėjimo vietos buvo suplanuotos ne sklype, o už jo ribų – Molo gatvėje turinčioje atsirasti aikštelėje. Ją esą statytojai turėtų įrengti pagal su Klaipėdos savivaldybe pasirašytą infrastruktūros sutartį. Gyventojai reiškė nuogąstavimus, kad Molo gatvėje pastatyti automobiliai trukdys eismui. Be to, nepasitenkinimas kilo ir dėl to, kad esą aikštelėje savo automobilius galės palikti ir poilsiautojai, o tuomet viešbučio svečiai ir naujojo pastato gyventojai savo mašinomis užkimš kitas gatves.

Melnragėje iškilsiantis pastatas esą nebus aukštesnis nei 8,5 metro. Projektuotojų vizualizacija

Šią savaitę viešame svarstyme pristatytuose projektiniuose pasiūlymuose problema, regis, yra išspręsta.

Anot projektinius pasiūlymus pristačiusi architekto Rolando Rakevičiaus, dabar suprojektuotas pastatas yra gerokai mažesnis – jis yra vieno aukšto, su pusrūsiu siekia apie 8,5 metro, pastate numatoma įrengti registratūrą ir du viešbučio apartamentus bei tris butus. Be to, pastatas projektuojamas nebe L formos, o kaip paprastas stačiakampis.

Tačiau svarbiausia detalė ta, kad automobilių stovėjimo vietos yra suplanuotos sklypo viduje.

„Dabar pastatui, kuriame suplanuoti du viešbučio apartamentai ir trys gyvenamosios patalpos, reikia penkių automobilių stovėjimo vietų, o realiai turime šešias. Visos jos yra suplanuotos vadinamajame pastato pusrūsyje, virš jo jau bus pirmasis pastato aukštas, kuriame bus ir apartamentai, ir butai. Ant stogo planuojama terasa, nuo kurios, jei pavyks, šiek tiek matysis jūra. Įvažiavimas į sklypą projektuojamas iš Žiobrių gatvės, todėl Molo gatvės visai nebeliečiame“, – aiškino R. Rakevičius.

Jis tvirtino, kad pakoreguotiems projektiniams pasiūlymams jokių pastabų ir pasiūlymų nebuvo gauta.

Projektuotojų vizualizacija

Projektinius pasiūlymus parengė UAB „Archicechas“ (projekto vadovas Andrius Skiezgelas), o viešbučio paskirties pastato su gyvenamosiomis patalpomis statytoja yra Kaune registruota mažoji bendrija „Media projects“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This