Savaitgalį vyks 30-oji „Maisto banko“ akcija

Regionas

Šį penktadienį ir šeštadienį parduotuvėse vyks trisdešimtoji „Maisto banko“ akcija, kurios metu tūkstančiai nevyriausybinių organizacijų savanorių kvies pirkėjus pasidalinti maistu su stokojančiais.

„Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius atkreipti dėmesį, jog skirtinguose miestuose esančiose parduotuvėse šios akcijos metu paramą renka vietos organizacijos, todėl žmonių suaukotas maistas ir perduodamas regiono, kuriame maistas paaukotas, stokojantiems.

„Parduotuvėse bus galima sutikti tiek nedidelių vietos labdaros valgyklų, senjorų ar neįgaliųjų draugijų, tiek visuomenei plačiai žinomų organizacijų, tokių kaip Caritas, Maltos Ordino pagalbos tarnyba, Lietuvos Raudonasis kryžiaus, „Gelbėkit vaikus“ savanorius. Norint sužinoti, kuriai organizacijai atiteks jūsų paaukotas maistas, kviečiame atkreipti dėmesį į maisto surinkimo punktuose esančias iškabas ar paklausti skrajutes dalinančių savanorių”, – pranešime cituojamas S. Gurevičius.

Teigiama, kad „Maisto banko“ akcijų metu žmonių suaukoti produktai sudaro vos 3 procentus viso organizacijos per metus surenkamo maisto ir yra išdalinami per artimiausius tris mėnesius. Didžioji per metus išdalinamo maisto dalis – 68 procentai – nuo išmetimo išgelbėti trumpo ir dažnai besibaigiančio galiojimo produktai, kuriuos organizacijos savanoriai ir partneriai kiekvieną dieną surenka iš gamintojų, ūkininkų ar prekybininkų, išrūšiuoja ir dar tą pačią dieną paskirsto žmonių maitinimui.

„Maisto banko“ akcijose prašome žmonių paaukoti labiausiai stokojantiems trūkstančių ilgo galiojimo produktų – kruopų, konservų, miltų, aliejaus, kurių kitais būdais negauname ir kuriuos būtų galima pasidėti į spintelę ir naudoti ilgesnį laiką. Tačiau prekybos tinklų „IKI“ ir „Maxima“ kasose nuskenavus savanorio perduotą skrajutę, kiekvienas gali prisidėti ir prie kasdienės organizacijos veiklos – kovos su maisto švaistymu ir šiai veiklai skirti 3 eurus, kuriuos „Maisto bankas“ naudoja automobilių, sandėlių išlaikymui, darbo priemonių įsigijimui. Esame paskaičiavę, kad kiekvienas paaukotas euras padeda nuo išmetimo išgelbėti net 7,5 kg gero maisto“ – sako S. Gurevičius.

„Maisto banko“ akcija vyks šį penktadienį nuo 15 iki 20 val. ir šeštadienį nuo 10 iki 20 val.

Negalintys atvykti į fizines parduotuves, nupirkti ilgo galiojimo maisto produktų gali internetinėje parduotuvėje „Barbora“ ar prisidėti aukodami lėšų internetu www.maistobankas.lt/paremk

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dalins paramą maistu ir higienos prekėmis

Klaipėdos miesto Socialinės paramos skyrius ir labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ informuoja, kad nuo rugpjūčio 14 d. iki rugpjūčio 24 ...
2023-08-11
Skaityti daugiau

Švietimas

Rugsėjo 1-ąją vietoje gėlių kviečia atnešti maisto produktų

Šiemet Klaipėdos licėjus naujus mokslo metus nusprendė pradėti prasminga ir praktiška paramos akcija. Rugsėjo 1-ąją licėjaus bendruomenės nariai kviečiami vietoje ...
2022-08-31
Skaityti daugiau

Konsultacijos

„Maisto bankas“ kviečia prisidėti prie paramos teikimo Ukrainos žmonėms

„Maisto bankas“ kviečia fizinius ir juridinius asmenis prisidėti prie pagalbos teikimo nuo karo nukentėjusiems Ukrainos piliečiams – tai padaryti galima ...
2022-03-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This