Klaipėdoje atsiras universitetinė gimnazija

Svarbu, Švietimas

Klaipėdoje dar šiais metais turėtų atsirasti universitetinė gimnazija. Numatoma, kad toks statusas bus suteiktas „Žemynos“ gimnazijai.

„Žemynos” gimnazistai. „Žemynos” gimnazijos nuotr.

Klaipėda yra vienintelis Lietuvos didmiestis, kuriame iki šiol nėra universitetinės gimnazijos. Pavyzdžiui, Kaune veikia ne tik universitetinės gimnazijos, bet ir progimnazija bei licėjus.

Todėl Ekonominės plėtros (Mėlynojo proveržio) strategijoje ir buvo numatyta Klaipėdoje įsteigti universitetinę gimnaziją. Pasirinkta, kad toks statusas būtų suteiktas „Žemynos“ gimnazijai ir ji taptų Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazija.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Astos Dirgėlienės, ši mokykla pasirinkta dėl savo geografinės padėties.

„Ji realiai yra universiteto kieme, todėl dėstytojams bus patogu atvykti į gimnaziją, o moksleiviams ranka pasiekiamos bus universiteto laboratorijos“, – aiškino A. Dirgėlienė.

Be to, „Žemynos“ gimnazijoje daugiausia dėmesio skiriama gamtos ir inžineriniams mokslams, o Klaipėdos universitete taip pat stipriausios yra šių krypčių studijos.

Dėl universitetinės gimnazijos steigimo jau vyko ne vienas pasitarimas, o kitą savaitę, anot A. Dirgėlienės, savo lūkesčius turėtų išsakyti visos suinteresuotos pusės.

„Įdirbis jau yra padarytas. Labai tikiuosi, kad nuo rugsėjo 1-osios ir galėsime startuoti“, – vylėsi pašnekovė.

Universitetinė gimnazija išskirtinė bus tuo, kad dalį pamokų ves Klaipėdos universiteto dėstytojai. Jų darbo užmokesčio fondas jau yra numatytas Klaipėdos savivaldybės strateginiame veiklos plane iki 2023 metų.   

8 Comments

  1. Anonimas

    Na tikrai su visa pagarba Žemynai per anksti tapt universitetine gimnazija…
    Nesigirdėjo nė vieno kelis 100 gavusio…
    Universiteto vardas įpareigoja…
    Sėkmės

    Reply
  2. 12 vidurinė

    Šitai gimnazijai ir iki gimnazijos šiandien gerokai per toli. Pasižiūrėkite reitingus, bent jau praėjusiais metais matematikos egzaminą išlaikiusių gimnazistų procentą: verkti norisi. Surenka visus, kas atliko nuo kitų gimnazijų. Išėjo į pensiją visas tikrų MOKYTOJŲ branduolys. Buvo sustiprintas vokiečių kalbos mokymas – lygį žinojo visa Klaipėda. Liko direktorė su ambicijomis, kurios seniai neįgyvendinamos. Ir tai nepriklauso nuo mokyklos vietos – ar ji universiteto kieme, ar universitetas jos kieme. Todėl universitetinė – tik skambus marketinginis žodis be turinio.

    Reply
    • Gal pritrauks kitokio lygio mokinius ar mokytojus

      O gal gimnazija pritrauks kitokio lygio mokinius ir mokytojus. Ir Ąžuolynas ar Vytauto didžiojo gimnazijos tokio lygio yra tik gabiausių Klaipėdos mokinių dėka. Bepigu tokius mokyti, pasiekti puikių rezultatų. O reikia pabandyti kažkuo patraukti ne tokius gabius ir motyvacijos stokojančius mokinius.

  3. To Tomas

    Iš kur pas gerbiamą Toma tokia nuomonė? Ar ne gėda Klaipėdoje gyvenančiam taip kalbėti? Klaipėdos universitetas specializuojasi ir ruošia jūrinių specialybių absolventus, kurie puikiausiai susiranda darbus ir uždirba tiek, kad Vilniuje vargstantiems pasislėpti. Tai , kad Klaipėdos valdžia nesugeba pritraukti pakankamai investicijų ir įkurti darbo vietų, čia jau kita kalba. Kiek pažystu Vilniuje mokslus ,,prestižiniame” universite mokslus baigusių bedarbių. Iš kur tokia nuomonė, kad kas Vilniuje, tas puiku ie gerai, aukšto lygio. Blefas. Tik Vilniečiai taip sugeba pateikti.

    Reply
  4. Tomas

    Problema ne universiteto gimnazijoje, problema, kad jaunimas nenori mokytis trečiarūšiame universitete! Galit vargt kiek norit, visi gabiausi išlekia į sostinę ar Kauną. Prijungti jį prie verto diplomo universiteto. Toks pat likimas turėtų laukt Šimkaus ir muzikos akademijos fakulteto.

    Reply
    • Memel

      Atvirkščiai – šaliai verkiant reikia devilnizacijos.

    • to Tomai

      Ar pasiruoses moketi uz pirmos rusies universiteta, kad KU destytoju atlyginimai butu nuo 3000 iki 10000 EUR. Turbut ne. Tai nevadink treciarusimi ten kur gyveni. Universitetu zinomuma lemia pinigai, dideli pinigai.

    • to to tomai

      Normaliai perorganizavus švietimo sistemą (pavyzdžiui uždarius dalį tuščių kaimo mokyklų) manau atsirastu pinigų ir universiteto dėstytojų algų kėlimui.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Klaipėdiečių pergalės respublikiniame jaunųjų filologų konkurse

Balandžio 27-28 d. šalies mokiniai-kūrėjai buvo pakviesti į 56-ąjį Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkursą, vykusį Palangoje. Šiais metais Klaipėdos etape ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This