Salantų gimnazijos direktorė: vaikai yra išsiilgę vieni kitų

Fotoreportažai, Regionas, Svarbu

Kaip ir daugelyje šalies ugdymo įstaigų, taip ir Kretingos rajone esančioje Salantų gimnazijoje kontaktiniu būdu šiuo metu mokytis sugrįžto tik pradinukai ir besitestuojantys abiturientai. Pastarųjų gimnazijoje yra 21.

Nuo pokario laikų iki šiol Salantuose nepamirštas legendinis matematikos mokytojas Ivanauskas – gimnazijoje rengiamas jo vardo matematikos žinių konkursas. Palmiros Mart nuotr.

Tačiau visus vaikus trumpam sugrąžinti į mokyklą nuspręsta, organizavus švarinimosi akciją „Darom”. Dėl savaitgalį buvusių prastų orų talka buvo perkelta į šį trečiadienį ir gimnazijos kiemas trumpam vėl prisipildė vaikų klegesio – į akciją kone 100 procentų susirinko visų klasių mokiniai.

Gimnazijos direktorė Aušra Zebitienė neslepia, jog jei anksčiau panašias talkas vaikai ne visada vertindavo vien tik palankiai, šį kartą visi buvo laimingi, po ilgo nesimatymo vėl susitikę su klasės draugais.

„Reikėjo matyti vaikų veidus ir jų džiaugsmą! Iš tikrųjų vaikams reikia to kontaktinio mokymo, vyresniųjų klasių vaikai sakė besijaučiantys kaip per rugsėjo pirmąją”, – teigė mokyklos direktorė.

Iš viso Salantų gimnaziją šiuo metu lanko 340 mokinių. Pernai rugsėjį prie gimnazijos buvo prijungtas ir vaikų darželis, tad su ikimokyklinukais gimnazijos ugdytinių skaičiaus šiuo metu jau yra išaugęs iki 461. Mokykloje dirba 40 pedagogų bei 14 ikimokyklinio ugdymo auklėtojų.

„Žinot, kuo džiaugiamės? Visaip traktuojami tie regionai, tačiau paskutiniu metu jaučiam, kad grįžta iš užsienio žmonės ir grįžta būtent į regionus, net iš Vilniaus yra atvažiavę pas mus gyventi, nes patinka aplinka, patinka mokykla. Yra grįžusi šeima iš Norvegijos, rinkosi gyventi tarp Klaipėdos ir Salantų ir dėl aplinkos, dėl erdvės, dėl mokyklos pasirinko Salantus. Iš Airijos rugsėjį laukiam grįžtančių vaikų, silpnai mokančių lietuviškai, bet mes juos pažadėjom integruoti”, – gana netikėta linkme pokalbį pasukusi mokyklos direktorė neslėpė ir ją kamuojančio nerimo.

Mat Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kuria planus tokio tipo mokyklas, kaip Salantų gimnazija, kurios viduriniame ugdyme – 11-12 klasėse – nesurenkama po dvi baigiamąsias klases, naikinti.

A. Zebitienės teigimu, Salantams tai būtų pražūtis, mat jų gimnaziją, kuri yra įsikūrusi pačiame Kretingos rajono pakrašty, lanko mokiniai ne tik iš šio rajono, bet ir iš Plungės bei Skuodo rajonų gyvenviečių.

„Per daug metų jau yra susiklosčiusi šita tradicija, kad tų rajonų pakraščių vaikai mokosi pas mus, turime keturis geltonuosius autobusiukus jiems atsivežti”, – pasakojo direktorė.

Be to, Salantų gimnazija dar nuo pokario laikų garsėja stipriais savo pedagogais, gerai paruošiamais mokiniais ir ši tradicija yra išlikusi iki šių dienų.

Pasak direktorės, tarp šalies mokyklų Salantų gimnazija jau ne vienerius metus yra stabiliai įsitvirtinusi pirmajame 100-tuke, reitinguose gerai atrodo ir jų abiturientai pagal įstojusiųjų į aukštąsias mokyklas skaičių.

„Visi, baigę mūsų gimnaziją, yra tikri patriotai, nori čia būti, sugrįžta atlikti praktikos, vaikams tai yra gera motyvacija čia mokytis”, – teigė A. Zebitienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Japoniškame sode Kretingos rajone pražydo sakuros

Sakuros žiedas – vienas svarbiausių simbolių Japonijoje, simbolizuojantis besikeičiantį gyvenimo ciklą. Gėrėjimosi sakurų žiedais šventė Japonijoje vadinama hanami – pažodžiui „žiedų žiūrėjimas“. ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This