Klaipėdiečio kortelė: žengiami pirmieji žingsniai

Miestas, Svarbu

Jau ne vienerius metus uostamiestyje sklandantys planai dėl Klaipėdiečio kortelės atsiradimo pamažu pradedami realizuoti.

Klaipėdiečio kortelės tikslas – į miestą pritraukti kuo daugiau oficialių gyventojų. Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdiečio kortelės koncepcijos sukūrimas ir sistemos įdiegimas numatytas šios kadencijos valdančiosios daugumos veiklos prioritetuose. Šis tikslas buvo įrašytas ir į praėjusių metų Klaipėdos savivaldybės strateginius planus. Tačiau Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ne kartą viešai sakė, jog startuoti vis nepavyksta, nes niekaip nesugebama rasti administracijos vyriausiojo patarėjo IT ir inovacijų klausimais, o jam ir bus priskirtas šis projektas.

Nuo gegužės 3-osios Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiuoju patarėju IT ir inovacijų klausimais pradėjo dirbti Modestas Martišius, anksčiau dirbęs Klaipėdos savivaldybės Informacinių technologijų skyriuje vyriausiuoju specialistu.

Todėl ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybėje įvyko pirmasis pasitarimas dėl Klaipėdiečio kortelės. „Patarėjas dirbti pradėjo, todėl Klaipėdiečio kortelės klausimas turi pajudėti. Šįkart pusantros valandos diskutavome apie technologinius sprendimus, kaip ta kortelė galėtų veikti, kaip ja būtų galima naudotis“, – po pasitarimo teigė G. Neniškis.

Anot jo, kitą savaitę pasitarimas vyks su Socialinės paramos, Švietimo, Kultūros, Sporto skyriaus atstovais ir bus diskutuojama apie paslaugas, kurias galėtų gauti Klaipėdiečio kortelės turėtojai.

„Kol kas akivaizdžiausia tai, jog Klaipėdiečio kortelės turėtojai galėtų pasinaudoti specialia viešojo transporto lengvata. Kitaip tariant, klaipėdiečiams važiuoti miesto autobusais kainuotų pigiau. Diskutuojame ir apie nuolaidas muziejuose, kitose įstaigose. Tačiau visoms toms nuolaidos turi pritarti miesto taryba“, – teigė G. Neniškis.

Klaipėdiečio kortelę galės įsigyti tik Klaipėdoje gyvenamąją vietą deklaravę gyventojai. Todėl ir siekiama, kad kortelė suteiktų išskirtinių paslaugų ar nuolaidų, kad žmonės būtų suinteresuoti ją turėti, o dėl to ir deklaruotų savo gyvenamąją vietą Klaipėdoje.

„Reikia pripažinti, kad daugelyje miestų toks partizaninis žmonių viliojimas vyksta. Kas teikia nuolaidas baseinams, kas dar kokių privilegijų. Esmė ta, kad pasikeitė teisės aktai ir dabar į savivaldybių biudžetus patenka tik jose deklaruotų darbuotojų gyventojų pajamų mokesčiai. Todėl visi esame suinteresuoti, kad gyventojų būtų kuo daugiau. Sieksime, kad ir Klaipėdiečio kortelė prie to prisidėtų“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

Jis išreiškė viltį, jog Klaipėdiečio kortelė galėtų veikti jau kitais metais. Netrukus bus kreipiamasi į Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos filialą ir paprašyta pagalbos sukurti Klaipėdiečio kortelės dizainą.

21 Comments

  1. Mąstom

    Jo šaunu

    Reply
  2. SMS

    Tik elektroninė versija, visi SMS pasidalintų jają ir visi greitai taptų miestiečiais !

    Reply
  3. Nu kažkokia

    kortelių, pasų pandemija! Vien jų padarymas kiek pinigų! Ir tik dėl nemok. važiavimo autiku? Vėjai ir pinigų švaistymas!

    Reply
  4. Vytautas

    Žinia, „Taliniečio kortelės” savininkai viešuoju transportu naudojasi nemokamai – deklaravus gyvenamąją vietą Taline mokesčių į miesto biudžetą tiek surenkama, kad už viešąjį transportą nereikia mokėti.

    Reply
  5. Qwe

    Tiesiog magiška kortelė. Siūlyčiau ją pavadinti burtininko Neniškio vardu. Laukiam, laukiam, nesulaukiam to stebuklo.

    Reply
  6. Alma

    Kokie visi pikti

    Reply
    • Anonimas

      Jei sako teisybę tai nepiktas, argi Almute nemati, kad Neniškis glušas?

  7. Husky

    Pamenu,gūdžius laikus,kai dar turėjau maršrutinį taksį „Latvija” ir pist,sukūrė kažkas neniškį (atsiprašau,bet nespaudžia pirštas didžiosios raidės)…žodžiu,niekas nepasikeitė…

    Reply
  8. Opa

    Kaip sake vienas miesto mereas” …protui nesuvokiami dalykai”.
    Kada padarė miesto adminstracinis:
    Išmokėjo sau priedus
    Pakėlė rinkliava
    Uždraudė kontaktinį mokslus nes pasirodė kad nėra paruošti…

    Š A U N U O L I A I

    Reply
    • Papildau ir pritariu!

      Ir dar apie pagalvės mokestį sapnuoja!

  9. Rimantas

    Jis net darbuotojus ir pavaduotojus renkasi pagal savo nupušimą ir Klaipėdiečio kortelės įvedimo garantijas. Tegul susikuria sau tą kortelę ir čiuožia lauk į taip saugomą Klaipėdos Transporto direktoriaus kėdę.

    Reply
  10. Pilietis

    Daugiau Neniškis nieko miestui ir nesugeba padaryt. Vaizduoja didelį specialistą, o užsiiminėja š… Į istoriją Klaipėdoje įeis kaip durniausias adm. direktorius. Gėda miestui turėti tokį vadovą.

    Reply
    • t

      Matosi kad sėdi ne savo vietoje,siauro mastymo funkcionierius,kaip deja ir visa savivaldybės adminidtracija.

  11. Bbd

    Jūs rimtai???
    Mums reikia tokio Š???
    Yra i rimtesnių reikalų….

    Reply
    • Zaza

      Taip!

  12. Faktas

    Visi savivaldybės dirbantieji gauna priedus už papildomus darbus, bet neniškis prisipažino, kad pernai nedirbo, tai gal šiemet reiktu atsisakyti priedų, o pernykščius gražinti į biudžetą

    Reply
  13. Bobas

    Siuliciau darbo dienomis nuo 7 iki 9 ir nuo 16 iki 18 val. autobusų kaina 20 centų. Ženklai sumažės automobilių srautas.

    Reply
  14. S

    Kiek kainuos ir kiek tai reikalinga? Neniškis&Co svaigsta apie kažkokią stebuklingą kortelę, tuo tarpu prie senosios turgavietės-Saturno einant suirusiu šaligatviu gali kojas išsisukinėti.

    Reply
    • t

      Juokauji,tu per Baltijos pr. suirusi asfaltą praeik, ne tik kojas nusisuksi.

  15. G

    Gal pradėt reikėtų ne nuo dizaino, o technologinių sprendimų, pvz. tokių kaip kortelės skaitmeninės versijos telefone.
    Viešojo transporto piginimas puiku, bet tai skamba tik kaip Neniškio politinis blablabla.

    Reply
    • Sigitas

      Dėl galimybės turėti tokios kortelės skaitmeninę versiją norėjau parašyti ir aš. Tai turėtų būti būtina

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This