Būstas pajūryje: ką būtina žinoti?

Regionas

Po metų, praleistų karantine, lietuviai itin aktyviai investuoja į  nekilnojamą turtą pajūryje. Dauguma pirkėjų dairosi būsto, kurį galėtų naudoti kaip antruosius namus, o prireikus – sėkmingai išnuomoti. Renkantis būstą pajūryje, kuris neštų investicinę grąžą, patariama atkreipti dėmesį į keletą faktorių.

Svarbu įsivertinti atstumą ne tik iki jūros, bet ir infrastruktūros, kuri bus reikalinga kokybiškam gyvenimui ir poilsiui: artimiausios kavinės, restoranai, maisto prekių parduotuvės, vaistinės, laisvalaikio praleidimo vietos, vaikų žaidimų aikštelės ir kt.

„Smilčių namų“ projekto nuotr.

„Tikriausiai visi pamena senolių reklaminį triuką Palangoje – 100 metrų iki jūros. Kalbant apie Palangą, tikrai verta atidžiai išstudijuoti ketinamo įsigyti objekto vietą – miestas sparčiai plečiasi, o iki jūros važiuoti automobiliu tikriausiai nesinorėtų. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kas yra kaimynystėje – pasivaikščiokite kelių šimtų metrų spindulių aplink objektą ir įsitikinkite, kad lengvai pasiekiami jūsų ir jūsų svečių gyvenimo būdui reikalingi dalykai“, į ką atkreipti dėmesį, renkantis būsimo būsto vietą, pranešime spaudai pataria Palangoje vystomų „Smilčių namų“ projekto vadovas Žilvinas Bliznikas.

Tuo metu trumpalaikės nuomos objektų administravimu užsiimančios „Houseys“ atstovas Tomas Grižas teigia, jog vieta automobiliui parkuoti yra didžiulis privalumas, norint sėkmingai išnuomoti būstą pajūryje.

„Tai tikrai dažniausias klausimas, kurį užduoda žmonės, rinkdamiesi būstą nuomai. Pajūryje dauguma nori ilsėtis strategiškai patogioje vietoje, iš kurios viskas lengvai pasiekiama pėsčiomis, o automobilį nori saugiai pastatyti ir pamiršti iki kelionės atgal į namus. Taip pat aktualus dalykas – sandėliukas daiktams susidėti. Vis labiau populiarėja aktyvus laisvalaikio leidimo būdas, tad žmonės į pajūrį atsigabena įvairios įrangos – kurią nori saugiai ir patogiai laikyti viešnagės metu“, – patirtimi dalijasi T. Grižas.

Pridėtinę vertę ir paklausą nuomai taip pat kuria kokybiškai ir gražiai įrengtos bendros erdvės, sutvarkyta aplinka, uždara teritorija.

Nuomai pajūryje perkant naujos statybos būstą, patariama atkreipti dėmesį, ar vystytojas siūlo galimybę įsigyti jį su pilnu įrengimu. Perkant dalinai įrengtą ar senos statybos būstą reiktų įvertinkite, kaip greitai galėsite jį paruošti nuomai ir kiek papildomų resursų tam turėsite skirti.

„Svarbu nepamiršti ne tik piniginių kaštų, bet ir laiko, kurį turėsite investuoti. Nemažai jo teks skirti komandos suradimui, kuri atliks remonto darbus, pajūryje pasiūla tikrai mažesnė nei didžiuosiuose miestuose. Jei gyvenate Vilniuje ar Kaune, jums asmeniškai teks dažnai nuvykti į remontuojamą būstą, stebėti proceso eigą, rūpintis sklandžiu darbų vykdymu ir spręsti iškilusias problemas. Didelę pridėtinę vertę sukuria interjero dizaineriai, jų dėka apartamentai tampa jaukūs ir maksimaliai funkcionalūs – tad jei perkate naujai kuriamus apartamentus, pasitikrinkite, ar pardavėjas interjerą planavo kartu su interjero dizaineriu“, – komentuoja „Smilčių namų“ projekto vadovas.

Pradėjus nuomoti būstą atsiranda ir būsto priežiūros bei administravimo darbai. Laikas, kurį reikia skirti nuomos administravimui ir nuolatinei būsto priežiūrai, itin išauga, jeigu pasirenkamas trumpalaikės nuomos variantas.

„Dažnai žmonės, kurie pradeda nuomoti būstą, neįsivertinta, kiek laiko ir dėmesio tam reikės skirti. Bene svarbiausia dalis – bendravimas su klientais. Nepatikėsite, kiek įvairiausių klausimų kyla svečiams, o atsakymų jie tikisi operatyviai – viliamasi, jog būsite pasiekiamas 24 val. per parą“, – patirtimi, ką reikėtų apsvarstyti, imantis trumpalaikės nuomos, dalinasi „Houseys“ atstovas.

„Karantinas ir darbas iš namų kiekvieną iš mūsų paskatino susimąstyti apie poilsio ir kokybiško gyvenimo svarbą. Nuosava erdvė pajūryje – ideali vieta greitai atitrūkti nuo kasdienybės. Pasirinkus erdvę, kuri bus patraukli ir nuomininkams, iš esmės turėsite būstą, kuris pats save išlaiko. Nereikia didelių investicijų, svarbu turėti pradinį įnašą, o banko paskolos įnašus galima padengti iš už nuomą gaunamų pajamų“ , – apibendrina Ž. Bliznikas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This