Antras Lypkių gatvės etapas – kada nors

Svarbu, Transportas

Nuo ketvirtadienio vakaro vairuotojams atvertą naują įvažiavimą į miestą per Lypkių gatvę ir Statybininkų prospektą juostelės kirpimu penktadienio popietę simboliškai atidaręs susisiekimo ministras Marius Skuodis nepažadėjo, kad pinigai antram jo etapui atsiras greitai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Per Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritoriją nutiesta gatvė, sujungusi Statybininkų prospektą ir plentą Klaipėda-Šilutė, vadinama laikinuoju keliu, nes už 1,634 mln. eurų įgyvendintas tik pirmas etapas. Tačiau jau ir jo atsiradimą kai kurie vairuotojai, matydami surengtą ceremoniją, sveikino garso signalais ir rodydami į viršų iškeltus nykščius.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, ateityje čia turėtų atsirasti ir dviejų lygių sankryža su geležinkeliu, ties kuria dabar yra tik užkardai, taip pat papildomos dvi eismo juostos. Darbus čia atliekanti bendrovė „Kavesta” dar turi nutiesti dviračių takus, pilnai sutvarkyti šalikeles.

Juostelę perkirpęs susisiekimo ministras M. Skuodis dar kartą akcentavo, kad prioritetas dabar yra teikiamas finansavimo Baltijos prospekto, Vilniaus ir Šilutės plentų sankryžos rekonstrukcijai paieškai, kad šie darbai būtų baigti iki kitų metų galo. Tad antras Lypkių gatvės etapas tikėtis finansavimo gali tik po to.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ši gatvė dabar yra labiau tinkama būtent kaip įvažiavimas į miestą, nes važiuojant rytų kryptimi į Klaipėdos-Šilutės plentą galima daryti tik dešininį posūkį, Dituvos, Šilutės link. Pasukus į per LEZ teritoriją einančią Pramonės gatvę ja galima išvažiuoti į Vilniaus plentą, taip aplenkiant dabar rekonstruojamą Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų sankryžą. 

19 Comments

  1. +-

    Geras darbas. Negalima ištisai viską smerkti, už gerus darbus reikia ir pagirti, ką ir darau. Ačiū, nes Statybininkų pr. tęsinys labai reikalingas Gyventojams .
    Dar ir tiltą per Danę , kurį jau 30 metų žadate , kad ir 2-jų juostų , pradėkite statyti .

    Reply
    • BUGAS

      Klausimas.Kodėl Rimkuose bėra šlakbaumo ?

    • Klausimas Dobranskiui

      Šaligatvis, kur šaligatvis? žmonės vaikšto daugybe metų, o šaligatvio nėra, nors žadėjo kovo15, meluoja Dobranskis ir Nėniškis melagiai

  2. Judas

    Klasco palapines pastatom ten ???

    Reply
  3. RIČARDAS

    Vagies gabalas,tas kalias jau 100 metų atgal turėjo būti atidarytas.

    Reply
  4. Almantas

    Sauniai cia meras perkirpo juostele net ne pravazeves ir nepaziurejes kad puse nuvaziavimo i kita gatve isasvaltuota o kita puse nufrezuota ir palikta.atvaziuokit po lietaus ir paziurekit kur ant asvalto laikosi vanduo.tai taip ir nesupratau ce kelia dare ar muliaza.

    Reply
  5. Vitas

    Visiems klerkams pofik zmoniu nepatogumas,laiko gaisimas.visose pervazose bardakas.dar vienas stop zenklas.merui nerūpi mieste niekas.jam tik i dūda papusti.imkit,mere pavyzdi is kauno ir galu gale parodykit miesto seimininko veida

    Reply
    • veltui raginimas

      Nieko jis neparodys. Vadovu būti neduota.

  6. Sasa

    Kada šaligatvis su dviračiu takų atsiras?

    Reply
  7. Vairuotojas

    Šitiek pinigu investuota į laikiną kelią.? Būtų didelė nesąmonė ir kvailumas ji po kelių metų vėl panaikinti.Zmones,vairuotojai apsidžiaugė , kad bent nereikės gal būt tiek laukti su ta Rimku kvailysciu pervaža.Kodel uostas,miestas užmiršo pietinį aplinkelis? Klausimų daug.

    Reply
    • ezys

      laikinas nereiskia, tai ka jus manote, kad reiskia. Ir nei miestas, nei uostas aplinkelio neuzmirso. Kas is to, prisiminti neuztenka.

    • Anonimas

      Vestuviniai generolai karpo…juosteles.

  8. Įdomu

    Jei čia dėl uosto daroma tai įdomu kiek uostas skiria € tam reikalui?Dar,gi per uostą galima lengvai pravažiuot nuo pietinio jo galo iki kruizinio terminalo,tai kodėl nepasidaro aplinkelio per poligoną,o iš kitos pusės pro Melnaragę?

    Reply
  9. DAR VIENA TRASA UOSTO APTARNAVIMUI

    Didysis uostininkų planas veikia: lygiagrečiai Baltijos prospekto daromas dublis (Lypkių g., Statybininkų pr., Kalnupės g.) Baltijos prospektui -uostui aptarnauti. Kad pietinio uosto įvažiavimo niekas nedaro (nepabaigia) kelis dešimtmečius – niekam neįdomu. Užtat dabar turėsim naują trasą į uostą per daugiabučių gyvenamųju namų rajonus.

    Reply
  10. G

    O Šilutės pl – Statybininkų pr. sankryžos šviesoforus perreguliuos tik tuomet kai automobilių eilė nusitęs iki pat geležinkelio? Anksčiau suvokimas neateis? 3-5 automobiliai per žalia (15s) sekcija afigienas pralaidumas! Kitos žalios laukti 1:40. Ar čia vėl per nauja konkursą skelbt reikės, nes pinigai tam nebuvo numatyti?

    Reply
  11. Aleksandras

    Ar gali pagaliau kas nors atsakyti, kodėl tas kelias laikinas?

    Reply
    • Priezastys

      Nes pastovaus projekte yra numatyta dviejų lygių sankryža, t.y. arba viadukas, arba tunelis geležinkeliui išvengti 🙂

    • ezys

      as speju, kad jis „laikinas” gali buti labai ilgai, net manyciau, kad verciau investuotu i Rimku pervaza, ar Tilzes, ypac po to, kai Baltijos pr. estakada atidarys.

    • klp

      Nes geležinkelis nenori dar vienos pervažos. Todėl buvo planuojamas tunelis po geležinkeliu. Bet valstiečių vyriausybė davė pinigų tik Banginio žiedui.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This