Uostamiestyje – Svajūno Armono tapybos paroda

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-05-31

Birželio 3 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Naujojoje Klaipėdos galerijoje Mados ir verslo centre „Herkaus galerija“ (Herkaus Manto g. 22), atidaroma Svajūno Armono tapybos paroda.

S. Armonas savo kūryboje remiasi gamtos įspūdžiais, natūros studijomis ir kartu laisvai improvizuoja istorijos, pasaulinės dailės palikimo, mitologijos temomis. Jo paveiksluose svarbus naratyvas, siužetas, tačiau pirmiausia tapytojui aktualios specifinės tapybos kalbos problemos – spalvos kultūra, kompozicijos meistrystė, elegantiškas piešinys.

Moters temos dominavimas S. Armono kūryboje pasireiškia tiesiogiai ir netiesiogiai, daro įtaką jo darbų emociniam fonui, skatina vaizduotę naujų įvaizdžių kūrimui, temų interpretacijai.

S. Armonas kūrybingai pratęsia lietuviško ekspresionizmo tradiciją, kurios ištakos – prancūzų Ecole de Paris tapybos mokykla. Galbūt todėl jo tapyba turi daug gerbėjų ne tik Lietuvoje, bet yra mėgstama ir suprantama Europos dailės žinovams.

Paroda veiks iki liepos 1 d.

Apie autorių

S. Armonas gimė 1951 m. Lazduonėnuose, Šilutės rajone. 1972–1978 m. mokėsi Vilniaus valstybiniame dailės institute. Nuo 1986 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos narys, dailininkų grupės „Individualistai“ vienas iš įkūrėjų.

Tapytojas aktyviai dalyvauja Lietuvos ir užsienio šalių dailės gyvenime kaip tapytojas, organizuoja plenerus, simpoziumus. Dailininko kūryba buvo eksponuota muziejuose ir galerijose Pekine, Atėnuose, Tokijuje, Paryžiuje, Berlyne, Ankaroje, Maskvoje, Peterburge, Kijeve.

Jo kūriniai saugomi Lietuvos nacionaliniame dailės muziejuje, Žemaičių dailės muziejuje Plungėje, eksponuojami visuomeniniuose interjeruose, bankuose, viešbučiuose, įvairiose įstaigose, privačių kolekcininkų rinkiniuose Lietuvoje ir pasaulyje. Yra surengęs apie 30 asmeninių parodų, dalyvauja grupinėse parodose.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Naujojoje Klaipėdos galerijoje – paroda „Po savo dangumi“

Gegužės 16-ąją, ketvirtadienį, 17.30 val. Naujojoje Klaipėdos galerijoje (mados ir verslo centre „Herkaus galerija“) bus atidaroma Giedros Purlytės tapybos paroda ...
2024-05-13
Skaityti daugiau

Regionas

Paroda pristato išskirtinę palangiškę

Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinyje Palangoje, Jono Šliūpo muziejuje, atidaryta nauja vieno eksponato paroda „Moteris su kamera XIX a. pabaigoje – ...
2024-05-09
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - dviejų užsienio menininkų paroda

Gegužės 10-ąją, penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) atidaroma užsienio menininkų Árpád ...
2024-05-06
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This