Juodkrantėje vėl vyks kurorto dienų festivalis

Regionas

Trečius metus skaičiuojantis festivalis „Juodkrantės kurorto dienos“ šiemet kvies liepos 9–11 dienomis.

Šiais metais festivalio programa kvies ne tik į tradicinius koncertus ant marių kranto ir amatininkų bei prekybininkų mugę, bet ir į veiklas bei terapijas tiek kūnui, tiek ir sielai.

Šių metų programoje – festivalio simboliu tapęs gatvės artistas bei kūrėjas Viačeslavas Mickevičius ir jo kūrybos laboratorija „Le artist“, miško maudynės ir miško terapija drauge su Mila Monk. „Juodkrantės kurorto dienos“ neįsivaizduojamos be doc. dr. Nijolės Strakauskaitės paskaitų, tad liepos 9 d. visi norintys kviečiami į paskaitą „Juodkrantės kurorto kūrėjų inspiracijos: kraštovaizdis, gintaras, garlaivis“.

Programoje ir nauji festivalio svečiai – teatro terapijos užsiėmimus ves Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas bei aktorius Egidijus Bakas, mokslo bei meno akademija demonstruos spektaklį „Signalai“ ir „Ženklai“ – atmosferinį dangaus stebėjimą. Taip pat laukia poezijos ir muzikos vakarai su aktore-skaitove Kristina Švenčionyte bei akordeonistu. Marių krantinėje įsikūrusiose meninėse dirbtuvėse Sigita Mockutė kvies į piešimo terapijas, o besidomintys rašymu laukiami kūrybinio laisvojo rašymo praktikoje su Gintare Dikšiene.

Mėgstantiems laiką leisti gamtoje ir ieškantiems netradicinių fizinio aktyvumo bei laisvalaikio festivalis pasiūlys ir naktinio orientavimosi žaidimą šeštadienį, liepos 10 d., o sekmadienį, liepos 11 d., gidė Vita Šeputytė–Mohylko lauks visų, norinčių pasivaikščioti po gamtą ir sužinoti kurorto istoriją pažintiniame žygyje „Juodkrantės sengirės takais ir promenadomis“.

Rytais festivalio dalyvių lauks zumbos, ciguno, jogos užsiėmimai, o Laura Gaučytė ir šiais metais visas raganaites kvies į „Laumių šokius“ – Nia šokių terapiją Raganų kalne.

Po aktyvesnių veiklų visi laukiami sutartinių rate su Justina Joana, kuri praėjusiais metais sulaukė didelio susidomėjimo ir prašymo sugrįžti į Juodkrantę ir kitąmet. Justina savo pažadą ištesėjo ir sutartinės skambės ir vėl, Raganų kalne.

Festivalyje šiais metais dalyvaus pantomimos teatras „A“, kurio kolektyvas sukurs teatralizuotą atmosferą ypatingai įdomioms ir turiningoms gido Arūno Balnos vedamoms ekskursijoms po Juodkrantės vilų kvartalą. Gidas Igor Osnač jau trečius metus dalinsis gintaro gaudymo paslaptimis ir gintarėliais Juodkrantės pajūryje.

Į renginyje vykstančias veiklas reikia registruotis Facebook sukurtame „Juodkrantės kurorto dienos“ renginyje. Visi norintys stebėti muzikinius atlikėjų pasirodymus galės patekti į koncertinę zoną prie marių scenos ir užsiimti sėdimas vietas.

Šių metų fetivalyje juodkrantiškiai ir kurorto svečiai išgirs ir atlikėjus. Penktadienio muzikinis vakaras festivalyje – su Jurga Šeduikyte. O tie, kurie neabejingi jūros, smėlio, vėjo ir saulėlydžio muzikai bei gongų garsų meditacijai, galės rinktis prie jūros ir drauge su Linu Švirinu mėgautis dvasine ramybe ir susiliejimu su gamta gongų terapijoje.

Šeštadienis marių scenoje suskambės Daumanto Lukošiūno išskirtinėmis muzikinėmis improvizacijomis bei sąskambiais, kurie sukurs ne tik mistišką, bet ir išskirtinį skambesį kurorto marių krantinėje. O saulei leidžiantis festivalio dalyvius sveikins grupė „Biplan“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This