Savaitinis COVID-19 rodiklis šovė į viršų

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatyti 25 nauji COVID-19 ligos atvejai. Atlikus 5 546 tyrimus, mėginiuose rasta 0,4 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 5 gyventojai. Penktadienį tokių buvo 14, ketvirtadienį – 9, trečiadienį – 7, antradienį – 3, pirmadienį – 2.

Per savaitę naujų ligos atvejų Lietuvoje ketvirta diena iš eilės didėja – augimas šį kartą siekia 46 proc., o susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakito nežymiai – nuo 18-os iki 18,3 atvejo.

Tuo metu Klaipėdoje savaitinis naujų susirgimų rodiklis pašoko net iki 65 proc., o dviejų savaičių skaičius padidėjo nuo 43 iki 45 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų. Klaipėda pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių vėl atsidūrė antroje vietoje nuo galo – blogesnė situacija yra tik Šiauliuose su 63 atvejais. Nulinis susirgimų rodiklis fiksuojamas jau 14-oje savivaldybių, tarp kurių – ir Neringa.

Per parą šalyje nuo COVID-19 ligos vėl mirčių nefiksuota, o iš viso koronavirusinė infekcija šalyje jau pareikalavo 4398 gyvybių. Klaipėdoje šis rodiklis išlieka nepakitęs jau ilgą laiką – 156.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 533 žmonės, pasveikusiais laikomi 268 146 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 62 ir 14 559 – per parą pasveiko vos 2 klaipėdiečiai.

Anot statistikų, šeštadienį Lietuvoje pirma vakcinos doze paskiepyti 1949 žmonės, o pilnas vakcinavimo kursas atliktas 3561.Klaipėdoje pirmą skiepą gavo 16, antrą kartą (arba viena doze „Janssen“ vakcina) paskiepyti 175 gyventojai.

Tarp pilnai paskiepytųjų uostamiestis su 33,6 proc. yra ketvirtas nuo galo, o ir toliau pirmauja Neringa – čia jau vakcinuota 77,1 proc. gyventojų.

4 Comments

  1. Lina

    Pagal židinių žemėlapį, Klaipėdoje daugiausia serga transporto įmonėse. Jau buvo rašyta, kad Delta atmaina aptikta žmogui, atvykusiam dirbti iš Ukrainos. Greičiausiai, kad visi tie sergantys ir bus „furistai” atvykėliai. Na, dar pora židinukų ugdymo įstaigoje ir akropolyje, bet jie nesiplečia.

    Reply
  2. Daug skiepijasi

    Paskiepyti pradeda kresti sveikuosiuis

    Reply
    • žudikui

      2 + 2 = 5

  3. SS

    Statistika: pirmadieni susirgo 1 , po savaites kita piemadieni irgi 1…tai savaitinis rodiklis pakyla 100 proc.)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Renginiai, Svarbu

Ateinančią savaitę Klaipėdoje

Balandžio 29-oji, pirmadienis ONLINE 10 val. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės paskutinę dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Facebook paskyroje ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Baltijos žiedo rekonstrukcija per minutę

Praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad buvo baigti Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai ir jau ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingoje - skaudi nelaimė

Policija pranešė, kad šeštadienio vakarą, apie 22.15 val., Kretingos ligoninėje mirė 2018 m. gimusi mergaitė. Ji prieš porą valandų buvo ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This