„Stop” trečdaliui studijų – ne tragedija?

Švietimas

Klaipėdos universitetas praneša, kad nors jame neliks daugybės programų, tai „padės įstaigai išgryninti savo stipriąsias puses ir į jas koncentruotis”.

Studijų kokybės vertinimo centrui (SKVC) atlikus Lietuvos aukštųjų mokyklų studijų krypčių vertinimą ir akreditavimą paaiškėjo, kad Klaipėdos universitetas (KU) priėmimo 2018 metais nebegalės vykdyti į 16 pirmos pakopos ir 14 antros pakopos studijų krypčių studijų programų. Tai sudaro beveik trečdalį visų 2018 metų priėmimui KU siūlytų studijų programų.

Toks likimas ištiko daugiausia socialinių mokslų krypties studijų programas, išskyrus visuomeninės geografijos, viešojo administravimo, regionų valdysenos, psichologijos, socialinio darbo programas, kurios akredituotos be išlygų.

Neliks biologijos, religijos, statistikos, šokio, ekonomikos, komunikacijos, politikos mokslų, žurnalistikos, medicinos technologijos, rinkodaros, turizmo ir poilsio, informatikos, informatikos inžinerijos, aplinkos inžinerijos, bioinžinerijos, chemijos inžinerijos, elektronikos inžinerijos, elektros inžinerijos, gamybos inžinerijos, mechanikos inžinerijos, statybos inžinerijos, vadybos ir verslo studijų – jas galės pabaigti tik jau studijuojantieji.

KU pranešime cituojamas rektorius prof. habil. dr. Eimutis Juzeliūnas tikina, kad šis SKVC studijų krypčių vertinimas padės aukštojo mokslo įstaigai išgryninti savo stipriąsias puses ir į jas koncentruotis.

„Klaipėdos universitetas vykdo plataus profilio studijų programas. Deja, ne visos įvertintos teigiamai. Tačiau KU, kaip ir ankščiau, yra jūros mokslų krypties lyderis, kur studijų programos aprėpia ekologijos ir aplinkotyros, jūros inžinerijos, jūrų hidrologijos, geoinformatikos ir kitas unikalias jūros mokslų krypties studijų programas“, – teigia E. Juzeliūnas.

Jis akcentavo, kad SKVC teigiamai vertino humanitarinių (istorijos ir lingvistikos) ir sveikatos mokslų krypčių studijų programas.

„Naujiems studentams Klaipėdos universitetas 2018 metų priėmime pasiūlys tai, ką turi geriausia – moksliniais tyrimais, kurie pripažinti užsienio specialistų, grįstas studijų programas“, – teigė rektorius prof. habil. dr. E. Juzeliūnas.

Teigiama, kad KU, siekdamas gerinti studijų kokybę, parengs paskirų studijų programų stiprinimo veiklos planą ir dėl kai kurių unikalių studijų programų, vykdomų tik KU bei svarbių Vakarų Lietuvos regiono raidai ir atitinkančių Klaipėdos mieto proveržio strategiją, ir kreipsis į SKVC. Toks žingsnis motyvuojamas SKVC direktorės Noros Skaburskienės BNS naujienų agentūrai išsakytu teiginiu, kad „daliai sukritikuotų programų gali būti padarytos išimtys, tam tikromis sąlygomis gali būti leidžiama priimti studentus ir vykdyti studijas, bet tam aukštosios mokyklos turės pateikti studijų kokybės užtikrinimo planą“.

Teigiama, kad nemažai studijų kokybės gerinimo priemonių numatyta KU veiklos optimizavimo priemonių plane 2018–2019 m., kurį universitetas pateikė Vyriausybei.

1 Comment

  1. Jonas

    Kada pagaliau isvis uzdarys ta pinigu siurbykla? Kam tie visi pastatai prie studlendo prakybos centro, pinigu plovimas, universitetas tuscias, niekas ten nestoja. Kam vaidinti studijas jei ju nevyksta?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This