Priemiesčio kvartalui – naujas kelias į Klaipėdą

Miestas, Svarbu

Priemiestinėje Žaliojo slėnio gyvenvietėje įsikūrusiems gyventojams sužibo viltis, kad bus patogiau pasiekti miestą. Planuojama nutiesti naują gatvę, kuri sujungtų Vėjo ir Jungtinę gatves, tačiau naujam keliui reikia nusavinti privačią žemę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai trečiadienį pritarė, jog Klaipėdos savivaldybė pateiktų Nacionalinei žemės tarnybai prašymą pradėti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras.

„Klaipėdos rajono savivaldybė savo namų darbus jau yra padariusi. Ji yra pasirengusi specialųjį planą ir jau pradėjusi žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras. Mums reikia visa tai padaryti miesto teritorijoje, kad galėtų atsirasti jungtis tarp Vėjo ir Jungtinės gatvės“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė.

Anot jos, visuomenės poreikiams reikės paimti vieną privatų sklypą, kurio dydis siekia beveik 12 arų ir dar vieno sklypo dalį, kurios dydis yra 73 kv. m.

„Jau atlikta sąnaudų ir naudos analizė, atliktas pagrindimas, kad alternatyvios vietos sujungti dviejų savivaldybių teritorijas nėra. Aplink Vėjo gatvę visur yra privatūs sklypai, jie užstatyti, o šioje vietoje teritorija dar neužstatyta, jau pakeista ir sklypų paskirtis. Ji yra susisiekimo ir inžinerinio koridoriaus“, – teigė R. Gružienė.

Preliminariai įvertinta, jog išpirkti žemę kainuotų apie 22 tūkst. eurų, dar apie 10 tūkst. eurų kainuotų pačios žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros, tad kitų metų biudžete būtų suplanuoti 33 tūkst. eurų.

„Visada, kai kalbėdavome apie tą galimą jungtį tarp miesto ir rajono, ateidavome iki diskusijų, kurias baigdavome klausimu, kas visa tai galėtų finansuoti. Dabar, kaip suprantu, pinigai bus iš miesto biudžeto?“, – klausė Finansų ir ekonomikos komiteto narys Saulius Budinas.

R. Gružienė patikslino, kad dalis jungties tarp Vėjo ir Jungtinės gatvių bus miesto gatvė, o toliau ji jau priklausys Klaipėdos rajonui, todėl miesto dalyje planuojamos procedūroms pinigai ir planuojami Klaipėdos savivaldybės biudžete. Jungties projektavimas numatomas 2023 metais.

„Įgyvendinimui pinigų tikimės iš Kelių priežiūros programos. Jau turėjome posėdį su Klaipėdos rajono valdžia, kuriame šis klausimas buvo aptartas“, – teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

R. Gružienė patikino, kad sklypų, kuriuos numatyta paimti visuomenės poreikiams, savininkai žino apie planuojamą procedūrą.

„Savininkai žino, kad jie šitoje vietoje negali nieko statyti, kad žemė bus iš jų išpirkta. Aišku, visada teisminis ginčas gali vykti, bet ne tiek dėl procedūros, kiek dėl kompensacijos dydžio“, – teigė Žemėtvarkos skyriaus vedėja.

Pabrėžiama, jog dėl tokios jungties tarp Vėjo ir Jungtinės gatvių pagerintų susisiekimą tarp Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono gyvenamųjų rajonų, sumažėtų miesto ir priemiesčio gyvenamųjų rajonų gyventojų kelionei sugaištamas laikas, transporto priemonių eksploatacinės išlaidos, pagerėtų eismo saugumas, gyvenamosios aplinkos kokybė.  

„Reikia pritarti, nes to reikia Žaliajam slėniui, jo gyventojams pagerinsime gyvenimo kokybę“, – paragino Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Aidas Kaveckis.

Komiteto narys Rimantas Taraškevičius pajuokavo, jog pritarti galima tik su sąlyga, jog Žaliasis slėnis taps Klaipėdos dalimi.

„Manau, kad taip ir bus“, – užtikrintas buvo A. Kaveckis.

Sprendimui dėl sklypų paėmimo visuomenės poreikiams dar turi pritarti ir Klaipėdos miesto taryba.

13 Comments

  1. Anonimas

    Vystytojai daug kartų buvo pasisiūlę išpirkti, tik močiutė vis branginosi ir galop valstybinių įkainiu galės tenkintis!

    Reply
  2. Romas

    Procedūros procedūros, procesai procesai, žemės sklypų iš pirkimai ir t. t.. Ir gausis tokia pati suma kaip ir viaduko, kuris būtų buvęs naudingesnis abiem pusėms magistralės. Netgi pats paprasčiausias karinis apsisukimas. ABSURDAS ir tiek

    Reply
  3. Benas

    Tai kad kelias jau yra ir su ženklais. Tai ką, jis šiuo metu nelegalus?

    Reply
  4. arūnas

    Kam tie komentarai-kelias tai jau yra padarytas!

    Reply
  5. As

    Durniu laivas

    Reply
  6. Klp

    Ar tik pas mus tokie bukagalviai projektuotojai,kurie suprojektuoja gyvenvietes be normalaus privaziavimo,ar cia Lietuvos liga?

    Reply
  7. Faktas

    Kodėl nusavinti? Yra rinkos kaina ir ką čia sapalioti apie nusavinimą?
    Kam tas kelias aktualus tegu susimeta pinigus ir nuo žmogaus nuperka

    Reply
  8. memel

    „Jungties projektavimas numatomas 2023 metais” Tai tos gatvės nebus dar artimiausius 4 metus.

    Reply
  9. ezys

    keistoka kai zeme kainuoja 20 000, o proceduros paemimui 10 000.

    Reply
  10. Liuks

    už sklypą Tauralaukyje 22 tūkst. , o biurokratinės procedūros 10 tūkstančių. Bet, tokių „teisingų” žemės sklypų kainų Tauralaukyje nėra. Toks bandymas jau nebe pirmas ar tik nekyšo dabar jau čia šauniųjų valstiečių Klaipėdos tarybos nario ir rajono valstiečių ausys?

    Reply
    • ....

      Kaip nusibodo pletkininkai …matot ausis , tai sakykite kieno jos . Šlykštu …pezalai .

  11. miestietis

    Gal miestas bent susiskaičiavo, kiek Žaliojo Sėnio gyventojai sumoka gyventojų pajamų mokesčio į RAJONO biudžetą. Būtų lengviau apsispręsti…

    Reply
    • Kam

      Miestui skaičiuoti kiek , kai pinigus gyventojai gauna Klaipėdoje.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This