Naujosios Futbolo mokyklos startas – su FIFA palinkėjimais

Fotoreportažai, Sportas, Svarbu

Pirmadienio popietę dalyvaujant FIFA generalinei sekretorei Fatma Samba Diouf Samoura oficialiai atidarytas naujasis Klaipėdos futbolo mokyklos kompleksas Paryžiaus komunos gatvėje. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Čia įrengti du dirbtinės vejos stadionai, viena natūralios dangos futbolo aikštelė apšilimui, visa jaunųjų sportininkų ugdymui reikalinga infrastruktūra. Naujame futbolo mokyklos pastate įrengtos dvi uždaros sporto salės, 10 persirengimo kambarių, trenerių kambariai, kitos reikalingos patalpos. 

Rangos sutartis dėl šių statybų su Panevėžio statybos trestu (PST) buvo pasirašyta 2019-ųjų kovo pabaigoje. Pagal ją pirmo ir antro etapo darbai turėjo atsieiti 11,3 mln. eurų. Pirmojo etapo metu buvo griaunamas nuo nepriklausomybės atgavimo laikų remonto nematęs senasis pastatas, kuriame buvo ir baseinas (šie darbai prasidėjo tų metų gegužę), iškilo naujoji mokykla.

Senoji futbolo mokykla su ilgai neveikusiu baseinu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Antrasis apėmė dviejų aikštynų įrengimą. Trečiajam etapui liko sunkumų kilnojimo centras, kuriam finansavimo turi ieškoti Lietuvos sunkiosios atletikos federacija.

Vienas iš teritorijoje įrengtų dirbtinės dangos stadionų pagal matmenis atitinka FIFA standartus. Pagrindinio stadiono tribūnose telpa 908 žiūrovai, dar 248 vietos žiūrovams įrengtos prie kitos dirbtinės dangos aikštės. Teritorijoje taip pat įrengti lengvosios atletikos takai, aikštelė po atviru dangumi, pritaikyta krepšiniui, tinkliniui bei tenisui. Futbolo mokyklos pastate, kurio bendras plotas siekia 3702 kv. m, be sportininkams reikalingų erdvių bei infrastruktūros, įrengtos ir patalpos jaunimui – „Atviras jaunimo centras“. Ateityje jaunimui skirtos erdvės veiks kaip Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro padalinys.

Anot savivaldybės, atnaujintos Futbolo mokyklos teritorija kūno kultūros pamokoms taip pat galės naudotis ir šalia esančios bendrojo lavinimo mokyklos.

Galutinė sutarties suma su PST pasiekė 11,823 mln. eurų (Europos Sąjunga šiam projektui skyrė 1,2 mln. eurų). Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, pabrangimas atsidaro ne tik dėl papildomų darbų, bet ir dėl to, kad buvo nuspręsta atlikti kai kuriuos trečiojo etapo darbus – pavyzdžiui, įrengti stovėjimo aikšteles. 

Atidarant mokyklą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas išreiškė viltį, jog čia prasidės Lietuvos futbolo atgimimas. To linkėjusi FIFA generalinė sekretorė Fatma Samba Diouf Samoura savo ruožtu pasidžiaugė, kad apie 800 auklėtinių turinčioje mokykloje ugdomos ir mergaitės.  

Pasirašant rangos sutartį tuometinis Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad ant senojo pastato buvęs metalinis Algirdo Bosos meno kūrinys „Plaukikai” bus išsaugotas ir galbūt atsiras prie „Gintaro” ar naujojo baseino.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tačiau bareljefo – bangų – tinkamai demontuoti nepavyko, nes esą laikas buvo taip paveikęs konstrukcijas, kad jos surūdijo.

Nadios Romanovos nuotr.

Pasak G. Neniškio, planų įkurdinti meninę kompozicija prie naujojo baseino neatsisakyta, tačiau jų realizavimo terminai dar neaiškūs, nes tam reikėtų nemažai lėšų. 

1 Comment

  1. Laura

    Manau, kad ta aikštelė lauko tenisui tikrai nepritaikyta, kaip rašoma straipsnyje.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This