„Lietuva” vėl kels bures

Uostas ir jūra

Legendinė Jachta „Lietuva“, ilgus metus garsinusi mūsų šalį visame pasaulyje, po kapitalinio remonto, kurį atliko įmonė „Garant Boats & Yachts”, grįžta į Baltijos jūrą.

Martyno Vainoriaus nuotr.


1992–1993 metais pirmą kartą Lietuvos istorijoje lietuvių įgula su jachta „Lietuva” apiplaukė pasaulį. Žygio tikslas buvo parodyti pasauliui, kad per 50 okupacijos metų Lietuva nemirė.

Buriuotojai išplukdė per 1000 laiškų, kurie be cenzūros buvo pristatyti į Ameriką ir paskatino išeivijos lietuvius nebijoti vėl grįžti į tėvynę. Žygio įgulos šūkis „Lietuvos garbei, tautos vienybei”. Taigi jachta „Lietuva” tuo metu tapo ir nacionalinio prisikėlimo simboliu.

2018 m. ši jachta skaičiavo keturiasdešimt antrus savo gyvenimo metus, jos būklė jau buvo tapusi kritinė. Buvo sprendžiama, ar ją restauruoti, ar tiesiog palikti ekspozicijai. Visgi Klaipėdos miesto savivaldybės iniciatyva buvo prikelti šią jachtą naujam gyvenimui, o rangovai „Garant Boats & Yachts” įgyvendino šią atsakingą užduotį.

Šiandien „Lietuva” yra jau nebe griūvanti, o pagal moderniausius standartus visiškai restauruota burinė jachta, pasiruošusi ir toliau garsinti Lietuvos vardą bei tęsti mūsų šalies jūreivystės istoriją.

Jachta „Lietuva” vėl kels bures spalio 1-ąją, 17 val. Klaipėdos Pilies uoste.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Gediminas Pilaitis: „Ekstremalios situacijos buriuotojams tampa gyvenimo dalimi“

Šiais metais sukanka 30 metų, kai burinė jachta „Lietuva“ pirmą kartą Lietuvos jūrinio buriavimo istorijoje apiplaukė aplink pasaulį (1992-1993). Vienas ...
2023-09-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Po remonto „Lietuva" galėtų apiplaukti ir visą pasaulį

Penktadienį Klaipėdos miesto savivaldybės jachta „Lietuva“ po kapitalinio remonto perduota naudoti sporto klubui „Ostmarina“. Jachta pradeda naują etapą – kaip ...
2021-10-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Legendinei jachtai „Lietuva“ ieškoma naujų veiklų

Už daugiau nei 300 tūkst. eurų suremontuota legendinė jachta „Lietuva“, kurią atsinaujinusią pirmą kartą tikimasi išvysti per Jūros šventę, turėtų ...
2021-07-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This