Mušė vaiką ar juo manipuliuoja?

Regionas

Policijos departamentas praneša, kad sekmadienį 18. 57 val. į  Kretingos r. policijos komisariatą kreipėsi 33 metų vyras, gyvenantis  Kretingos r. Dupulčių kaime. Pareiškėjo teigimu, jo mažametis sūnus, gimęs 2012 m., būdamas pas jį namuose, pasakė, jog Klaipėdoje, Tauralaukyje, jį esą mušė mama (g. 1986 m.) ir senelis.

Asociatyvi nuotr.

„Atvirai Klaipėdai” ėmus domėtis minėtu įvykiu, paaiškėjo, jog Kretingos r. Vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistai apie įvykį pirmadienį priešpiet jokios informacijos dar neturėjo. Vedėjos telefonu atsiliepusi darbuotoja teigė, jog skyriaus vedėja serga, bet kol kas iš policijos tokio pranešimo apie įvykį skyriuje negauta.

Konsultacijos dėl pranešimo turinio „Atvira Klaipėda” kreipėsi į patyrusią vaikų teisių specialistę, Klaipėdos vaikų teisų apsaugos skyriaus vedėją Gražiną Aurylienę.

Ji teigė šio konkretaus įvykio komentuoti negalinti, nes minimo fakto apie galimą smurtą prieš vaiką jų skyrius netiria. Tačiau vaikų teisų specialistė pripažino, kad skyrybų atveju arba ir po skyrybų, kai gyvenamoji vaiko vieta nustatoma su vienu iš tėvų, buvę sutuoktiniai neretai manipuliuoja mažamečiais vaikais, stengdamiesi juos patraukti į savo pusę.

Su tokiais atvejais G. Aurylienė teigė savo praktikoje susidūrusi ne kartą, pabrėžusi, jog toks tėvų elgesys labai kenkia vaikams ir dar kartą pridūrusi, kad šio komentaro nesieja su konkrečiu minėtu policijos pranešimu.

Beje, informacijos apie minėtą įvykį nėra fiksuota šios paros Klaipėdos apskrities policijos suvestinėse – ją pateikė Policijos departamentas. Jame, be kita ko, sakoma, jog mažametis vaikas paliktas tėvui, o dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

2 Comments

  1. qwerty

    Visos teises TIK pas motina!!! Tevas ir vyras aplamai, ir ypac feminizmo laikais, yra beteisis ystatimiskai visiskai(Gražina Aurylienė – neoficiali feministe, bile koks vyras jos akyse yra slamstas/vergas ir pan.!). O teiginiai kad yra nemazai vyru kas aukleja vaikus yra absurdiski, taip gali atsitikti, jei „motina” net nenori ar nesistengia nei pirsto pajudint! Visoms kitoms tai atviras parazitavimas is vyro ir biudzeto, t.y pajamu saltinis, kuris didesnis nei vaikui reikia minimum keleta kartu! Teiginiu „neuztenka”, gali patiket tik tokios pat parazites ir naivuoliai(paraziciu koju kilimeliai, „vyrais” vadinami)! Tokioms vaikai visiskai nerupi, vien tik sudaromas yvaizdis kartais, „oi, kokia as MOTINA”, ir ne daugiau, vaikai pas tokiu but net nenori, ir norint pakeist kaz ka tais tevui, reik praeit kryziaus kelius, ir tai tikimybe nelabai didele, jeigu nors kelis pirstus pajudins taip vadinama „vaiko motina”, tiksliau butu, gymdytoja. I ziniassklaida dazniausiai patenkta TIK informacija apie kai kuriuos blogus tevus, dar pagrazinant, apie motinas visom isgalem stengiamasi nutileti arba pateikti „nekaltai”

    Reply
    • qwerty

      „O teiginiai kad yra nemazai vyru kas aukleja vaikus yra absurdiski,” – omeny turejau „lasas juroj” ..

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Vaikų teises gins atsakingiau?

Šiuo metu yra paskelbti du konkursai užimti laisvas vietas nuo liepos 1 dienos atsinaujinančiame Klaipėdos vaiko teisių apsaugos skyriuje: Klaipėdos ...
2018-06-30
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos vaikų teisių specialistai naujovių nebijo?

Nors oficialiai skelbiama, kad reforma vaiko teisių srityje šalyje vyksta sklandžiai, paaiškėjo, jog dar jai neprasidėjus, jau kyla nesusipratimų dėl ...
2018-06-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sumuštą keturmetę globos močiutė

Pirmadienį dėl smurto artimoje aplinkoje į Klaipėdos vaikų ligoninę paguldytą sumuštą keturmetę mergaitę laikinai globos močiutė. Taip „Atvirai Klaipėdai” sakė ...
2018-05-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This