Dėl socialinių paslaugų teikimo namuose – nesusikalbėjimas?

Miestas, Svarbu

Po insulto sunkiai vaikštanti 86 metų klaipėdietė daugiau nei metus laiko negali prisišaukti savivaldybės biudžetinės įstaigos – Klaipėdos miesto socialinės paramos centro darbuotojų pagalbos. Tuo metu centro vadovė teigia, jog senjorei paslaugos bus teikiamos, kai tik jos šeima su centru pasirašys sutartį.

Buvo šokiruota

„Mes praeitais metais pateikėme prašymą socialinės paramos centrui, kad būtų slaugoma mano draugės mama, nes ji patyrė insultą, bet nuo praėjusio lapkričio iki šiol tos pagalbos negavome. Kai aš spalio pabaigoj paskambinau ir paklausiau, kokioj vietoj yra šita mama, tai pasakė, kad jūs esate balandžio mėnesį išsibraukę [iš eilės]”, – susisiekusi su „Atvira Klaipėda” istoriją ėmė pasakoti Dalia prisistačiusi klaipėdietė.

Centro darbuotojai paslaugas namuose teikia 65 klaipėdiečiams. Palmiros Mart nuotr.

Ji teigė buvusi šokiruota, išgirdusi tokią naujieną, nes niekas iš artimųjų pagalbos neatsisakė. Dar labiau ji nustebo, kai paprašius atsiųsti tariamą pareiškimą-atsisakymą, socialinė darbuotoja esą atsainiai mestelėjusi „gal čia sistemoj klaida”.

Po šio, klaipėdietės teigimu, nemalonaus pokalbio senolė vėl buvo atstatyta į eilę ir net atsidūrė pirmoje vietoje, bet centro darbuotojai esą vis tiek konkrečiai nepasako, kada jai bus suteikta pagalba, o tik liepia toliau laukti, nieko daugiau nepaaiškindami.

„Ji gyvena su neįgaliu vyru, kuriam užeina priepuoliai, jų duktė gyvena Vokietijoje, insultą patyrusi garbaus amžiaus moteris sunkiai orientuojasi aplinkoj, gerai nors tiek, kad ji pati jau vaikšto, bent į tualetą nueina, bet pagalba jai vis tiek yra būtina”, – kalbėjo Dalia, neslėpdama pasipiktinimo, jos teigimu, atsainiai savivaldybės pavaldumo įstaigos darbuotojų atliekamomis pareigomis.

Paslaugas namuose teikia 65 asmenims

Tuo metu Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė sako, jog dėl minėtos senjorės nesusipratimas galėjo įvykti dėl naujos darbuotojos nepatyrimo.

„Ji nebuvo išbraukta, yra pirma eilėje, bet tas žmogus, kuris skambino, neprisistatė, nepasakė, dėl kokio žmogaus skambina, mes turime naują skyriaus vadovę, gal ji truputį susijaudino”, – spėjo direktorė.

Jos teigimu, kaip tik pirmadienį tas klausimas buvo sprendžiamas, tačiau, pasak D. Stankaitienės, globotinės artimieji nori tokių paslaugų, kokių centro darbuotojai neteikia, t.y. logopedo.

„Mes teikiame dienos socialinę globą asmens namuose, kur komandoje dirba lankomosios priežiūros darbuotojas, slaugytojo padėjėjas, slaugytojas, kineziterapeutas, masažistas ir psichologas. Bet dėl viso paslaugų paketo reikia susiderėti, pasirašyti sutartį. Kaip tik šiandien [pirmadienį] atėjo eilė pasirašyti sutartį, bet jie nori logopedo, o tokio specialisto mes neturime komandoje ir net tvarkos apraše tokio specialisto nėra”, – paaiškino centro vadovė.

Pasak D. Stankaitienės, centro darbuotojai socialinę globą namuose teikia 65 klaipėdiečiams, du iš globotinių praėjusią savaitę mirė.

„Dviems asmenis, kurie šiuo metu eilėje įrašyti pirmu ir antru numeriu, paslaugas pradėsime teikti šią savaitę, kai jų šeimos pasirašys paslaugų teikimo sutartį”, – dar kartą patikino direktorė.

Ji pripažino, jog visiems norintiems šių paslaugų centro darbuotojai suteikti negali – šiuo metu eilėje jų laukia dar 15 žmonių.

„Visiems asmenims, kurie įrašyti į eilę dienos socialinei globai asmens namuose, dar balandžio mėnesį išsiuntėme raštą, kuriame rekomendavome dėl šių paslaugų organizavimo ir teikimo kreiptis į UAB „Jarinta”, nes mes, pasikartosiu, šias paslaugas galime teikti tik 65 asmenims”, – sakė D. Stankaitienė.

3 Comments

  1. PADĖKOJIMAS

    RENALDUI, komentaro autoriui. Tai juk skandalinga situacija Klaipėdos savivaldybėje ir aišku jau gal 20-metį Stankaitienei vadovaujančioje įstaigoje.
    RENALDAS viską atskleidė. Ar čia koks „anekdotas” kad Klaipėdos mieste tik 65 žmonėms teikiama namuose paslauga ir tai daro 165 darbuotojai?!
    Kaip gali netrūkti biudžeto pinigų, jeigu neaišku kam yra mokami atlyginimai, už kokį darbą? Ar savivaldybės tarybos nariai prisižadėję visokių gėrybių pagyvenusiems žmonėms nors kada nors svarstė, analizavo šios įstaigos veiklą ? Ar čia tik nėra politikų ramus „uostas” ,geras darbas su geru atlygiu? Ten atsiradusi .L.Petraitienė aktyvi socialdemokratė, ilgametė seimo narės Šaulienės padėjėja. Kai neliko jai darbo pas Šaulienę ji priimama D. Stankaitienės liberalės pavaduotoja. Lyg tai neliko vietos konservatoriams, kurie labai aktyviai akcentuoja pagalbą senjorams…. Kad baigsis savivaldybės chaotiškas darbas? Kas darosi su miesto meru,jis visiškai nebesiorentuoja savo darbuose ?

    Reply
  2. Elena

    Kaip galima nustatyti skaičių pagalbos teikimui. Ką reiškia pagalbos laukia eilėje? Pagalba turi būti teikiama nuo tada, kai jos reikia.

    Reply
  3. Renaldas

    Šioje įmonėje dirba 158 darbuotojai. Čia aprašytą paslaugą namuose gauna 65 asmenys. Tiek pat, kiek ir prieš du metus, ką radau susipažinęs su šios iš viešo mokesčiais sumokėto biudžeto metinės veiklos ataskaita už 2019 m. Darbuotojų prieš du metus dirbo 138. Iš jų 60 administratorių, 78 tiesioginių paslaugų teikėjų. Pastarųjų skaičių padalinęs iš ataskaitoje nurodytų tiesioginių paslaugų teikimo valandų skaičiaus, gavau net po 2,5 valandos darbo kiekvieną darbo dieną. Prieš du metus įstaigos vadovės Dianos Stankaitienės pavaduotojos bendriems reikalams poziciją užėjus rinkimų į Klaipėdos miesto tarybą nelaimėjusiai socdemei Lidijai Petraitienei, biudžetinės įstaigos gyvenimas pagerėjo – darbo tiek pat, darbuotojų 15 proc. daugiau, atlyginimų vidurkis pakilo 20 proc. Bendri reikalai patapo geresni. Tik va, kaip rodo straipsnis, ne klientams.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pavojingu sąvartynu paverstas butas: prokurorai bando nusiplauti

Dviejų instancijų uostamiesčio teismai patvirtino, kad prokurorai buvo neteisūs atsisakydami padėti Klaipėdos miesto socialinės paramos centrui (KMSPC) išspręsti problemą, kurią ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Nori gyventi - mokėk vartytis*

Iš pareigų Klaipėdos valdžios išfutbolinta buvusi ilgametė Klaipėdos socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė naują savo gyvenimo etapą pradėjo džiugiai ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This