Rengia nemokamą seminarą apie dantų implantus

Sveikata

Dantų implantų „Strauman“ atstovai Baltijos šalyse Klaipėdoje kovo 20 dieną, 18 val., viešbutyje „Navalis” rengia nemokamą seminarą  apie dantų implantus.

Jį ves dantų implantacijos ir protezavimo konsultantas Donatas Paulauskas, o savo praktine patirtimi dalinsis Liepų odontologijos klinikos protezuojanti gydytoja Goda Palec (nuotr.).

10 metų darbo patirtį turinti G. Palec teigia, kad dažniausiai pacientams trūksta informacijos apie dantų priežiūrą, tam skiriama per mažai dėmesio.

„Pastebime, kad jaunesnio amžiaus pacientams jau formuojasi burnos higienos įgūdžiai, tačiau vyresnės kartos atstovai dažnai būna įsitikinę, kad tai genetika, kad yra normalu, kai sveiki dantys iškrenta ir kad jie negali daryti įtakos šiam procesui. Ši mintis yra visiškai klaidinga. Nuosavais dantimis ar protezais reikia rūpintis labai atsakingai ir reguliariai. Kiekvienas turėtų atrasti galimybę burnos higienai skirti bent dvi valandas per metus”, – pranešime spaudai teigia gydytoja.

Pasak jos, kai žmonės netenka dantų, susiduria su psichologinėmis, funkcinėmis, estetinėmis problemomis.

„Dažnai pacientai kompleksuoja, jiems sunku peržengti odontologinio kabineto slenkstį. Tačiau ilgas laukimas sudaro papildomų problemų, kurias išspręsti būna kur kas sunkiau. Bėgant laikui, kinta kaulo struktūra, dantų padėtis, jų būklė. Gydytojas visada pasiūlys jums geriausią gydymo planą, atsižvelgiant į jūsų lūkesčius ir pageidavimus, finansinę situaciją. Šypseną kelia, kai pacientai bando nurodyti, kaip gydytojas turėtų spręsti situaciją, tačiau tik specialistas su paciento pritarimu gali pasiūlyti geriausią sprendimą”, – teigia G. Palec.

Anot gydytojos, pastaraisiais metais naujų technologijų ir medžiagų pasiūla yra itin didelė, todėl pacientui dažnai yra sunku pasirinkti.

„Sriegiami implantai prigyja net 96–100% atvejų ir nepriekaištingai tarnaują visą gyvenimą. Yra ne vienas veiksnys, nuo kurio priklauso sėkminga implantacijos operacija – pradedant paciento sveikatos būkle, kaulo ir dantenų storiu, burnos higiena, gydytojo kvalifikacija, pasirenkamu gydymo metodu ir baigiant pačiu implantu. Girdžiu, kad dažnai skundžiamasi aukštomis odontologinių paslaugų kainomis, tačiau kainą sudaro daugelis paciento akims nematomų komponentų, tai ir naujausi gydymo metodai, medžiagos, technologijos. Visada siūlau įsivaizduoti, kiek laiko per parą jūs „naudojate“ savo dantis. Kadangi nuo kramtymo funkcijos efektyvumo priklauso visa virškinimo sistemos veikla, manau, verta investuoti į ilgalaikį rezultatą. Šiais laikais nebežiūrime tik į vieną dantį ar „skylutę”, stengiamės įvertinti visą burnos ertmę, žandikaulių padėtį, periodonto būklę, gleivinės ligas ir taip toliau. Svarbu pacientui suteikti informaciją, tuomet jam lengviau rinktis, daryti sprendimus. Norėčiau visus paraginti nebijoti klausti, domėtis savo dantų būkle”, – teigia G. Palec.

INFORMACIJA

Į seminarą apie dantų implantus būtina išankstinė registracija tel.: +3706 1605 777 arba el. paštu: info@liepuklinika.lt. Žadama, kad dalyvavę bus pakviesti nemokamai konsultacijai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Teisėsaugos akiratyje – odontologijos sektorius: galimai slepiamos pajamos, vengiama mokesčių

Klaipėdos apygardos prokuratūra kontroliuoja ir vadovauja dviem didelės apimties Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdybos vykdomiems ikiteisminiams tyrimams, ...
2021-04-28
Skaityti daugiau

Sveikata

Gydytoja neigia mitus apie dantų implantavimą

Klaipėdoje įsikūrusios Liepų odontologijos klinikos protezuojanti gydytoja Goda Palec pranešime spaudai dalinasi savo mintimis apie dažniausiai pasitaikančius mitus, susijusius su dantų ...
2018-11-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This