„Neptūnas” atsisveikino su Čempionų lyga

Sportas

Čempionų lygos aštuntfinalyje atsakomąjį mačą Strasbūre žaidę Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai po dramos, kurią vainikavo pratęsimas, rezultatu 78:88 (19:13, 24:17, 14:21, 13:24, 8:13) nusileido šeimininkų SIG komandai.

Rungtynes klaipėdiečiai pradėjo demonstruodami puikią gynybą ir atitolo 13:6. Pirmąjį kėlinį po taiklaus Vytauto Šulskio metimo laimėjo klaipėdiečiai rezultatu 19:13.

Antrąjį kėlinį „Neptūnas“ pradėjo spurtu ir atitolo 13 taškų (32:19). Tokia persvara išliko ir prieš pat ilgąją pertrauką – 43:30.

Prabėgus pusei trečiojo kėlinio prancūzams atsilikimą pavyko sumažinti tik vienu tašku 49:37. Tačiau netrukus sekė Edgaro Želiono klaida bei greitas varžovų taiklus metimas, sumažinęs persvarą iki devynių taškų, ir Kazys Maksvytis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Likus mažiau nei minutei po dviejų iš eilės taiklių tritaškių, „Neptūno” klaidos klaipėdiečiams liko tik 6 taškų persvara 55:49. Kėlinio pabaigą apkartino pražanga puolime, pasibaigusi dviem taikliais baudos metimais, po kurių kėlinys baigėsi rezultatui esant 57:51.

Laimono Kisieliaus tritaškis likus septynioms su puse minutėms iki ketvirto kėlinio pabaigos padidino persvarą iki devynių taškų 62:53. Netrukus dar du taškus įsūdė Simas Galdikas. Penktą pražangą gavęs Edgaras Želionis pasirodymą baigė likus beveik puspenktos minutės iki kėlinio pabaigos, o netrukus SIG žaidėjas Davidas Loganas pelnė tritaškį ir „Neptūnui” iš persvaros liko tik trys taškai 68:65. Situacija dar labiau komplikavosi varžovams pelnius du taškus su pražanga ir rezultatui išsilyginus 68:68. Abiem komandoms apsikeitus baudų metimais rezultatas tapo 70:69. Likus dviem minutėms SIG pirmą kartą išsiveržė į priekį 70:71. Netrukus jie jau buvo priekyje 70:75 ir niekas nebeturėjo jokios persvaros serijoje, tačiau SIG žaidėjai tiesiog pamiršo atakuoti laiku. Likus 10,9 sekundės „Neptūnas” rengė paskutinė ataką, tačiau Reinaldo Seibučio tritaškis buvo netaiklus ir komandoms teko žaisti pratęsimą, per kurį jau pasipylė ir „Neptūno” klaidos, ir taiklūs varžovų metimai.

Pirmąją akistatą Klaipėdoje „Neptūnas“ laimėjo 73:68.

„Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis po rungtynių Prancūzijoje teigė, kad neturi jokių priekaištų savo žaidėjams už kovingumą, rodomą norą ir atsidavimą, tačiau pripažino, kad daug įtakos galutiniam rezultatai turėjo net keturių neptūniečių surinktas pražangų limitas.

„Žaidėjai pademonstravo kovingumą ir didžiąją rungtynių dalį pirmavome, buvome susikrovę net 15 taškų pranašumą. Tačiau antroje rungtynių pusėje prisirinkome pražangų ankstyvame puolime ir nesustabdėme varžovų greito puolimo, praradome kontrolę ir SIG krepšininkai grįžo į žaidimą. Tada varžovai jau buvo ant bangos ir jau jiems šypsojosi sėkmė. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir per pratęsimą mes žaidėme be keturių savo svarbių žaidėjų, surinkusių po penkias pražangas, – Edgaro Želionio, Simo Galdiko, Laimono Kisieliaus ir Vytauto Šulskio. Dėl to pabaigoje pristigome jėgų. Aš negaliu viešai vertinti teisėjų darbo. Galiu pasakyti tik tiek, kad mes rašysime raštą FIBA techninei komisijai, kad įvertintų teisėjų darbą“, – sakė „Neptūno“ vyr. treneris.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Edgaras Želionis – 17, Simas Galdikas – 14, Jerry Johnsonas – 12, Renaldas Seibutis – 10, Vytautas Šulskis – 6, Tomas Delininkaitis – 5, Laimonas Kisielius ir Brandonas Fieldsas – po 3, Laimonas Chatkevičius ir Mindaugas Kačinas – po 2 tšk. Matas Jucikas ir Laurynas Beliauskas nerungtyniavo.

SIG: Damienas Inglisas – 17, Dee Bostas – 15, Miro Bilanas – 12.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This