Kaip per šventes dirbs sveikatos įstaigos?

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad siekiant užtikrinti nenutrūkstamą ir reikiamą sveikatos priežiūros paslaugų teikimą gyventojams šventiniu laikotarpiu bei sumažinti pacientų srautus ligoninių priėmimo skyriuose, pirmines ambulatorines ir kai kurias specializuotas sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įstaigos, COVID-19 tyrimus atliekančios laboratorijos, mobilieji punktai ir karščiavimo klinikos dirbs ir šventinėmis dienomis – gruodžio 24–26 d.

Ilgąjį savaitgalį asmens sveikatos priežiūros įstaigų laboratorijos, atliekančios COVID-19 nustatymo PGR tyrimus, veiks įprastu grafiku. Šeimos medicinos paslaugas teikiančios įstaigos pacientams paslaugas teiks tik ūmios ligos atveju, kai pasireiškia karščiavimas ir vidutinio stiprumo skausmas, taip pat – kai paros laikotarpiu, pacientui esant ramybės būsenos, atsiranda dusulys, galvos skausmas ir svaigimas, pykinimas ir vėmimas, sutrinka koordinacija, pasireiškia staiga progresuojantis tinimas, bei tais atvejais, kai patiriamos įvairios kilmės traumos ir sužeidimai.

Savivaldybės paskirta bent viena šeimos medicinos paslaugas teikianti įstaiga dirbs 4 val. kontaktiniu būdu ir 4 val. nuotoliniu būdu. Savivaldybės paskirtoje įstaigoje šeimos medicinos paslaugos bus teikiamos visiems prie savivaldybės teritorijoje esančių pirminių sveikatos priežiūros įstaigų prisirašiusiems gyventojams.

Savivaldybių įsteigtuose mobiliuose punktuose atlikti tyrimus gruodžio 24–26 d. bus galima ne trumpiau kaip po 2 valandas per dieną.

Savivaldybių, kuriose yra įsteigtos karščiavimo klinikos, poliklinikose ir miestų ar rajonų savivaldybių ligoninių konsultacinėse poliklinikose bus teikiamos radiologijos, echoskopijos, endoskopijos, chirurgijos ir medicininės laboratorijos paslaugos ne trumpiau kaip po 4 valandas per dieną.

Informaciją apie sveikatos priežiūros paslaugų teikimą šventiniu laikotarpiu kiekvienoje savivaldybėje nuo gruodžio 20 d. bus galima rasti savivaldybės interneto svetainės pagrindiniame puslapyje arba prie įėjimo į sveikatos priežiūros įstaigą.

Naujieji metai sutampa su savaitgaliu, todėl paslaugos turėtų būti teikiamos kaip eilinį savaitgalį.

1 Comment

  1. Sveikata irgi aptverta kaip seimas.

    Ivano Bobrovo interviu su Gydytoju Dr. Coldwell (Rusiškai – televizija internete).
    Niekas nesibaigs su 3 skiepu. Po to bus 4,5 ir taip toliau. Bus „pasaka be galo“. Žmonės nuo šitos chemijos ‘“kris kaip lapai, pakąsti šalnos“. Alio, žmonės, kodėl jūs testuojaties ir skiepijaties? NUO KO?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Naujuosius Klaipėda pasitiks su lazerių šou

Ledo pramogos, šiuolaikiniai muzikos ritmai ir spalvingas lazerių šou – tokį šventinį kokteilį kviečia skanauti naujametinė Klaipėda. Šventiniu epicentru tradiciškai ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

Orai

Žiemos šventės su sniegu - ne itin dažnas reiškinys

Lietuvos gyventojams Kalėdos ir Naujųjų metų sutikimas yra neatsiejami nuo žiemiškų orų. Idealiausios šventės būna tuomet, kai spaudžia šaltukas ir ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

Regionas

Neringoje - kalėdinis šviesų šokis

Šventinis laikotarpis Neringoje bus lydimas ypatingo kalėdinio šviesų šokio, kuris į naktinį Kuršių nerijos dangų palydės neringiškių bei kurorto svečių ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This