Darželyje šąla vaikai: padėti gali tik renovacija

Svarbu, Švietimas

Tėveliai kraupsta nuo pietinėje miesto dalyje esančiame vaikų darželyje „Berželis” esą šąlančių mažųjų lankytojų ir teigia neva direktorė jų negirdi, tačiau neseniai pareigas šioje švietimo įstaigoje pradėjusi eiti vadovė sako, jog daroma viskas, kas įmanoma, tačiau iš esmės senos statybos pastato problemas gali išspręsti tik renovacija.

Skaitytojo nuotr.

„Direktorė darželio mūsų negirdi, savivaldybė taip pat. Jūs man pasakykite, kaip galima prie tokios temperatūros palikti darželyje vaikus? Lauke -5, o grupėje +16. Praėjusiais metais buvo trigubai didesni šalčiai, o grupėse laikėsi apie 20-21 laipsnio temperatūra”, – tokį laišką ketvirtadienio ryte portalui atsiuntęs Artūras pridėjo ir nuotrauką su vienos grupės patalpose užfiksuota +16,8 temperatūra.

Tik spalio mėnesį darbą „Berželyje” pradėjusiai direktorei Ramunei Šukienei kartu su naujomis pareigomis teko ir sovietmečio palikimas – kiauros pastato sienos ir beviltiškai pasenęs vamzdynas.

„Pirmam aukšte yra viskas gerai, temperatūra laikosi 20-21, antrame aukšte yra prasta situacija, ypač vienoj grupėj. Skambinausi šilumininkams į Kauną, sakė, kad darželis šildomas iki maksimumo visą parą. Skambinausi ir vamzdynus prižiūrinčiai bendrovei, sakė, kad defektacijos aktą dar lapkritį išsiuntė į savivaldybę, buvo konstatuoti kaip ir cirkuliacijos sutrikimai ar užsikemšamumas tų radiatorių. Šiandien jie pažadėjo dar kartą atvykti pas mus, laukiam”, – susirūpinusi kalbėjo direktorė.

Jos teigimu, darželio sienos yra kiauros, sutrūkinėjusios, vamzdynas – senas, dar nuo sovietmečio laikų, šias problemas esą gerai žino ir savivaldybė, ir bendruomenė.

„Tėveliai nuo vakar kelia didžiulį triukšmą, man skambina, grupėse įjungėm elektrinius radiatorius, ką galim, tą darom. Visa bendruomenė turi vieną tikslą – kad padarytų renovaciją”, – tikino R. Šukienė.

Tačiau, jos teigimu, kada planuojama renovuoti pastatą, kol kas neaišku.

Tai patvirtino ir Klaipėdos savivaldybės administracijos Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė. Pasak jos, artimiausiuose 10 metų savivaldybės darbų planuose šios švietimo įstaigos renovacija nenumatyta, bet ketinama pagal galimybes planą koreguoti.

D. Gerasimovienės žiniomis, darželyje šiluma jau sureguliuota, o problema esą kyla tik vienoje grupėje, kitose laikosi 21-22 laipsnių temperatūra.

1 Comment

  1. Klausimas

    Kaip čia taip? Kodėl Grubliausko šaika su konservais priešakyje geriausiame gyventi mieste sovietmečio palikimo nuo žemės paviršiaus nenušlavė ir iki šiol daugiau kaip 30 metų naudoja?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Meilė senolių tradicijoms suvienija šeimą ir darželį

Savaitgalį Klaipėdoje tradiciškai vyko Kaziuko mugė, o siekiant ugdyti meilę mūsų liaudies tradicijoms, antradienį, kovo 5-ąją, Kaziuko mugė šurmuliavo Klaipėdos ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Ant daugiau nei šimtą tūkstančių kainavusio parketo pažaidė savaitę ir tikriausiai išmes

„Švyturio” arenos koncesininko pirmadienį išplatintas pranešimas spaudai apie investiciją į naują parketą vienam iš „Atviros Klaipėdos” skaitytojų pagimdė klausimą – ...
2022-09-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kai kurie savivaldybės tarnautojai uždirbs ir dvigubai daugiau

Iki šiol tarnautojams, deleguotiems į Klaipėdos savivaldybės kontroliuojamų įmonių valdymo institucijas (stebėtojų tarybas, valdybas), atlygio už darbą šios bendrovės nemokėjo. ...
2022-09-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This