Lėlininkai rinksis Kaipėdoje

Kultūra

Kovo 21-ąją – Tarptautinę lėlininkų dieną – Lietuvos lėlių teatro kūrėjai minės Klaipėdoje. Čia rengiamas visuotinis Tarptautinės lėlininkų sąjungos UNIMA (Union Internationale de la Marionnette) nacionalinio centro susirinkimas, kuriame bus renkamas naujas organizacijos vadovas ir diskutuojama apie lėlių teatro perspektyvas.

Pranešama, kad tarptautinė lėlininkų sąjunga yra seniausia pasaulyje teatro organizacija, kuri kitais metais minės 90 metų sukaktį. Lietuva prie pasaulio lėlių teatro kūrėjų organizacijos prisijungė 2004 m. Organizacijai priklauso kone visi šalies lėlių teatrai, tarp jų iš Klaipėdos lėlių teatras bei „Lino lėlės”. Nuo 2010 m. pastarąsias dvi kadencijas  UNIMA nacionaliniam centrui vadovavo Klaipėdos lėlių teatro vadovė Aušra Juknevičienė.

„UNIMA organizacija suteikia daugiau galimybių pasikviesti į Lietuvą pasaulinio garso lėlininkus, organizuoti mokymus  ir galimybių patiems dalyvauti tarptautiniuose renginiuose bei festivaliuose. Nors tai aktyviai daroma, tačiau Lietuvos lėlių teatras dar stipriai atsilieka nuo pasaulinių lėlių teatro tendencijų. Turime keistis. Tik tada galbūt pasikeis ir valstybės požiūris į mus. Dabar gi lėlių teatras – tarsi tas trečias brolis. Lėlių ir objektų teatro žanras yra tarsi dramos teatro porūšis,  jis nėra atskirtas kaip savarankiška meno rūšis Kultūros tarybos finansavimui gauti, nors atskirai finansuojamas šokis, opera ir cirkas. Taip pat neliko objektų ir lėlių teatro tarp „Auksinių kryžių“ nominacijų“, – pranešime cituojama A. Juknevičienė.

Apie Lietuvos lėlių teatro problemas, jų sprendimų būdus ir galimybes iš visos Lietuvos suvažiavę lėlių teatro kūrėjai kovo 21 d. nuo 12 iki 13 val. diskutuos susirinkime, kuris vyks Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10). Nuo 14 iki 15 val. vyks naujo UNIMA Nacionalinio centro prezidento rinkimai.

17 val. Klaipėdos lėlių teatras pristatys svečiams ir klaipėdiečiams naujausią objektų spektaklį suaugusiesiems „Malina“ (režisierė Aušra Bakanaitė). Tarptautinės lėlių teatro dienos proga spektaklis bus rodomas nemokamai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatras 2024-iesiems suplanavo dvi premjeras

Klaipėdos lėlių teatras skelbia, kad pirmoji jo šių metų premjerą vyks kovą. Tai bus lėlių (šešėlių) ir šokio monospektaklis suaugusiesiems ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - marionečių spektaklis suaugusiems

Šį penktadienį ir šeštadienį, lapkričio 17-18 d., bei kitą penktadienį, lapkričio 24 d., Klaipėdos lėlių teatre vyks marionečių spektaklio suaugusiesiems ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujasis Klaipėdos lėlių teatro sezonas - ir su premjeromis, ir su parodomis

Rugsėjo 9 d. , šeštadienį, Klaipėdos lėlių teatras pradeda naują teatrinį sezoną. Premjeromis, parodomis, gastrolėmis, dirbtuvėmis, edukacijomis, naujomis ir jau ...
2023-09-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This